m1si0 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Mam takie pytanie: Gdzie mozna zakupic "system szynowy" (nie wiem jak to nazwac :) ) taki jak jest np w obudowach nlight'a. A rozchodzi mi sie raczej o dokladnie taki sam bo widzialem jakies chlamy na allegro ale to nie jest juz to! Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Powiedz dokladnie o co ci chodzi bo ja jakos niewiem. Chodzi ci o wysuwana plyte poza bude czy moze cos innego?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 jezeli chodzi Tobie o "szyny" do napedow 5.25 to do zwyklej budy nie da sie czegos takiego wrzucic - powod prosty - brak miejsca na styku wneka <-> naped - po prostu w Enlight, Chieftec, itd wneki 5.25 sa nieco szersze niz napedy i dzieki temu mozna je (te napedy) mocowac na szynach, sankach i innych diablach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1si0 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 nie chodzi mi o te do 5,25'' a o qrde takie cos jak szyny |H|-tak to sie montuje po bokach dysku i mozesz go wsunac. Robie obudowe z akrylu ale nie wiem czy takie cosik da sie dostac. Bo mam obudowe teraz ale jak z niej to wymontuje to juz do niczego nie posluzy a ma byc 2 komp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ja też robię budę - tyle, że alu i też jestem na etapie montażu dysków. Zostawiłem sobie więcej miejsca i teraz szukam albo gotowego "szynowego" zestawu - albo zrobię to na własy sposob.. Jak ktos ma info o gotowcach - i czy coś takiego jest do dostania to dołączam się do prośby o info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 chyba najlepsze i to o co Ci chodzi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18727067 jest jeszcze takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18756135 troche tansze: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19019739 ogolnie to 1 wyglada najsolidniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 nie chodzi mi o te do 5,25'' a o qrde takie cos jak szyny |H|-tak to sie montuje po bokach dysku i mozesz go wsunac. Robie obudowe z akrylu ale nie wiem czy takie cosik da sie dostac. Bo mam obudowe teraz ale jak z niej to wymontuje to juz do niczego nie posluzy a ma byc 2 komp :)Da sie :D ile potrzebujesz takich sanek? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 nie chodzi mi o te do 5,25'' a o qrde takie cos jak szyny |H|-tak to sie montuje po bokach dysku i mozesz go wsunac. Robie obudowe z akrylu ale nie wiem czy takie cosik da sie dostac. Bo mam obudowe teraz ale jak z niej to wymontuje to juz do niczego nie posluzy a ma byc 2 komp :)Da sie :D ile potrzebujesz takich sanek? :D a ty spider co :?: hurtownie otwierasz :?: :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 teraz rozumiem m1si0 o co biega - najlepiej poszukac w serwerach tam takie sanki dla dyskow to normalka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 teraz rozumiem m1si0 o co biega - najlepiej poszukac w serwerach tam takie sanki dla dyskow to normalka :)Nie w serwerach a stacjach Siemensa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Nie w serwerach a stacjach Siemensa :D :roll: o co chodzi :?: czy zagladales do wszelkich mozliwych serwerow ze mowisz ze tam sie nie stosuje :?: stosuje sie i czesto bardziej wymyslne np HotSwapowe dla dyskow SCSI (np w IBM) wiec nie pisz glupot :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Nie w serwerach a stacjach Siemensa :D :roll: o co chodzi :?: czy zagladales do wszelkich mozliwych serwerow ze mowisz ze tam sie nie stosuje :?: stosuje sie i czesto bardziej wymyslne np HotSwapowe dla dyskow SCSI (np w IBM) wiec nie pisz glupot :!: Nie no looz stary :P Ty raczej piszesz glupoty, bo w sererach stosuje sie kieszenie HotSwap, a nie sanki takie jak w budach Enermaxa, Enlighta itp A o takich jest watek, czyz nie? :D A tak sie sklada, ze zagladalo sie do kilku roznych serwerow: IBM NetFinity 5500, CompaQ ProLiant (kurde to dawno bylo i nie pamietam jaki mial symbol), SUN, HP 9000 z racji tego iz jestem mam do czynienia z taki sprzetem i nie tylko takim. Oczywiscie na szczescie sie on czesto nie psuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Nie no looz stary :P Ty raczej piszesz glupoty, bo w sererach stosuje sie kieszenie HotSwap, a nie sanki takie jak w budach Enermaxa, Enlighta itp... moze nieporozumienie wzielo sie z tego ze niektorzy sanki nazywaja kieszeniami - wiec napisze jak ja to widze - szyny - to 2 ustrojstwa przykrecane do bokow napedu - sanki - to sanki :P te wyzej wymienione szyny majace wspolna podstawe na ktorej lezy dysk i czesto gniazdo z tylu - brak topu i czasem przodu - kieszen - cos w co wrzucasz dysk i co jest "szczelnie" zamkniete - ma nie tylko podstawe i boki ale i top i przod i gniazdo to tak woli uscislenia :P ale ogolnie (jak przemyslalem sprawe) nie ma sie o co sprzeczac bo i tak tych HotSwapow dla SCSI nikt nie bedzie stosowal do dyskow IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1si0 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Da sie :D ile potrzebujesz takich sanek? :D No okolo 6-8 par. Po ile masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Ja też bym się pisał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Da sie :D ile potrzebujesz takich sanek? :D No okolo 6-8 par. Po ile masz?? Sie jakos dogadamy. A tyle to pestka :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...