piaskoon Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Panowie! 3mam za was kciuki! 8) P.S. Ciekawi mnie, ile ta sprawa będzie was kosztowała, jak już przegracie ją w sądzie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 raczej beda dzwonic do nas zobaczymy a do sadu to mamy potwierdzenie zamowienia wiec jak przyjdzie za 2k to poprostu nie odbiore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Panowie rozmawiałem z naszym redakcyjnym prawnikiem, który stwierdził, że sklep przymując zamówienie i potwierdzając je, jest zobowiązany sprzedać monitor po cenie za jaką był zamówiony - takie zamówinie jest traktowane w świetle prawa cywilenego jak umowa i jedna strona nie może się nagle z niej wycofać, bo to był np. błąd w ofercie... za takie błędy ponoszą pełną odpowiedzialność... osoby które złożyły zamówienie, dostały potwierdzenie i uważają, że sklep powinien im je uczciwie zrealizować proszę o kontakt: achodzenski@komputerswiat.pl pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 panowie znalazlem stronke .... A o PANIACH zapomniałeś? Już widzę jak MIOPE drży ręką nad przyciskiem BAN - i myśli wcisnać od razu czy za chwilkę :lol: :lol: :lol: Oczywiście o innych przedstawicielkach płci pięknej nie wspomnę - bo one zapewne również zaciskają ręce na nożach za tą jawną dyskryminację... ps. Sorki za ot ale nei mogłem się powstrzymać. A tych monitów nie dostaniecie. Wawelski: nie masz racji co do reklamówek, a za takie można by przyjąć cennik w sieci - nie są one wiążące - sam chciałem kiedyś kupić ramy bo się walnęli z pozycjami w cenniku - oczywiście nie wyszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ja czekam na telefon ze sklepu :) ciekawe co i powiedza :?: jak myslicie powinienem sie zgodzic na ich przeprosiny (ze pomylka) jesli zadzwonia, czy zadac sprzedazy tego lcd za 1200 :twisted: i byc "ostry" :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Najpierw powiedz jeśli będzie chcieli się pomyłka wymigać iż już rozmawiałeś ze swoim prawnikiem w tej sprawie i jednoznacznie on stwierdził iż potwierdzenie zamówienia = zawarcie umowy cywilno prawnej zatem rzecz musi zostać sprzedana. Jeśli coś będą kręcić - powiedz iż rozumiesz ich problem, zatem zaproponujesz rozwiązanie korzystne dla obu stron. Skoro cena byłą niedoszacowana o ok. 800 pln ty dostaniesz rekompensatę w postaci bartona 2500+ - oczywiście za symboliczną 1 pln - oraz odstąpisz od umowy kupna owego monitora. To bardzo uczciwe wyjście :P A jak na nic nie będą się chcieli zgodzić powiedz miłym głosem iż rostrzygniecie sprawę w sądzie gdyż w przypadku odmowy sprzedanai towaru zgłosisz niezwłocznie czyli jutro sprawę do sądu (koniecznie dodaj nazwę sądu i jego adres by być bardziej wiarygodnym). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Najpierw powiedz jeśli będzie chcieli się pomyłka wymigać iż już rozmawiałeś ze swoim prawnikiem w tej sprawie i jednoznacznie on stwierdził iż potwierdzenie zamówienia = zawarcie umowy cywilno prawnej zatem rzecz musi zostać sprzedana. Jeśli coś będą kręcić - powiedz iż rozumiesz ich problem, zatem zaproponujesz rozwiązanie korzystne dla obu stron. Skoro cena byłą niedoszacowana o ok. 800 pln ty dostaniesz rekompensatę w postaci bartona 2500+ - oczywiście za symboliczną 1 pln - oraz odstąpisz od umowy kupna owego monitora. To bardzo uczciwe wyjście :P A jak na nic nie będą się chcieli zgodzić powiedz miłym głosem iż rostrzygniecie sprawę w sądzie gdyż w przypadku odmowy sprzedanai towaru zgłosisz niezwłocznie czyli jutro sprawę do sądu (koniecznie dodaj nazwę sądu i jego adres by być bardziej wiarygodnym). kurde ale moze byc jeden problem :| nie mam 18 latek, dopiero w marcu mi stuknie :| moga byc z tym problemy :?: a z tym prawnikiem to swietny pomysl :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TecKilla Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 a widzieliscie ten banner u gory? "UWAGA ZE WZGLEDU NA NIEAKTUALNE CENY NA NASZEJ STRONIE PROSIMY O POTWIERDZENIE TELEFONICZNE ZAMOWIENIA I JEGO CENY !!!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Ehh... Gdybym tylko miał te 1245zł! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 a widzieliscie ten banner u gory? "UWAGA ZE WZGLEDU NA NIEAKTUALNE CENY NA NASZEJ STRONIE PROSIMY O POTWIERDZENIE TELEFONICZNE ZAMOWIENIA I JEGO CENY !!!" tak thingrim zdazył to zauwazyc pare postow do tyłu (na 2 raz przeczytaj topic od poczatku :) ) a jak sie sprawa potoczy to pozyjemy zobaczymy koniecznie dajcie znac 'jakbyco' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TecKilla Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 tak thingrim zdazył to zauwazyc pare postow do tyłu (na 2 raz przeczytaj topic od poczatku :) ) a jak sie sprawa potoczy to pozyjemy zobaczymy koniecznie dajcie znac 'jakbyco' sorka, musialem to przeoczyc... swoja droga jestem bardzo ciekaw jak sie sprawy potocza :D 3m qciuki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 udało sie komuś nawiązać z nimi jakiś kontakt ?? płaten przy odbiorze ?? jaki koszt przesyłki ?? czemu nikt nie odbiera telefonu ?? jest ktoś w stanie odpowiedzić na któreś z tych pytań ?? z góry thanks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 udało sie komuś nawiązać z nimi jakiś kontakt ?? płaten przy odbiorze ?? jaki koszt przesyłki ?? czemu nikt nie odbiera telefonu ?? jest ktoś w stanie odpowiedzić na któreś z tych pytań ?? z góry thanksja czekam az oni zadzwonia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ja zadzwoniłem kom nie odpowiada a stacjonarny zajęty... shit napaliłem sie na ten monitorek.... swój sprzedam za tyle a jest 15'' szkoda ze nie DVI ale zawsze lepiej 17'' bez DVI niz 15 bez DVI w tej samej cenie :D a podobno cudów ni ma.... mam nadzieje ze to taki gwiazdkowy prezencik .... no to chyba kupaaa dodzwoniłem sie koleś mówi ze pomyłka ze potwierdzenia na maila sa wysyłane automatycznie ... przepraszają i w ogole to szefa nie ma szef bedzie za 20 minut i on wie wszystko podobno ktoś im sie do strony dobrał bo główna nie działa ... hmmm what's next ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Chyba sobie taki prezent zrobie :-D Panowie -> Dolaczylem o stadka zamowienie w trakce realizacji - 4 panele HEHE :-) Pozdrawiam :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zanim sie skontaktujecie z prawnikiem proponuje nauczyc sie CZYTAĆ i rozumieć teksty napisane w języku Polskim: INFORMACJA o złożeniu zamówienia to NIE JEST POTWIERDZENIE ZAMÓWIENIA. Jest to zwykły autoresponder, który informuje o tym, że zamówienie dotarło, to wszystko... na podstawie tego żaden sklep nie jest zobowiązany do sprzedaży w świetle żadnego prawa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...