Morel123 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Mam takie pytanko czy wie ktos moze jak udostepnic port chodzi dokladnie o port 6112 w WinRoot. Z tego co wiem to jest port mapping... ale on chce zebyc podal 2x jakis port i do tego jakies IP co wpisac lub jak zrobic - jesli ktos wie to prosil bym o pomoc, z gory dzieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 a moze ktos wie wogole jak udostepnia sie porty to jakie IP sie podaje ... ?? czy to linux czy to windows ... itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 <lol> Zapewne chodzi ci o WinRoute!!! A wiec klikasz na Port Mapping i na Add Pojawia ci sie okieno Edit Item w rubryce Protocol wybierasz jaki typ portów ma być przekierowany . Proponuje TCP/UDP. Listen IP i Listen port zostawiasz bez zmian Niżej wpisujesz port który chcesz przekierować w tym przypadku 6112 W rubryce Destination IP wpisujesz IP maszyny na którą dany port ma być przekierowany np. 192.168.0.XX i w Destination IP znowu 6112 . Naciskasz OK a potem Apply i gotowe. Ps. To się nazywa farwordowanie portów. Ps 2. NIe pisze się 2 postów po sobie !!!Od tego jest funkcja zmień . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 no zapewne o to chodzi, sorry ze moze sie wydawac to glupie pytanie ale akurat w serverach to as nie jestem. Wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zawsze do usług ( w miare moich możliwości i wedzy oczywiście <lol>) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...