Skocz do zawartości
TVC

Jaki cooler na celerona 800 na przejsciowce slot1/fcpga!

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie, wszystko siedzi w MSI BxMaster i jest tam bardzo malo miejsca miedzy slotem1 a pamieciami, wiec jakis duzy cooler odpada!powinnien byc maly i w miare wydajny! Z gory thx!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to takie "cus" jak TU ???

jezeli tak to najwazniejsza sprawa - sprawdz czy komp dziala jezeli masz nieobsadzony 1 slot pamieci tylko np 2 lub nawet 3 (wtedy zwiekszy sie przestrzen na cooler) - chyba ze ma obsadzone wszystkie cztery ...

nastepnie looknij tu http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=5229

BTW ze Spire mozesz tez zobaczyc TO ale raczej sklanialbym sie np ku CopperKing II (bo ten maly jakos mnie nie przekonuje - ale moze sie myle, poszukaj testow w necie)

PS jezeli nie chcesz sie bawic w Extremalny O/C to styknie zwykly BOX'owy Intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam obsadzone 3 sloty, sprobuje przestawic na ostatni, powinno ruszyc, a coolerek taki 60x60xcos tam powinien jednak pasowac, obecenie jest 50X50x55! dzieki jeszcze raz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam obsadzone 3 sloty, sprobuje przestawic na ostatni, powinno ruszyc, a coolerek taki 60x60xcos tam powinien jednak pasowac, obecenie jest 50X50x55! dzieki jeszcze raz!

Ja mam 60x60xcoś Colorful skubaniec dotyka pamątek, prawie połowa wentylka jest zasłonięta, a procek 800@1000 i temperaturka max 46 st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem jakis coolerek firmy aaa 60x60x65 wywalilem wentylator (25mm)i wstawilem wentylator (10mm),pasta na srebrze i tu jest maly problem przed tym zabiegiem mialem temp.39-42C (50x50x50)a teraz mam 31-33 czy jest okej , moze tak mam byc niewiem wiec siem pytam!!najciekawsze jest to ze radiator jest zimny, no moze daje jakies znaki ciepla, moze pasty za duzo dalem, ale jak wynika z innych postow to wyzsza bylaby temperatura proca! z odpowiesz z gorki thx!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem jakis coolerek firmy aaa 60x60x65 ...

czym sie martwisz - miala spasc temp i spadla; ze radiator chlodniejszy niz stary to normalne, w koncu to samo cieplo jest rozpraszane przez wieksza powierzchnie (radiatora); z czego ten radiator z miedzi czy aluminium (pytam z ciekawosci) i dlaczego zminiales wiatrak (jezeli sie niemiescil to lepiej bylo dac 60x60x15 - znacznie mniejszy od 25 a wydajniejszy od 10)

BTW jezeli martwisz sie ze czujnik z plyty pokazuje "zafalszowana" temp to kup jakis termometr z czujnikiem - np taki LCD jak w 4MAX'ie za 50zl (podobny mozna "zrobic" samemu z zestawow - http://www.jabel.com.pl/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiator z aluminium, a wiatrak 15 juz by siem nie zmiescil naprawde wszytsko jest na styk chyba trzeba wymienic obudowe na wieksza! musze o takim termometrze pomyslec!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...