Piotr82 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Witam serdecznie! //post tylko dla zainteresowanych jak chcesz uniknac powtarzania sie to prosze nie komentowac-dzieki Wiem moze juz to bylo wiec przepraszam wszystkich dojrzalych uzytkownikow. Mam pytanie: Na stronie www.ocinside.com znalazlem temat o podkrecaniu throtonow,a ja jestem posiadaczem AXDC2400DKV3C 1026575270051 AQZFA 0341XPMW Temat ten dotyczyl drutmoda - obie metody - tzn owijanie cienkim drutem pinow na procu lub wkladanie zagietych drucikow do otworow w sockecie. Obie metody przetestowalem i doszedlem do wniosku ze jestem szczesliwym posiadaczem proca z zablokowanym mnoznikiem bo wstawal ciagle na 15x. Moja plyta to Mint K7VT2 - ale tylko z pozorow bo dostalem instrukcje firmy mint a na chipie i miedzy gniazdami pci jest naklejka Mint a pod nia pisze ASROCK - co oznacza ze mam plyte asrock i wlasciwie niczym sie ona nie rozni! Wracajac do www.ocinside.com znalazlem tam info ze jesli chcesz kombionowac cos w bios lub na zworkach lub przelacznikach to trzeba miec (dotyczy thortonow i bartonow) wszystkie L1 polaczone - w przeciwnym wypadku przerwane - wiec ja je przerwalem jednym sprawnym pociagnieciem noza (rozumiem ze jak juz sie przebijam do brozowego - bo jest to proc zielony z widocznymi sciezkami - to mostki mozna uznac za przerwane). Oczywiscie jak by inaczej po uruchomieniu dalej bylo 15x. Czy ja sobie przerywajac mostki L1 cos uniemozliwilem w przyslosci? np gdy bede mial plyte umozliwiajaca zmine mnoznika w bios? Przerwalem tez wszystki mostki L3 i probowalem je laczyc lakierem ale nic z tego dalej 15x! Co mi pozostaje jak chce zmienic mnoznik? Tylko zabawa z modem plyty? Zna ktos apropo jakis link? Dodatkowe pytanie to czy jezeli zdrapalem przy jakims mostku a dokladniej caly mostek do brozowego ze juz nawet go nie widac to cyba juz nie ma mozliwosci go w przyszlosci polaczenia co? Widac ze ze mnie laik i prosze darowac sobie komentarze w stylu - to juz bylo poszukaj sobie itp. Ten post tylko dla zainteresowanych co podkresilem u gory! Serdeczne dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 1. a po co przecinales mostki :?: 2. to mod (odnosniki) na mnozniki i Vcore na K7VT2 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=568...ghlight=#568493 3. jezeli proc fabrycznie zablokowany to ciecie i laczenie nic nie da :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 niepotrzebnie ciales mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...