Madridista Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Właśnie zamontowałem cooler Tt Volcano 9. Wszystko z temperaturą OK ale co chwila mam resety kompa.... (tak jakby na chwilę przerywało napięcie :?: )... Czy to wina zasilacza???? Coolera podłączylem na płycie głównej ( w zestawie jest jeszcze kabel do zasilacza + kabel do płyty - może lepiej podłączyc w ten sposób? Napięcia w BIOSie: +12V 12,544 +5V 4,94 +3,3V 3,28 Vcore: 1,68 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 jaki zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 jaki zasilacz? i sproboj podlaczyc w drugi sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Sorki nie podałem zasilacza. Codegen 300W :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Jak już w BIOSie, czyli bez obciążania tak spada +5V i rośnie +12V to masz prawie pewność, że pod obciążeniem jest poza tolerancją. Ale współwinne może być podkręcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 no to sobie sam odpowiedziałes.. napiecia pewnie z biosu??? wez to zmien a jak nie masz kasy to przynajmniej frotonik 245W z allegro za 35zł przynajmniej 2x ciezszy od tego codegena... albo lepiej 300W froton za 79zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Czyli to na stówę zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 na takim konfigu codegen 300w? polecam jak najszybsza wymiane. i nie oszczedzaj na zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 oj dzizas, taki temat jest co dwa dni. wiadomo ZE NIE na stowke zasilacz, choc pewnie ze tez moze to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Staram się być spokojny. To już TRZECI TAKI SAM PROBLEM DZISIAJ :twisted: Powiem krótko: Albo zjedź z taktowaniem albo zmień zasilacz na MOCNIEJSZY MARKOWY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zauważyłem że resety są tylko przez około pare minut po włączeniu kompa, później pracuje normalnie nawet na 2280 MHz. Co to może byc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 mialem tak samo wszytko sprawdzalem... napieci i temp mam takie : i co... w biosie podnioslem cpu ver temp protect z 65 do 75c, cpu shutdown temp 70, cpu warning temp 65 ,shutdown when cpu fail enabled i jest ok! czyli to byl problem eh te odczyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Ja mam ustawione shutdown temperature na 85 stopni. Tych opcji co u ciebie nie ma w moim BIOSie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...