Skocz do zawartości
nrl

Mafia 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupilem sobie na mikolaja teraz MAFIE PL (wersja kinowa wiec nie stracila nic z klimatu ang. wersji). Super wydana gra w cenie 39 pln na allegro.

Zapytam kolesia czy jeszcze ma jezeli bedziesz zdecydowany na ta gre.

Kaeres - zapytaj czy nie ma jeszcze 2 sztuk , chętnie wespre twórców tej cudowenej gry finansowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zredaguj ta swoja wiadomosc poniewaz ostatnio moderzy sa cieci na takie cytowanie :)

Koles bedzie jeszcze jedna, ostatnia sztuke mial moze w tym tygodniu na allegro.

Dam Wam rowne szanse poniewaz hancock tez chcial.

Jezeli jestescie naprawde zainteresowani to koles o xywie UMNIENAJTANIEJ bedzie mial i pozniej dlugo dlugo nic sie nie ukaze az do wydania Super$ellera od Cenegi w cenie 50 pln.

Jednak ta rozmowa powinna sie odbywac w watku MAFIA. Jednak temat sie zazebia wiec moze beda wyrozumiali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz czekam tylko na odpowiedz , dzięki Kaeres.

przeglądałem dzisiaj zagraniczne fora i z tego co wnioskuje to prawdopodobnie mafia 2 nigdy sie nie ukarze 8O 8O :evil: :x :? :cry:

chyba ze to tylko jakieś ploty :roll: miejmy nadzieje ze tak jest !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeglądałem dzisiaj zagraniczne fora i z tego co wnioskuje to prawdopodobnie mafia 2 nigdy sie nie ukarze 8O 8O :evil: :x :? :cry:

chyba ze to tylko jakieś ploty :roll: miejmy nadzieje ze tak jest !

Daj linka do tych bredni 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You believe a random nOOb with 2 posts on a forum, and you think I.S have abandend further development of one of the most anticipated game releases?? ......C'mon

Tak wiec dziwie sie, ze gamershell takie ploty pozwala slac :)

Nawet jezeli Vavra mialby faktycznie odejsc to nie moze to przeszkodzic w ukazaniu sie tej gry, nie moze !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na MafiaPage informuja, ze 15 grudnia 2005 jest pierwsza oficjalna data premiery Mafia 2. Ukaze sie na PC, PS2, Xbox jednoczesnie.

Jesli faktycznie ma sie ukazac na te 3 platformy rownoczesnie to jest to pierwsza fatalna wiadomosc odnosnie Mafii 2. Przeciez juz teraz tech. przepasc miedz PC, z ktorego wysylam tego posta, a PS2/ XBOX jest OGROMNA.

Za rok bedzie to juz dystans porownywalny z tym, ktory teraz dzieli gry pod Jave, a obecnymi PC ;]

Jedyny ratunek to dwa zupelnie odrebne kawalki kodu, ale obawiam sie, ze na to czescy developerzy sa zbyt biedni. A zbyt ''biedni'' sa dlatego, ze jak zwykle wiekszosc grala na piratach (choc teraz ''szlachetnie'' kupuja oryginaly po 1/3 wyjsciowej ceny). Ech :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zbyt ''biedni'' sa dlatego, ze jak zwykle wiekszosc grala na piratach (choc teraz ''szlachetnie'' kupuja oryginaly po 1/3 wyjsciowej ceny). Ech :/

powiedz mi jaką część ceny (w dniu premiery) dostają producenci gry (nie wydawcy , producenci ! ). jezeli gra kosztuje np 150 zł to ile dostaną ?! 30-40 zł ? reszta odzie do wydawcy , pośredników (sklepy, hurtownie) , teraz mafie kupisz za 60 nówke na allegro i to są pewnie resztki z magazynów które chcą wyprzedać. A jestem pewny ze producenci dostaną tyle samo co w dniu premiery. Więc nie mów ze teraz szlachetnie wykupujemy za 1/3 ceny bo dla producentów to raczej róznicy nie robi.

masz racje dużo osób grało na piratach (ja tekze) ale teraz próbuje się zrehabilitować bo wiem ze producenci zasłuzyli na te pieniadze w 100 % !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, nie zrozumiales o co chodzilo w mym ostatnim poscie.

Naturalnie, masz racje, ze to "resztki" z magazynow sa obecnie do dostania na allegro. Co za tym idzie- producenci Mafii swoje pieniadze dostali juz szmat czasu temu (najpewniej w 30- 45 dni po tym jak Play- It zamowil pule na PL, ot standardowe czasy relizacji f-r w UE sie klaniaja).

Chodzilo mi jednak o cos innego- o to, ze jak zwykle prawie wszyscy w naszym chorym kraju grali na kopiach bezp. przed premiera, a co za tym idzie nie deklarowali nawet potencjalnie popytu na oryginal...

Ergo: mniej kopii zamowiono w PL, mniej kasy dostali Czesi, mniej srodkow na Mafie 2.

Jasne, ze nie tylko "u nas" grano na piratach, ale to posrednio ci wielcy milosnic Mafii z tego forum przyczynili sie do potencjalnych klopotow zwiazanych z pracami nad Mafia 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ draak masz racje !

ale z drugiej strony gdyby nie było piratów i pirackich wersji mafia nie zdobyła by takiej popularności , nie było by for oraz stron internetowych o niej. (oczywiście piractwo to nic dobrego :| ). Powstało grono zagozałych fanów mafii ( z których duża cześc miała pirackei wersje) co napędza twórców do stworzenia drugiej cześci tej wspaniałej gry i miejmy nadzieje ze ludzie z piratami dojdą do odpowiednich wniosków i kupią wersje orginalną bo warto za taką gre zapłacić !! ja własnie zrozumiałem jak piractwo jest złą rzeczą i chce mieć obydwie cześci mafii orginalne 8)

cały ten mój wywód na temat piractwa jest czysto teoretyczny i wcale tak nie musi być !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPY_NET, nowym "zwyczajem" w polskim necie- piwko dla Ciebie ;]

Takie podejscie to rozumiem... bo sam jakies 2 lata temu doszedlem do identycznych wnioskow odnosnie szkodliwosci piractwa i teraz zamiast 10- 15 gier na miesiac, kupuje max. 2-3 (i to tez tylko wtedy gdy sa to naprawde warte uwagi tytuly vide RBR, GTR, HL2) oryg.

Zabawy tyle samo, a przynajmniej sumienie czyste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

up w celu wyciagniecia tematu ;)

1205995[/snapback]

Skoro tak to nadal czekamy :)

Naprawde slowa uznania dla tworcow, ze nie poscili jeszcze pary z geby.

Kompletnie nic nie wiadomo o tej grze, a prace juz sporo czasu trwaja.

Chcialbym chociaz screena zlookac jak sie bedzie grafika prezentowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do grafiki w mafii 2 w zupelnosci wystarczyla by mi ta z jedynki tyle ze z texturami w wysokiej rozdzielczosci , bardziej szczegółowymi , pixel shader 2.0 .:D

no i przydal by sie havoc :)

zeby tylko nie zniszczyli tego cudownego klimatu bo gra wyladuje w koszu :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia wyjdzie wkrótce w taniej serii Cenegi więc każdy kto ma pirata będzie mógł sobie kupić. Ja miałem orginał który kupiłem sobie w dniu premiery (grudzień 2002) w Empiku więc jestem dumny że dałem od razu zarobić twórcom :lol: Niestety sprzedałem swoją Mafię później bo potrzebowałem kasy, no ale teraz można kupić na Allegro albo czekać na wydanie od Cenegi. A Mafia 2 będzie ale pewnie dopiero w 2006 lub nawet później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano mogliby zrobić sequel. Mafia to kawał dobrej gry. Wkurza mnie jak ktoś porownuje ją do GTA.

Po pierwsze nie ma to sensu, a po drugie nawet jeśli ma, to nic z tego nie wynika, bo Mafia spełnia inną

rolę niż kolorowe, wręcz dziecinne GTA. Oczywiscie to moje subiektywne zdanie. GTA (te 3D oczywiście)

na chama kojarzy mi się z Playstation2. Może dlatego że zrobili z tej gry kolorowankę? Ja tam się trzymam

starego dobrego powiedzenia - "Pecetowcy, zawodowcy"... a Mafia do gier zawodowych się zalicza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekajc wciaz ma MAFIE 2 pobawmy sie w wymyslanie okladki na pudelku.

Jak wiadomo w wersji na PC i PS2 z jedyneczki byla jedyna w swoim rodzaju. Ta okladke bylby w stanie wychwycic nawet wsrod 1000 innych na jednej polce.

Macie jakies wizje co do wygladu podelka dwojeczki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi