Noodleee Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Nie wiem czy kogos to wogóle zainteresuje ale pomyślalem ze skrobnac mozna, kupilem athlona 2000 jakis czas temu a do niego Glacialtecha co to niby reguluje obroty zaleznie od temperatury - wszystko prawda tylko ze w teorii. mialem problemy zeby skrecic atlona na 2600 bo sie grzal tragicznie no i wyciagnalem glacialtecha patrze a jakis matol umiescil czujnik temperatury tuz pod wentylem to niby jak ten czujnik ma sie do temperatury klocka skoro powietrze w obudowie ma 25 do 30 stopni a klocek 54 dlugo sie nie zastanawiajac zrobilem popularnego drut moda - owinalem czujnik drutem i glacial chodzi teraz non stop na 3500 rpm za miast 2200 jak bylo na poczatku.... i oczywiscie athlon poszedl na 2600 w stresie teraz ma 52 tylko ze napiecie trza bylo podniesc na 1.675. ale to juz inna bajka, wszystko chodzi stabilnie ale dlaczego projektanci z tej firmy nie biora pod uwage podstawowych praw fizyki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 nie wiem czy wiesz ze DRUTMOD to okreslenie na wymuszenie drucikami mnoznika i Vcore dla procka :P ale to tak BTW :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 No niby tak z tym drut modem ale jakby sie do tego przyjzec tak doslownie to wszystyko mozna zmodowac drutem ot co :) BTW: moze masz jakis pomysł na nazwanie: "czujnik temperatury owiniety drutem" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 ... BTW: moze masz jakis pomysł na nazwanie: "czujnik temperatury owiniety drutem" :) a gdzie dokladnie owinales - podejzewam ze przy wyprowadzeniach (nozkach) termistora, jezeli drutem zlapales nieizolowane czesci nozek to po prostu zrobiles mostek obchodzacy termistor - czyli mniej radykalne (niz wyciecie - dosyc popularne na forum) pozbycie sie termistora z ukladu a jak to nazwac - mostek albo zwarcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 glacial tech niby cichy ale to dzieki malym rpm mialem kiedys diamond2100 ale mly radiator malo pinow i chodzil wolno a potem jak go lekko podkrecic to szedl juz glosno i nie dawal rady z podkreconym prockiem o 200mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noodleee Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 dokładnie - przy nozkach:) BTW czujnik temperatury w glacialtechach ma takie samo znaczenie jak wyrostek u ludzi wiec ulepszylem chwasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Ja ma terz Gl.Tech sailent breeze 2 G.E . i tak jak w podpisie miałem 44-48 stopni max a na 12,5*166mhz t 2100 (2600+)nie przekracza 41 stopni ale to i tak durzo bo jak mu daje napięcie 1,750 to temp dochodzi do 50 i fsb max 195 na tym samym mnozniku bo mam zablo a ja chce 200mhz :evil: :twisted: ale i tak jest dobrze bo w 3dm 10457p a co do tej firmy to Gl.tech to tez jej nie znałem ale mi ją polecili w sklepie i nie narzekam :?: :idea: :lol: pozdroawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...