Phooryz Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Elo! Mam pytanie: na moim osiedlu we Wroclawiu zaczyna klasc siec osiedlowa firma Kom-Net. Czy znacie ja? Czy mozna jej zaufac (tzn. czy jej sieci dzialaja gdzie indziej bez istotniejszych przerw, z dobrym transferem itp.)? Chcialbym poznac Wasze zdanie na ten temat... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Po pierwsze glupie pytanie - jaka jest szansa aby ktos z forumowiczow byl jednym z kilkudziesieciu/kilkuset jklientow tej firmy. Po drugie nawet jak ktos ma musialby jeszcze na ten dzial formu patrzec. Po trzecie takie informacje najlepiej zdobic samemu - napewno jakis sasiad zalozy wczesniej i bedziesz mogl sprawdzic ewentualnie zapytaj w tej firmie w jakich rejonach dzialaja i zapene bedziesz mial tam jakiegos znajomego ktory udzieli zetelnej informacji. A tu moze czytac topic szef tej firmy i udzielic odpowiedzi... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 HEYa! KOM-NET to dość spora firma. Miałem okazję przez ok. rok korzystać z ich usług i w porównaniu do mojego obcnego providera byli zdecydowanie lepisi. Ja płaciłem miesięcznie 56zet za łącze do 256kb/sek. Różnie to bywało, w weekendy jeszcze "różniej", ale generalnie te 30KB downloadu miałem. Oczywiście nie z p2p - walczą z tym jak mogą ;) . Jeśli chodzi o PINGI w gierkach to raczej nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Żadko się zdarzało aby można było pograć z PINGiem poniżej 100, aczkolwiek się zdarzało... Za te 56 zet nie dostaniesz jednak zewnętrznego IPka. za Niego, jak i za przekierowanie portu musiesz słono dopłacić. Jednak za tą kasę są konkurencyjnie dla sąsiada który proponuje NEO na trzech. JA zmieniłem mieszkanko i teraz korzystam z Firmy NETING. Łącze podobne, na pewno nie lepsze, a kosztuje 90 zet :/ Istnieje FORUM użytkowników KOMNETu, ale możesz na nie wejść tylko z kompa podłączonego do ich sieci. Oto adres: www.forum.kn.pl Jeśli uda Ci się dorwać kolesia z kompem u nich to poczytaj sobie co USERzy mają do powiedzenia. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 czyli provaider nie warty zainteresowania :) , zablokowane cześc portów a i gry nie działają na necie dobrze lol , w skrócie szara Polska rzeczywistośc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Żadko się zdarzało aby można było pograć z PINGiem poniżej 100, aczkolwiek się zdarzało... Za te 56 zet nie dostaniesz jednak zewnętrznego IPka. za Niego, jak i za przekierowanie portu musiesz słono dopłacić. Eeeee tam - zaraz takie defetyzmy ! Ja mam łącze e-wro. Downloady różnie - z polibudy zaciąga się super (300-1000KB/s), z reszty internetu też dobrze (jakieś polskie serwery około 50-100 KB), z USA 30-70 KB. Oczywiście mam zewnętrzne IP i płacę 55 zł netto (wychodzi coś koło 60 brutto), więc nie jest źle. Za taką kasę można (przynajmniej we Wrocławiu) dostać fajne łącze i dość konkurencyjne w stosunku do NEO+ oraz innych sieci. Autor tego wątku powinien też rozważyć montaż łącza prywatnie - koledzy na osiedlu obok tego dużego stadionu (w sumie nie wiem co to za osiedle - niedaleko biskupina) dostali net od jednej firmy - jest ich 8, mają łącze radiowe 10 Mbit, płacą miesięcznie coś koło 50 zł, montaż 300-400 zł, ale nie mogą dzielić łącza nawet w lokalu (50 zł to opłata za IP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 tiaaa, a szara polska rzeczywistość sprawia iż często nie mamy alternatywy. KOM-NET na początek może być... może niedługo pojawi się konkurencja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...