Skocz do zawartości
Phooryz

Kom-Net godny zaufania?

Rekomendowane odpowiedzi

Elo!

Mam pytanie: na moim osiedlu we Wroclawiu zaczyna klasc siec osiedlowa firma Kom-Net. Czy znacie ja? Czy mozna jej zaufac (tzn. czy jej sieci dzialaja gdzie indziej bez istotniejszych przerw, z dobrym transferem itp.)? Chcialbym poznac Wasze zdanie na ten temat...

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze glupie pytanie - jaka jest szansa aby ktos z forumowiczow byl jednym z kilkudziesieciu/kilkuset jklientow tej firmy. Po drugie nawet jak ktos ma musialby jeszcze na ten dzial formu patrzec. Po trzecie takie informacje najlepiej zdobic samemu - napewno jakis sasiad zalozy wczesniej i bedziesz mogl sprawdzic ewentualnie zapytaj w tej firmie w jakich rejonach dzialaja i zapene bedziesz mial tam jakiegos znajomego ktory udzieli zetelnej informacji. A tu moze czytac topic szef tej firmy i udzielic odpowiedzi... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEYa!

KOM-NET to dość spora firma. Miałem okazję przez ok. rok korzystać z ich usług i w porównaniu do mojego obcnego providera byli zdecydowanie lepisi. Ja płaciłem miesięcznie 56zet za łącze do 256kb/sek. Różnie to bywało, w weekendy jeszcze "różniej", ale generalnie te 30KB downloadu miałem. Oczywiście nie z p2p - walczą z tym jak mogą ;) . Jeśli chodzi o PINGI w gierkach to raczej nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Żadko się zdarzało aby można było pograć z PINGiem poniżej 100, aczkolwiek się zdarzało... Za te 56 zet nie dostaniesz jednak zewnętrznego IPka. za Niego, jak i za przekierowanie portu musiesz słono dopłacić.

Jednak za tą kasę są konkurencyjnie dla sąsiada który proponuje NEO na trzech. JA zmieniłem mieszkanko i teraz korzystam z Firmy NETING. Łącze podobne, na pewno nie lepsze, a kosztuje 90 zet :/

Istnieje FORUM użytkowników KOMNETu, ale możesz na nie wejść tylko z kompa podłączonego do ich sieci. Oto adres: www.forum.kn.pl

Jeśli uda Ci się dorwać kolesia z kompem u nich to poczytaj sobie co USERzy mają do powiedzenia.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadko się zdarzało aby można było pograć z PINGiem poniżej 100, aczkolwiek się zdarzało... Za te 56 zet nie dostaniesz jednak zewnętrznego IPka. za Niego, jak i za przekierowanie portu musiesz słono dopłacić.

Eeeee tam - zaraz takie defetyzmy !

Ja mam łącze e-wro. Downloady różnie - z polibudy zaciąga się super (300-1000KB/s), z reszty internetu też dobrze (jakieś polskie serwery około 50-100 KB), z USA 30-70 KB. Oczywiście mam zewnętrzne IP i płacę 55 zł netto (wychodzi coś koło 60 brutto), więc nie jest źle. Za taką kasę można (przynajmniej we Wrocławiu) dostać fajne łącze i dość konkurencyjne w stosunku do NEO+ oraz innych sieci.

Autor tego wątku powinien też rozważyć montaż łącza prywatnie - koledzy na osiedlu obok tego dużego stadionu (w sumie nie wiem co to za osiedle - niedaleko biskupina) dostali net od jednej firmy - jest ich 8, mają łącze radiowe 10 Mbit, płacą miesięcznie coś koło 50 zł, montaż 300-400 zł, ale nie mogą dzielić łącza nawet w lokalu (50 zł to opłata za IP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi