Skocz do zawartości
zulu

pomóżcie !!! Pomóżcie !!! Ratujcie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem z płytą główną ( nie jestem pewien czy problem tyczy się konkretnie płyty głównej, ale to już temat na inną dyskusję :P ). PO włączeniu zasilania słyszę 4 następujące po sobie długie sygnały z biosu. Piąty praktycznie nie jest w stanie zaistnieć, a jeśli już to w postaci śladowej, gdyż wtedy odłączane jest zasilanie. Cóż to może być ?? Czy dla mojej płyty głównej ( jeśli to ona jest przyczyną problemu ). istnieje jescze jakiś ratunek ?? Jeśli tak, to jaki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... a moze najpierw podaj co to za plyta glowna :| a potem jeszcze w manualu znajdz co te 4-5 sygnalow oznaczaja :| i juz napewno bedziesz wiedzial co Ci w kompie nie dziala :) aha dziekowac nie musisz :twisted: a nastepnym razem po prostu POMYŚL :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mala rada na przyszlosc. Jak zakladasz topic to wppisz jakis sensowny temat dotyczacy problemu, po drugie podawaj jak najwiecej szczegolow. Jak podalbys co to za plyta glowna, jaki procek, itp to pewnie juz bys mial jasna odpowiedz. Moze bys napisal jak to sie stalo. Po tym dojdziemy do przyczyny problemu. Cos robiles przy kompie czy po prostu wlaczasz i zapiszczalo.

Teraz to tak samo jak bys mnie pytal ile lat ma kowalski z zimbabwe - mozna tylko zgadywac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla pewności zrób tak. Znajdź w instrukcji obsługi planik płyty i zworkę Clear CMOS. Następnie ODŁĄCZ od źródła zasilania kompa i przestaw zworkę z obecnej pozycji na drugą mozliwą. Odczekaj z 30 sekund. Następnie wróć do poprzedniego ustawienia. Podłącz zasilanie i odpal kompa. Jeśli się odpalił wejdź do BIOSu ( klawisz DEL przy starcie kompa) i zmień ustawienia według instrukcji i zakupionej konfiguracji. Jeśli to nie pomogło wygląda mi to na błąd procesora. Ale niestety jak nie opiszesz konfiguracji to Ci nie pomożemy, bo wróżek tu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...