GenghisKhan Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 mam AXP 1800+ seria dut3c 1.65 default nom udalo mi sie zrobic vmoda dzisiaj,zapomntowalem potencjometr - w ogole to u.je.balem kawalek sciezki na plycie - ale posmarowalem olowkiem i dziala:D nom - wiadro wody za okno przed cala operacja dalem i wyniki tego takie przedtem mnoznik 16 bo mam kiepawe pamiatki max fsb to 149 :((( napiecie maxymalne jakie dalem to 2.22V dalej sie balem troche - temp oscylowala w granicach 21-27*C calkiem niezle chociaz troche duzo - moze jak uda mi sie zrobic lepsze chlodzenie zejde do 10*C no dobra max co wycisnalem niestabilne to bylo 2505MHz - hmmm mysle ze calkiem niezle jak na taka dziadowska serie proca teraz jade sobie na 2339@2.05V i wsio jest oke hmmm no to w sumie wszysktie spostrzezenia a tu foty 1 2 3 :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Nic tylko pogratulować- wreszcie Ci się udało :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 nom dzisiaj bede mial troche czasu to potestuje i moze 2.4GHz bedzie stabilnie:) - moze jakbym mial proca z lepszej serii to 2.5GHz na tym chlodzeniu moze wiecej by bylo niedlugo zabieram sie za vmoda grafy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 a jakie max fsb na mniejszym mnozniku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 no pisalem - przez moje gowniane ramy to 149-czasem 150 cl2 - dam nizsze timingi tez tyle :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 niezle niezle napewno bedzie chodzic stabilnie na 2.4 GHz albo i szybciej, najwazniejsze ze dobrze opiles swoj sukces :)))) tak dalej genghis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Stabilne fsb na którym pracowalem na tej plycie to 185 mhz przy 195 siadały mi dyski Maksymalnie co wydoiłem z proca to 2.65 gh Tak na marginesie to z tym napieciem zacznij chłodzic mosfety bo ci sie odlutuja :lol: Moje zaczeły to robic i dałem radiatorki Pozatym płyta miodzio - chyba najlepsza od MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Też miałem tą płytę :) Gratulacje! Powiedz, czym chłodzisz stabilizatory, bo u mnie były gorące jak sk..syn przy socket-modzie na 1,85V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Pociołem na kawałki wentyl z celerona - 3 cm wysokosci i przykleiłem na tasmie - a teraz pomysl jak one sie grzeja z 2.1 V - mozna sie popazyc a do tego wentyl 80 wmuchajacy na radiatorki - super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 hmmm a ja caly czas od paru dni na 2.1V jade - musze pomyslec o chlodzeniu mosfetow - prawde mowiac zapomnialem o tym kompletnie :DDD a jesli chodzi o samo mobo - to jest najgorsze jakie mialem w swojej historii kompow - ale nie mialem wyjscia i musialem ja kupic :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 hehe łądnie ja na mojej potrzciwej kt3ultra rev1.0 która przewidywała fsb tylko 133 osiagnołem 176 tylko przy takim fsb wartości agp i pci były nie miło za duże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...