Skocz do zawartości
GenghisKhan

msi kt3 ultra2 +vmod -wyniki OC

Rekomendowane odpowiedzi

mam AXP 1800+ seria dut3c 1.65 default

nom udalo mi sie zrobic vmoda dzisiaj,zapomntowalem potencjometr - w ogole to u.je.balem kawalek sciezki na plycie - ale posmarowalem olowkiem i dziala:D

nom - wiadro wody za okno przed cala operacja dalem i wyniki tego takie

przedtem mnoznik 16 bo mam kiepawe pamiatki max fsb to 149 :(((

napiecie maxymalne jakie dalem to 2.22V dalej sie balem troche - temp oscylowala w granicach 21-27*C calkiem niezle chociaz troche duzo - moze jak uda mi sie zrobic lepsze chlodzenie zejde do 10*C

no dobra max co wycisnalem niestabilne to bylo 2505MHz - hmmm mysle ze calkiem niezle jak na taka dziadowska serie proca

teraz jade sobie na 2339@2.05V i wsio jest oke

hmmm

no to w sumie wszysktie spostrzezenia

a tu foty

1

2

3

:D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stabilne fsb na którym pracowalem na tej plycie to 185 mhz

przy 195 siadały mi dyski

Maksymalnie co wydoiłem z proca to 2.65 gh

Tak na marginesie to z tym napieciem zacznij chłodzic mosfety bo ci sie odlutuja :lol: Moje zaczeły to robic i dałem radiatorki

Pozatym płyta miodzio - chyba najlepsza od MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociołem na kawałki wentyl z celerona - 3 cm wysokosci i przykleiłem na tasmie - a teraz pomysl jak one sie grzeja z 2.1 V - mozna sie popazyc a do tego wentyl 80 wmuchajacy na radiatorki - super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

a ja caly czas od paru dni na 2.1V jade - musze pomyslec o chlodzeniu mosfetow - prawde mowiac zapomnialem o tym kompletnie :DDD

a jesli chodzi o samo mobo - to jest najgorsze jakie mialem w swojej historii kompow - ale nie mialem wyjscia i musialem ja kupic :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...