Qdlaty Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ludziska mam dziwny problem mam sapphira 9800pro 128 przez okolo 2,5 tygodnia chodzil spox na 415/365 czyli XT :) az pewnego dnia wlaczam akurat AvP2 i wszedzie artefakty nic nie zmienialem nic nie isntalowalem i takie cos :( mam na na rdzeniu zwykle chlodzonko na pamieciach z przodu karty ( wiszace w doł :) ) BGA TweakMonstery a na gornych Revolteca takie duze miedziane cos a la flowery zmniejszylem na standardowe ustawienia gpu i pamiatki a artefakty dalej sie pojawiaja po oklo 5 minutach grania pomocy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Radiatory nic nie dają przy takiej karcie i podkręcaniu Nie zapobiegniesz przegrzaniu karty na zwykłym chłodzeniu. W twoim przypadku mógł się odlutować jakiś element i z tego są artefakty ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Hmm jezeli by tak bylo to artefakty by bylo zawsze i od razu jak kompa wlacze a sa tylko po jakgdyby rozgrzewaniu karty czy mozlwie aby rozne rodzaje radiatorow ( odprowadzaja rozne ilosci ciepla ) to powodowaly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Hmm jezeli by tak bylo to artefakty by bylo zawsze i od razu jak kompa wlacze a sa tylko po jakgdyby rozgrzewaniu karty czy mozlwie aby rozne rodzaje radiatorow ( odprowadzaja rozne ilosci ciepla ) to powodowaly ? Przecież piszesz, że karta sypie na standardowych ustawieniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Szymek chodzi mi o to ze artefakty leca dopiero kiedy pogram jakis czas i grafa zwieszka temp. dlatego watpie zeby sie cos odlutowalo bo juz w winie przy starcie by sypalo a teraz pytam czy to moze byc wina roznego odprowadzania ciepla z pamieci tzn. z jednej strony mniejsze a z drugiej wieksze radiatorki.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Szymek chodzi mi o to ze artefakty leca dopiero kiedy pogram jakis czas i grafa zwieszka temp. dlatego watpie zeby sie cos odlutowalo bo juz w winie przy starcie by sypalo a teraz pytam czy to moze byc wina roznego odprowadzania ciepla z pamieci tzn. z jednej strony mniejsze a z drugiej wieksze radiatorki.... nie masz racji mały. w 2d karta nie wykorzystuje 1/10 z tego co ma zainstalowane jeśli idzie o pamięć. Poza tym w 3D temp. są spoooro wyższe. Piszesz że efek artefaktów następuje dopiero po jakimś czasie grania. To potwierdza tezę przedpiścy - że może coś się odlutowało, odpada (ale jeszcze nie odpadło do końca), lub po prostu coś się stało z materiałem termoprzewodzącym. Stawiam na to że albo radiator na procku karty się poruszył - i jest luźny, albo coś z radiatorami na pamięciach. Dalsze użytkowanie takiej karty może spowodować trwałe uszkodzenia i ... niestety koniec gwarancji (jak się sprzedawca uprze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 UUU Panowie smucicie mnie a co do radiatorow to trzymaja sie dobrze a sprawdzilem od razu czy cos z tym wentylkiem sie nie zwalilo, zdjolem go calego tego gluta wytarlem :) zarzcucilem AC 5 pod niego zalozylem a radiatorki trzymaja sie na thermopoxie :( to co teraz radzicie ? Bo ida do mnie kolejne 4 BGA Tweakmonstery i prawdopodnie jeszcze dzisiaj je zaloze na grafe, a jezeli nie pomoze to czym najlepiej usunac thermopox zeby nei bylo sladow ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 :D :D :D :D Hiehie mialem racje to brak wywazenia w chlodzeniu pamieci zdjolem radiatorki i dziala spox jak dostane drugie 4 OCZ BGA to zarzuce je a plz CZYM USUNAC Z ALU THERMOPOX !!!! i z PAMIECI TEZ ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 UUU Panowie smucicie mnie a co do radiatorow to trzymaja sie dobrze a sprawdzilem od razu czy cos z tym wentylkiem sie nie zwalilo, zdjolem go calego tego gluta wytarlem :) zarzcucilem AC 5 pod niego zalozylem a radiatorki trzymaja sie na thermopoxie :( to co teraz radzicie ? Bo ida do mnie kolejne 4 BGA Tweakmonstery i prawdopodnie jeszcze dzisiaj je zaloze na grafe, a jezeli nie pomoze to czym najlepiej usunac thermopox zeby nei bylo sladow ???zapodaj na grafe 1 albo 2 wentyle :) i zobacz czy benda artefakty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...