bart Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 moge kupic jednego za 70-80 zl. warto? mam sb16 jakby co isa takze nie pasuje do plytki glownej pod p4 ktora kupuje niedlugo (a bedzie tam sound-integrated zapewne ale on sux jak wiemy) jak sprawdzic czy dzialaja wszystkie kanaly? bo tam sa 2 wtyczki out zdaje sie do glosnikow a ja dysponuje tylko sluchawkami czy jak wloze sluchawki do kazdego z tych wejsc to bedzie lecial dzwiek? w ten sposob moge sprawdzic czy dziala fiycznie prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Witaj Wiem, to nie gielda (pewnie na Osla polece..) - moge Ci za ja 50zl sprzedac, w komplecie, z pudelkiem. Bez targow. I jeszcze Ci podziekuje, ze te smiecie ode mnie kupiles.. :) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 hyhy oferta ciekawa ale powiedz czemu smiecia?:) szczerze, co z nia nie tak? (nie egzemplarzem tylko w ogol sb live'ami) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 hyhy oferta ciekawa ale powiedz czemu smiecia?:) szczerze, co z nia nie tak? (nie egzemplarzem tylko w ogol sb live'ami) Witam Szkoda, ze w Poznaniu mieszkasz, bobym Ci zaproponowal sprawdzenie. Sprawna na 100%, uzywana z tydzien chyba lacznie. Ale nie lubie win-music, tzn. takiej karty, do ktorej sterowniki sa wielkosci katalogu Win ME (po ich instalacji Windows "puchnie" o ponad 300MB!), zas jakosc dzwieku jest hmm.. mizerna - ale ten typ tak ma - i na VIA trzeszczy (mniej lub bardziej, zaleznie od ilosci "patchy" - CL ma poprawienie swoich sterownikow.. gdzies, choc to ICH problem, to najlepiej o nich swiadczy). Poniewaz nie gram, a karta sluzy mi glownie do umilania zycia (muzyka), a zadna SB tego nie spelnia, bo to jedynie kupa trzaskow i szumu. O dziwo, na tym samym chipsecie zadna inna karta nie trzeszczy (a testowalem kilka typow). To by bylo na tyle w temacie CL.. :) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A jaka karta, jesli mozna wiedziec, spelnia Twoje wysokie wymagania? ;) PS. CYM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A jaka karta, jesli mozna wiedziec, spelnia Twoje wysokie wymagania? ;) PS. CYM :) Obecnie dwie (dwa rozne zestawy, na KT133A Asusa, i na KT266 tez Asus) - na pierwszym siedzi (dumnie) Y724 (YMF192 Oryginal :) ), a na drugiej (nowszy zestaw) Maya 7.1 f-my Audiotrak. Wieza wspolna (Yamaha) - zewnetrzna. Z pierwszej (Y724) mozna tez pieknie przez sluchawki sluchac. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 hyhy oferta ciekawa ale powiedz czemu smiecia?:) szczerze, co z nia nie tak? (nie egzemplarzem tylko w ogol sb live'ami) Witam Szkoda, ze w Poznaniu mieszkasz, bobym Ci zaproponowal sprawdzenie. Sprawna na 100%, uzywana z tydzien chyba lacznie. Ale nie lubie win-music, tzn. takiej karty, do ktorej sterowniki sa wielkosci katalogu Win ME (po ich instalacji Windows "puchnie" o ponad 300MB!), zas jakosc dzwieku jest hmm.. mizerna - ale ten typ tak ma - i na VIA trzeszczy (mniej lub bardziej, zaleznie od ilosci "patchy" - CL ma poprawienie swoich sterownikow.. gdzies, choc to ICH problem, to najlepiej o nich swiadczy). Poniewaz nie gram, a karta sluzy mi glownie do umilania zycia (muzyka), a zadna SB tego nie spelnia, bo to jedynie kupa trzaskow i szumu. O dziwo, na tym samym chipsecie zadna inna karta nie trzeszczy (a testowalem kilka typow). To by bylo na tyle w temacie CL.. :) -- Pozdrawiam ja tam mam SB Live 5.1 i jestem zadowolony, a jak slyszysz szumy to masz dobry sluch przypomina mi sie kumpel ktory twierdzil ze mp3 to kijowy format bo slychac szumy a jak mu puscilem CD Audio zrobiony z tych samych mp3 to mowil ze tu jest lepszy dzwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Jak ktoś ma trzaski to znaczy że powinien sobie kupić spektruma, bo każdy (99%) komputer da się ustawić tak żeby trzasków nie było... Stare problemy z VIA wynikają najczęściej ze zbyt wysokiego zasilania na magistrali pci (powyżej 3.3V) i podwyższonego taktowania magistrali (np. z 33MHz na 40MHz). A jak ktoś chce sobie kupować sprzęty do kręcenia to niech się od razu zastanowi nad tym, czy może wogóle wymagać od producenta jakości poza referencyjnymi parametrami. To tak jakby ktoś chciał kupić malucha, i po nalaniu oleju napędowego twierdził że coś mu śmierdzi z komory silnikowej i wogóle to jakoś słabo jeździ... Zastanówcie się... nie chodzi o to że podejrzewam was o OC ale miałem trzaski na abicie i rozwiązałem je z poziomu BIOS-u - więc karta jest OK! - to niekompatybilność ze strony VIA i płyt głównych ma tu znaczenie! Drugim żródłem tzrasków mogą być dennej jakości mp3 ściągane z netu a robione domowymi sposobami. Dobrą mp3 nie jest tak łatwo wbrew pozorom zrobić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Popieram przedmowce w kwestii mp3. Tak nawiasem mowiac nic tak mnie nie denerwuje jak to, ze wiekszosc udostepnionych w DC mp3 to 128 Kb/s lub gorsze. Lepsze sa rzadkoscia, a VBR do 320 Kb/s to po prostu unikat. Mp3 128 dobre sa moze do sluchania z glosniczkow komputerowych albo PC Speaker, ale po wypaleniu na plyte audio trzaski sa caly czas i jakies toto tepe. A co szkodzi zrzucajacemu polepszyc jakosc (1 mb wiecej to chyba nie znaczy gorzej dla mp3) Ja zbieram tylko najwyzsza jakosc (i taka tez robie) Moze ktos z serwerem zalozy huba tylko dla mp3 powyzej 160 Kb/s (przydalby sie) :)) Ale to tyko marzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ja jestem chetny do kupienia tej karty za 50zl tylko niech ktos napisze jaka to wersja czy 1024 czy player czy zwykly sb live 5.1 :) jak ktos chce sprzedac to niech odpowie jakos :) oby szybko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ja słusze zniekształcenia dzwięku i metaliczny pogłos przy 128 kbps i czasami przy 160 - zależy od utworu. Dopiero 192 oferują sensowna jakość dzwięku. Co do twojego pomysłu to raczej nierealne, może jakiś rejestrowalny. Z chęcią bym się na taki zapisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ale nie lubie win-music, tzn. takiej karty, do ktorej sterowniki sa wielkosci katalogu Win ME (po ich instalacji Windows "puchnie" o ponad 300MB!) Oj nie przesadzaj nie przesadzaj bo same drivery maja 5mb do SBLive. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy mogę mieć jakiś problem niekompatybilności SB Live 5.1 z moim kompem? Oto konfiguracja : Abit KT7 RAID, AMD Duron 1GHz, 256 DIMM 133MHz, MSI GeForce 2MX 400 64MB + TV-OUT....itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ale nie lubie win-music, tzn. takiej karty, do ktorej sterowniki sa wielkosci katalogu Win ME (po ich instalacji Windows "puchnie" o ponad 300MB!) Oj nie przesadzaj nie przesadzaj bo same drivery maja 5mb do SBLive. nie mozna chyba mierzyc jakosci sprzetu tylko wielkoscia sterownika? ile zajmuja ostatnie detonatory czy stery do ati ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ale nie lubie win-music, tzn. takiej karty, do ktorej sterowniki sa wielkosci katalogu Win ME (po ich instalacji Windows "puchnie" o ponad 300MB!) Oj nie przesadzaj nie przesadzaj bo same drivery maja 5mb do SBLive. Trzeba jeszcze wybrać sposób instalacji [CUSTOM] :) ... i nie instalować niepotrzebnego badziewia ! Acha, ja też wezmę tego Live'a za 50 PLN :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy mogę mieć jakiś problem niekompatybilności SB Live 5.1 z moim kompem? Oto konfiguracja : Abit KT7 RAID, AMD Duron 1GHz, 256 DIMM 133MHz, MSI GeForce 2MX 400 64MB + TV-OUT....itp mozesz, gdzies w sieci byl nawet FAQ na temat ABIT KT7 i SB LIVE ale nie pamietam gdzie, chyba widzialem link na http://benchmark.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Czy mogę mieć jakiś problem niekompatybilności SB Live 5.1 z moim kompem? Oto konfiguracja : Abit KT7 RAID, AMD Duron 1GHz, 256 DIMM 133MHz, MSI GeForce 2MX 400 64MB + TV-OUT....itpZerknij tu ViaHardware Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 moge kupic jednego za 70-80 zl. warto? mam sb16 jakby co isa takze nie pasuje do plytki glownej pod p4 ktora kupuje niedlugo (a bedzie tam sound-integrated zapewne ale on sux jak wiemy) jak sprawdzic czy dzialaja wszystkie kanaly? bo tam sa 2 wtyczki out zdaje sie do glosnikow a ja dysponuje tylko sluchawkami czy jak wloze sluchawki do kazdego z tych wejsc to bedzie lecial dzwiek? w ten sposob moge sprawdzic czy dziala fiycznie prawda? Jak dotąd nikt ci nie odpowiedział, jak sprwadzić, czy wszystkie kanały działają. W sterownikach do Live'a masz mixer, w którym jest test głośników - tam sprawdzisz, czy wszystkie działają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 dzieki Varrol za sticking-to-T niestety nie bede mial SB bo po postcie pitura odwolalem propozycje kupna, a pitur mnie wystawil i sprzedal komus innemu... no coooz, dzieki pitur ;ppp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...