Skocz do zawartości
fllanker

BARTON vs ZWYKLY XP -->roznica w 3d marku

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli juz zastanawiacie sie nad zmiana procka... to zainwestujcie w tortona... Moj sasiad ma... i jest zadowolony. NA boxie kreci na 11 x 200 przy 1,7V ... ( klima w budzie ) . Ogolnie procki sie miodzio kreca... a jezeli bedziecie miec szczescie... to przerobicie na bartona... IMO thorton - najlepszy wybor na dzisiaj ( ofkoz 2000+ )

Nie opłaca się zamieniać dobrze kręcocych się TB/Thortonów na Bartki ...

Trza dorzucić sporo kaski a różnica znikoma (a Bartki przez większy cache gorzej się kręcą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w tym sęk, że masa osób tego nie rozumie - no bo jak to - Barton TYLKO TROSZKĘ wydajniejszy od jakiegoś pociętego Thortona/TB? A później zaczynają kręcić i zawód ,że tylko np. 2,2 GHz ( chyba,że ma dostęp do większej ilości i może wybierac).

BTW - Co to się porobiło?!!! Dziś byle lamer kupuje sprzęcik, kilka kliknięć w BIOSie i ma zupełnie nieświadomie potwora, bo trafił dobry egzemplarz. Kiedyś podkręcanie było sztuką, niemal czarami. Pamietają to pewnie wszyscy kombinujący z 386/486, K5/K6, starymi Pentiawkami. Ech , łza się kręci. Dziś już nawet Chip pisze o podkęcaniu, a dawniej tylko wspomnieli, że SĄ NA ŚWIECIE SPECJALIŚCI, którzy POTRAFIĄ zmienic na wyższe parametry procków na wyższe 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-MAN napisal

Witam, mam Bartka 2500 z dobrej serii nie wiem dokładnie jakiej chodzi ogólnie na moim Epoxie 8RDA3+ przy 1,850v na 2,300 MHz (11,5 x 200) Pamięci 2x256 OCZ 3200 6-3-3-2,0 przy 2.75v . Chodzi na 2,4 Ghz przy 2v 12x200 ale mój chieftec 360W nie wytrzymuje napiecie 12v spada do 10,90 i sie wiesza!! Przy Zalmanie 7000 al-cu ma 57 stopni po 2h ripowania
a tak przy okazju to z jaka masz serie tego procka jak mozesz to pdoaj

A co do 3D MARKOW to sprawa jest prosta oczywiscie zmenia sie sprzet wlasnie po to zeby miec wiecej markow :) wszak nic tak nie poprawia nastroju jak troche wiecej punkotw w tescie a jeszce lepiej jak wuciagnie sie punku bez zmiany kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...