yotomeczek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jezeli juz zastanawiacie sie nad zmiana procka... to zainwestujcie w tortona... Moj sasiad ma... i jest zadowolony. NA boxie kreci na 11 x 200 przy 1,7V ... ( klima w budzie ) . Ogolnie procki sie miodzio kreca... a jezeli bedziecie miec szczescie... to przerobicie na bartona... IMO thorton - najlepszy wybor na dzisiaj ( ofkoz 2000+ ) Nie opłaca się zamieniać dobrze kręcocych się TB/Thortonów na Bartki ... Trza dorzucić sporo kaski a różnica znikoma (a Bartki przez większy cache gorzej się kręcą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 I w tym sęk, że masa osób tego nie rozumie - no bo jak to - Barton TYLKO TROSZKĘ wydajniejszy od jakiegoś pociętego Thortona/TB? A później zaczynają kręcić i zawód ,że tylko np. 2,2 GHz ( chyba,że ma dostęp do większej ilości i może wybierac). BTW - Co to się porobiło?!!! Dziś byle lamer kupuje sprzęcik, kilka kliknięć w BIOSie i ma zupełnie nieświadomie potwora, bo trafił dobry egzemplarz. Kiedyś podkręcanie było sztuką, niemal czarami. Pamietają to pewnie wszyscy kombinujący z 386/486, K5/K6, starymi Pentiawkami. Ech , łza się kręci. Dziś już nawet Chip pisze o podkęcaniu, a dawniej tylko wspomnieli, że SĄ NA ŚWIECIE SPECJALIŚCI, którzy POTRAFIĄ zmienic na wyższe parametry procków na wyższe 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 X-MAN napisal Witam, mam Bartka 2500 z dobrej serii nie wiem dokładnie jakiej chodzi ogólnie na moim Epoxie 8RDA3+ przy 1,850v na 2,300 MHz (11,5 x 200) Pamięci 2x256 OCZ 3200 6-3-3-2,0 przy 2.75v . Chodzi na 2,4 Ghz przy 2v 12x200 ale mój chieftec 360W nie wytrzymuje napiecie 12v spada do 10,90 i sie wiesza!! Przy Zalmanie 7000 al-cu ma 57 stopni po 2h ripowaniaa tak przy okazju to z jaka masz serie tego procka jak mozesz to pdoaj A co do 3D MARKOW to sprawa jest prosta oczywiscie zmenia sie sprzet wlasnie po to zeby miec wiecej markow :) wszak nic tak nie poprawia nastroju jak troche wiecej punkotw w tescie a jeszce lepiej jak wuciagnie sie punku bez zmiany kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 sorka :) bo troche zwalilem posta ale w pospiechu go pisalem chyba zczaicie o co chodzi fuck. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-MAN Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ok jak go bede czyscil na dniach to sprawdze, ogolnie koles z firmy ze sprzetem 30min mi go wybieral i znalazl najmizszy numer w dostawie moze to o to chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...