Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 po uruchomieniu komputera.... obraz zanika i na tym sie wszystko konczy...lub zawias podczas uruchamiania windowsa (zamiast pojawic sie pulpit jest czarny obraz i to wszystko) z tego co znalazlem w necie podobno niechetnie wspolpracuja ze soba te czesci :/ - ale co moge zrobic a zeby to chodzilo poprawnie...pomozcie mi bo aktualnie udalo mi sie dojsc do tego ze mam obraz 640x480 (tylko po usunieciu sterownikow) potem jak odnajdzie karte i ja zainstaluje to juz nie wlacze kompa.... pozdrawiam......... jestem akutalnie na gg 1227111 - potrzebuje nagle pomocy :-/ - czekam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Sprawdź na najnowszych wersjach sterowników do płyty i karty. Niektóre GF2MX dają się zainstalować na niektórych płytach z chipsetem MVP3 (zależy od BIOS jednego i drugiego urządzenia). Tylko nie zapomnij włączyć w BIOS-ie przerwania dla VGA. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 niestety wgranie najnowszych sterownikow do GF nie pomoglo - instalowalem takie z numerkiem 53.04 international... oraz zainstalowalem VIA Hyperion 4in1451v nic nie pomoglo.... moze cos dalej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Wichtig! Bei Problemen mit modernen Grafikkarten (z.B. Riva) Im Bios unter "Chipset Features Setup" die Option "Cache Rd+CPU Pipeline" auf "Disabled" stellen. Bei der aktuellen BIOS-Version ist dies bereits voreingestellt.Sprawdź te ustawienia (+ nowy BIOS ftp://ftp.shuttle.com/BIOS/591p/591ps025.zip ) --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 sformatuj dysk i zainstaluj win jeszcze raz (mam nadzieje ze na win98se jedziesz) nie instaluj via 4in1 znajdz jakies stare sterowniki do gf2 zainstaluj je i jak bedziesz mial szczescie to nie beda posiadaly sterownika agp wtedy bedzie chodzila ta grafa w win98 ,ale o grach 3d zapomnij jak chcesz 3d to szukaj po koleji rozwiazania na biosach (starych i nowych) albo zmien grafe na Voodoo3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 dziekuje wszystkim za zainteresowanie tematem...(poprzez gg i to forum) sprawa zostala rozwiazana poprzez ponowna instalacje systemu... pomoglo :-) a co do gierek.... to ja nie gram... bo co ruszy u mnie :/ jeszcze raz dziekuje pozdrawiam (temat mozna zamknac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Wichtig! Bei Problemen mit modernen Grafikkarten (z.B. Riva) Im Bios unter "Chipset Features Setup" die Option "Cache Rd+CPU Pipeline" auf "Disabled" stellen. Bei der aktuellen BIOS-Version ist dies bereits voreingestellt.Sprawdź te ustawienia (+ nowy BIOS ftp://ftp.shuttle.com/BIOS/591p/591ps025.zip ) --- AT jest nowszy bios do tej plyty 591PWIQH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...