TVC Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 tak jak w temacie, wszystko siedzi w MSI BxMaster i jest tam bardzo malo miejsca miedzy slotem1 a pamieciami, wiec jakis duzy cooler odpada!powinnien byc maly i w miare wydajny! Z gory thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 czy to takie "cus" jak TU ??? jezeli tak to najwazniejsza sprawa - sprawdz czy komp dziala jezeli masz nieobsadzony 1 slot pamieci tylko np 2 lub nawet 3 (wtedy zwiekszy sie przestrzen na cooler) - chyba ze ma obsadzone wszystkie cztery ... nastepnie looknij tu http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5229 BTW ze Spire mozesz tez zobaczyc TO ale raczej sklanialbym sie np ku CopperKing II (bo ten maly jakos mnie nie przekonuje - ale moze sie myle, poszukaj testow w necie) PS jezeli nie chcesz sie bawic w Extremalny O/C to styknie zwykly BOX'owy Intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Root87 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 BxMaster może działać z obsadzonym 3 slotem pamięci. Wszystko ok. prawie all coolerow się mieści. wiem bo mam dużego titana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 mam obsadzone 3 sloty, sprobuje przestawic na ostatni, powinno ruszyc, a coolerek taki 60x60xcos tam powinien jednak pasowac, obecenie jest 50X50x55! dzieki jeszcze raz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 mam obsadzone 3 sloty, sprobuje przestawic na ostatni, powinno ruszyc, a coolerek taki 60x60xcos tam powinien jednak pasowac, obecenie jest 50X50x55! dzieki jeszcze raz!Ja mam 60x60xcoś Colorful skubaniec dotyka pamątek, prawie połowa wentylka jest zasłonięta, a procek 800@1000 i temperaturka max 46 st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 kupilem jakis coolerek firmy aaa 60x60x65 wywalilem wentylator (25mm)i wstawilem wentylator (10mm),pasta na srebrze i tu jest maly problem przed tym zabiegiem mialem temp.39-42C (50x50x50)a teraz mam 31-33 czy jest okej , moze tak mam byc niewiem wiec siem pytam!!najciekawsze jest to ze radiator jest zimny, no moze daje jakies znaki ciepla, moze pasty za duzo dalem, ale jak wynika z innych postow to wyzsza bylaby temperatura proca! z odpowiesz z gorki thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 kupilem jakis coolerek firmy aaa 60x60x65 ...czym sie martwisz - miala spasc temp i spadla; ze radiator chlodniejszy niz stary to normalne, w koncu to samo cieplo jest rozpraszane przez wieksza powierzchnie (radiatora); z czego ten radiator z miedzi czy aluminium (pytam z ciekawosci) i dlaczego zminiales wiatrak (jezeli sie niemiescil to lepiej bylo dac 60x60x15 - znacznie mniejszy od 25 a wydajniejszy od 10) BTW jezeli martwisz sie ze czujnik z plyty pokazuje "zafalszowana" temp to kup jakis termometr z czujnikiem - np taki LCD jak w 4MAX'ie za 50zl (podobny mozna "zrobic" samemu z zestawow - http://www.jabel.com.pl/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 radiator z aluminium, a wiatrak 15 juz by siem nie zmiescil naprawde wszytsko jest na styk chyba trzeba wymienic obudowe na wieksza! musze o takim termometrze pomyslec! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 a jeszce jedno ciekawe jest to ze jak zapuscilem cpustabtest na "grzanie" proca (1 godz.) to temperatura wzrosla o 2-3 stopnia za to w obudowie o jakies 6! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...