simonis Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Czy ktos na forum mial stycznosc z tym ... bydlakiem :lol: Wyglada niezle i wypada w testach rownie fajnie, chyba sobie zamowie :wink: http://www.thermaltake.com/coolers/volcano...no/rs/a1745.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 zmien tytol pisze sie thermaltake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 olej tytuł :) sam jestem ciekaw, czytalem jedna recke, owszem niezle ale nie napisal koles na jakich obr. i jak z glosnoscia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 całkiem, ciekawa konstrukcja, ale pozbawiona wad ...całkiem, ciekawa konstrukcja, ale pozbawiona wad ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Powierzchnia radiatora 3,5 m2 !!! Niezle, od 26,5 do 73 CFM odpowiednio od 2000 RPM do 5500 RPM. Zostal ujety w tesci na PClab http://pclab.pl/art7523-4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 wentyl jest ekstra do poduszkowca (malego takiego) 10mm h2o to tyle co blowery (jet7 aero i inne takie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 raczej do cichych nie będzie należał z powodu budowy wentyla i łożyska finy super nic tylko kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Z testow wynika, ze nie taki glosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Współczuje zapince uczymać 700g:),i temo co mu palce tam w sadzi ale bym chyba wolał silent bost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Właśnie kupiłem tą bestie :D W sobote ją zakładam ( zobaczymy czy sobie palce połamie ) i napisze o moich odczuciach :) Jakby ktoś był zainteresowany zdjęciami to wykonałem pare ( aparat jest do niczego ale zawsze coś ), tak więc zapraszam na: www.mediax1.republika.pl/mod/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 No to czekamy na opinie,a czym robiłes te foty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Konica E-mini :D :D To nawet nie ma 1 megapixela :/ Muszę kupić jakiś lepszy aparat. Ale nie martwcie się, pożycze od kumpla żeby zrobić zdjęcia jak bedzie już założony w kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Tez kupilem, jutro zakladam i testuje. Wyglada ......zarabiscie, jest ogromny i ciezki, tak ok 30% wiekszy od spire SilentRock. Gigantyczny wentyl, piekne finy ah, na razie siedze i podziwiam. Podlaczylem na "sucho" do zasilacza na minimum - cichutki, cichszy o wentyla w SilentRock - na maxa to leb urywa i unosi sie nad biurkiem :) Ale w obudowie na pewno spokojnie bedzie mozna pracowac przy 3000 obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 A z sklpey @ czy z miasta twojego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 kupilem 4max - Katowice www.4max.pl .Jednak go zalozylem, ale odlot :) doslownie, mialem CoolerMastera HHC-L61 z HeatPipe (cały miedziany)+przejściówka i wentylator Spire ClearBlue 80mm 2300 RPM a wcześniej SilentRock Spire no i porównanie: IDDLE: - TT12v - 48C-min obr. 44 max obrotow (ale sie nie da wytrzymac) -CoolerMaster - 52C -Spire - 55C STRES: - TT12v - 50C-min obr 46 max. obr. -Cooler Master - 60C -Spire - 63C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Mam płytke solteka z 3 pinowym podłączeniem, a w specyfikacji jest napisane ze 4 pinowe jest podlaczenie, czy jest do tego jakas pzrejsciowka? czy to zasiłki sie to podłącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 zasilanie to 4 pinowy molex (od napedow), opocz tego podlaczenie do plyty ale tylko jeden kabelek - obroty na malej 3pin wtyczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 całkiem, ciekawa konstrukcja, ale nie pozbawiona wad ...całkiem, ciekawa konstrukcja, ale nie pozbawiona wad ... :lol: ale się zaciąłem... Jakieś wrażenia z użytkowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Coolerek jest swietny-mysle ze jest to dobra alternatywa dla osob ktore nie moga zalozyc Zalmana 7000 (tak jak ja). Wysoka cena ale tez widoczny olbrzymi potencjal, po godzinie grania UT 2003 temp proca wzrosla o ...1st.! - przy minimalnych obrotach!! .Fakt ze w budzie mam dwa 120mm wentyle, ale tez co ciekawe po zalozeniu TT12 temp w obudowie spadla z 37 do 35 st. ciekawostka?! Na minimalnych obrotach jest idealnie cichy, ja slysze tylko szum powietrza z pacujacych na 7v 120mm wentyli i nic wiecej. Przy ok. 2500 slychac go juz dobrze - ale jest to spokojny szum. Na maxa to tak jakby wlaczyc odkurzacz i buda zaczyna sie unosic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 za to mam jusz zarąbisty blok wodny:))) UP: A jaki jest lepszy silnet bost czy volcano? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 za to mam jusz zarąbisty blok wodny:))) a co to ma wspolnego z Volcano12+ :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Simonis: kompa masz położonego stojąco ?? Jak z gniazdem proca, trzyma dobrze te 700 g miedzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Stojaco, trzyma sie bez problemu, na razie gniazdo nie odlecialo :), ale na wszelki wypadek przywiazalem go plastikowymi tasmami do poprzecznej deski obudowa. Jak odleci to nie rozp... mi grafiki hi hi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 No ja własnie czekam na Volcano 12 Extreme, do tego zamowiłem dwie pasty, Nanotherm PCM+ Rev2.0 2ml Kit i Arctic Ceramique, i zstanawiam się którą nałożyć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Hmmm... sprzet u mnie jak w podpisie + wlasnie Volcano 12. :twisted: Wrazenia srednie - na min. obrotow (2000-2500) procek wisi sobie na 48-54 stopni przy codziennej pracy na kompie (czyli bez duzego obciazenia) - wynik raczej taki sobie... :? Nie wiem czy nie lepszy bedzie WhisperRock IV - glosnosc ta sama jak Volcano na min. obortach, ale tloczy 37,3 CFM (@2300 rpm) podczas gdy Volcano tylko 26,5 CFM (@2100 rpm) :!: Zatem zapowiada sie, ze temperatura przy uzyciu WR bedzie nizsza... a glosnosc ta sama :!: No i jeszcze cena - WhisperRock - 50 PLN, Volcano 12 - 190PLN. Zamowilem sobie WR na Siriusie juz - jak sie okaze lepszy to chyba Volcano jako przycisku do papieru bede uzywal... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Moze po prostu zle zalozyles? WhisperRock moze i tloczy wiecej powietrza niz V12+, ale radiator WhisperRocka nie umywa sie do radiatora V12+. Jak Ci wentyl nie pasuje to moze poszukaj jakiegos fajnego Papsta (chociazby na Allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Moze po prostu zle zalozyles? WhisperRock moze i tloczy wiecej powietrza niz V12+, ale radiator WhisperRocka nie umywa sie do radiatora V12+. Jak Ci wentyl nie pasuje to moze poszukaj jakiegos fajnego Papsta (chociazby na Allegro) Musze się zgodzić z tobą, przrecież Volcano 12 ma niesamowity radiator, i az niemoge uwierzyc w to co pisze mikolajek,hmm...., może masz słaby przewiew w budzie.... P.S. Mają mi w poniedziałek wysłać właśnie Volcano 12 Extreme + pasta Artic Ceramique i nowa Nanotherm PCM+ rev2, jeszcze nie wiem którą nałoże, ale jak już wsadze nowego coolerka to dam wam znać jaka temp. będzie u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz.x Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja już swojego założyłem i nic :/ Temp. taka jak na boxowym coolerze :/ Nie wiem co jest grane, 56 C na minimalnych obrotach, procek nie kręcony . Jak go podkręce do 2,4 Ghz temp wynosi 62-66 C !! Zaraz wezme zdejme go, nałoże paste jaką dodali do niego. Teraz mam nałożoną Arctic Silver 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja już swojego założyłem i nic :/ Temp. taka jak na boxowym coolerze :/ Nie wiem co jest grane, 56 C na minimalnych obrotach, procek nie kręcony . Jak go podkręce do 2,4 Ghz temp wynosi 62-66 C !! Zaraz wezme zdejme go, nałoże paste jaką dodali do niego. Teraz mam nałożoną Arctic Silver 3. Qrde, to dziwne, u mnie widac bylo ogromna roznice. Uzywam arctic ceramiq ale bardzo cienko rozsmarowana. Tak jak pisalem roznica miedzy TT12 a Spire z miedzianym rdzeniem u mnie wynosila 10 st. !! Caly czas mam go puszczonego na minimalne obroty, wczoraj ciupalem non stop przez 3 h. w Generals-ZeroHour i temp caly czas utrzymywala sie na posziomie 51-52 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Kurcze... pojecia nie mam :( Tu nie bardzo jest co zle zalozyc... Pasta jest CoolerMaster PTK-001 szara - nalozona dolaczanym aplikatorem, przez taka smieszna naklejke - myslicie ze to ona kiepsko przewodzi :?: Fakt ze procek jest troche podkrecony, ale nie do tego stopnia zeby usprawiedliwiac takie temepratury... I tak dobrze ze nie popadl w takie odloty temperatury jak u milosza.x Macie jakies sugestie, co moze byc nie tak z montazem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...