samhain Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Proponuję zrobć Listę Dobrego Sprzętu. Taki spis części oraz konfiguracji sprzętowych, które są już sprawdzone i wiadomo jest, że będzie można tego używać oraz kupować bez obaw... może zacznę od tego co mi przyjdzie do głowy... # Płyta pod AMD EPOX 8kha+ EPOX 8k3a # Procesor AMD Atchlon 1,7 # Płyta pod P4 s478: Asus P4B533 # Pentium 4 do @ P 1,6 s478 # Pamieci - producenci Najlepiej Samsung, Nanya, Kingstone, Elixir # Grafika - producenci Gainward, Leadtek, Asus, Hercules, Creative # Grafika - kości Gf 2 GTS Gf 3 Ti Gf 4 Ti Clap ;) KYRO 2 Radeon 8500 # Karty dzwiekowe Creative SB Live 5.1 Terratec DMX # Karty sieciowe - producenci 3 Com D-Link # Karty sieciowe - chipsety realtek ess (lub ecc - nie pamietam jak to sie pisze :P) # Klawiatury Logitech Internet Navigator # Myszy Logitech Dual Optical Mouse # Nagrywarki - producenci Plextor, Yamaha, Teac, TDK (ale seria Cyclone) # DVD Pioneer # Monitory Mag Illiama (ale nie na Trinitronach!) Sony Mitsubishi (ale na kineskopie Diamondtron'a) # Karty TV KWorld #Obudowy Tracer, ModeCom # Kieszenie Tracer # Modemy - producenci Pentagram LG I-Tec Asmax # Modemy - chipsety conexant motorola ess (tu jestem pewien :P) # Drukarki HP 845 - za mozliwosc napelnianai tuszy oraz niska cene HP 1215 - za mozliwosci! # skaner.. tu nie mam za bardzo doswiadczenia Mustek, HP, Canon # HDD Maxtor, Seagate, IBM (choc minusem ich jest duuuza temp!) i to wszystko co mi przyszlo do glowy... wiem, ze nie wyczerpalem tematu... jak ktos chetny niech napisze swoje typy na maila.. pozniej zloze w calosc i opublikuje... zapraszam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 tu moznaby sie spierac co do niektorych pozycji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Cytat tu moznaby sie spierac co do niektorych pozycji :) Taa, już na samej górze listy daje po oczach napis "EPoX 8K3A" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 no wlaśnie - mam DVD Pioneer i nie powiem by był ideałem - najgorszy nie jest ale nie moge odalic ALIENa (DVD) - chociaż plytka jest bez skaz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Co do pamieci to zapomniales o chociazby OCZ, infineon. Karty dzwiekowe: SBlive 5.1 to jakies 2 lata temu :P Takiej mychy w zyciu bym nie kupil. Monitor to ten Mitsubishi jest super. Minusem IBM nie jest duza temp. U mnie sie kisi miedzy koncem wneki a ZIPem, bez zadnego nawiewu i mam 40st C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 nie moge sie zgodzic w wiekszosci tych punktow ! elixiry nie sa wcale takie extra i zestawianie ich z kingsotonami to porazka ! dla creativa grafiki robi msi ! ale to nie istotne skanery robi tez dobre umax ! ale chyba sa w srod forumowiczow malo znany ! karty sieciowe to tylko 3com ewentualnie intel i nic po za tym ! Monitory zapomnial kolega o eizo Modemy zawsze myslalem ze usrobotics sanajlepsze ale widocznie ja i wiele osob sie mylilo ! nao ale nie ma to jak modem za 50 zl firmy pentagram ! ten za 150 swoja droga to tez pewnie kicha ! Uwazam ze lista jest jednym slowem spieprzona ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 pozatym dodaj obudowy chieftec, lian-li, antec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 hehs ja wcale nie powiedzialem ze ta lista jest idealna... ja tylko mowie, ze to wg mnie moze sie na niej znalezdz... a ze sie nie zgadzacie ok ja nie mowie ze sie znam na wszystkim... dlatego wlasnie zamiescilem abyscie nadsylali wasze listy i abym np ja nie znajacy sie ( z komentarzy biore wniosek hehe) nie kupowal takiego szmelcu, ktory jest teraz na liscie... jesli sie wogole pomysl nie podoba powiedzcie... napisze do Liska aby usunol posta... zero problema z mojej strony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 krotko oraz zwiezle... wasze ostre odpowiedzi uzyskaly skutek... zapraszam na http://www.ast.ima.pl/~samhain/pliki/ie/hard/lds.htm co do komentarza Liska... to moze podaj jakis przyklad jak inni, a nie tylko wysmiewasz moja nie wiedze... bo zyje wg zasady "kto pyta jest glupi 5 minut, kto nie pyta jest glupi przez cale zycie" - dlatego miedzy innymi zarzucilem tego posta... aby nei byc glupim w dalszym zyciu... ty moze tez sie czegos tutaj dowiesz hehe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to ja powiem tak :) nowal lista juz lepsza nie wypowiadam sie w sprawie mobo bo bedzie awantura :) pozatym mozasz dodac ups'y apc pamieci Corsair dyski scsi fujitsu - wymiataja :) karty do obrobki video Pinnacle tunery tv Pinnacle od biedy avermedia grafiki gigabyte i to by bylo na tyle :) Ps. jak ja pisze ! kurde ! ide sie wyspac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 sie robi Libero - juz jest uwzglednione ;) oby tak dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 do scsi oczywiscie jeszcze seagate :) a popraw z pinacle na pinnacle bo ja pierdyknolem byka :) heh jak mi przyjdzie cos do glowy to napisze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 mialem przez nn ale tak nie bylem pewien jak sie pisze :P i zmienilem hehs sox zaraz bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 dodaj joystick logitech wingman extreme 3d i tylko ten dodaj:) pozatym z myszek to proponuje rozszerzyc na logitech + microsoft, bo jak wiadomo inne to nie myszki hyhy zasilacz - enermax, zalmann, antec (domniemywuje po forach itd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A do mysz i klawiatur dopisać Dell. Pamięci zamiast Kingstona, Infineon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 skreslic della myszki za tanie =] kurde, logitech/ms i nic wiecej!!!:))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 pisze się iiyama nie Illiama diamontron jest kineskopem produkowanym przez mitsubishi(więc na własnym kineskopie) APC a nie ACP i można dodać Ever-a Płyta pod P4 też Asus P4S533 Płyta pod AMD Microstar KT3 Ultra itd. itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat karty sieciowe to tylko 3com ewentualnie intel i nic po za tym ! Modemy zawsze myslalem ze usrobotics sanajlepsze Uwazam ze lista jest jednym slowem spieprzona ! no prosze prosze :D zgadzam się z kolegą libero. używam 3Com905C USRobotics Courier V.Everything a lista jest do dopracowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ladnie, ladnie, o to chodzilo :D yuri dokoncz to itp itd... bedzie wiecej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat ladnie, ladnie, o to chodzilo :D yuri dokoncz to itp itd... bedzie wiecej :) tylko że mi się nie chce :oops: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 i Athlon nie Atchlon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 hehe :) uwielbiam pisac na antybiotykach - spox juz poprawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulyses Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Zapomnieliscie dodac do obudow, obudowe Vapochilli... heh 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Zapomnieliscie dodac do obudow, obudowe Vapochilli... heh 8) kto to ma ręka do góry :lol: :lol: :lol: :lol: widzę las :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Hehe ja mam obudowę z zasilaczem 350 Watt firmy JNC czy jakoś tak :lol: Standardowe "Made in China" za 135 zł i co? I nic, jestem z niej całkiem zadowolony :-) A przynajmniej ciąć nie będzie żal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ktoś zapomnieał o ECS k7s5a do płyt :twisted: a tak serio to dodaj gigabyte 7vrxp rev 1.2 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Hehe ja mam obudowę z zasilaczem 350 Watt firmy JNC czy jakoś tak :lol: Standardowe "Made in China" za 135 zł i co? I nic, jestem z niej całkiem zadowolony :-) A przynajmniej ciąć nie będzie żal :lol: ja swoją pociołem i szczerze mówiąc teraz wygląda lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat no prosze prosze :D zgadzam się z kolegą libero. używam 3Com905C USRobotics Courier V.Everything Hehe a ja sie na dniach przesiadlem z intela tego co mam w statusie na 3coma (brat zazadzil :)) i zgadnij na jaki model 905b :) hehe ciekawe jaka jest roznica :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Cytat Cytat no prosze prosze :D zgadzam się z kolegą libero. używam 3Com905C USRobotics Courier V.Everything Hehe a ja sie na dniach przesiadlem z intela tego co mam w statusie na 3coma (brat zazadzil :)) i zgadnij na jaki model 905b :) hehe ciekawe jaka jest roznica :) ja bratu dałem 905b a mam tą z c. różnica jest taka że 905c ma bootrom i może odpalać system z sieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 heh teraz siec dziala owiele szybciej :) wiec tak naprawde liczy sie chyba 3com ale intel to tak dla konkurecji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...