RaVeN155 Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 ***Hardware malfunction Call your hardware vendor to support NMI channel check/IOCHK *** The system has halted *** No i to jest koniec ekranu smierci, robi mi sie tak co chwile, i scandisk wykrywa za kazdym razem pelno bledow. Czy moj wysluzony samsung umiera? Btw jakim programem sprawdzic czy sa bady? help me :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Nikt nic nie wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Btw jakim programem sprawdzic czy sa bady?Scandisk, checkdisk, norton disk doctor itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Samsung wie :) Zamiast czekać na nie_wiadomo_co poszukaj programu do diagnostyki dysków na stronie producenta. Sprawdź taśmę, to też bywa przyczyną podobnych komunikatów. Wtyczkę zasilania też sprawdź,może być za luźna. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Wszystkie tasmy itp sa oki bo sprawdzalem, na stronce samsunga nic nie ma. Mam xp i denerwuje mnie to ze nie moge sobie tak od razu zapuscic scandiska ze sprawdzeniem powierchni. Probowalem juz szukac takich programikow, ale zaden nie nial opcji skanowania powierzchni. BTW ja wcale nie mowie ze to na pewno jest spowodowane przez hdd, bo jak bym byl pewny to bym sie nie pytal co oznacza ten blad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ......., na stronce samsunga nic nie ma. Mam xp i denerwuje mnie to ze nie moge sobie tak od razu zapuscic scandiska ze sprawdzeniem powierchni. .....Nie mam zwyczaju wypisywać głupot. Program shdiag JEST na stonie Samsunga - sprawdzałem. Jedna uwaga - niektóre z opcji SHDIAG powodują całkowite usunięcie zawartości dysku (włącznie z partycjami), tak że najpierw przeczytaj manual (ostrzeżenia są też w samym programie). Scandisk pod XP niewiele da (właściwie to: checkdisk). --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...