nrl Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 O teraz coś widać. Pięknie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 miód malina ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Kurcze niech pokażą w akcji, a tu tylko filmiki :) Ale i tak klimat wylewa się na biurko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Przed ostatni screen - dosłownie miód malina.. =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Piękny ten samochodzik z przed ostatniego screena. Ciekawe co będzie lepsze Mafia 2 czy GTAIV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 trudno okreslic - 2 rozne swiaty oraz klimaty mi sie bardziej seria GTA podoba niz Mafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Ciekawe co będzie lepsze Mafia 2 czy GTAIV trudno okreslic - 2 rozne swiaty oraz klimaty mi sie bardziej seria GTA podoba niz MafiaIMO to jest temat na osobną dyskusję. Nie ma sensu nawet tutaj jej zaczynać bo tylko bałagan się zrobi. Trzymajmy się tego, że jest to wątek tylko i wyłącznie o Mafii 2 :) Edytowane 7 Marca 2008 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 ale wyyyyyyyyyyyyypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 oby tylko wraz z polepszeniem grafiki nie uleciał klimat mafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Te screeny to chyba z PC ? Na xboxie AA mi się nie widzi :) Graficznie bosko, już się nie mogę doczekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 No ładnie to wygląda, szczególnie przedostatni screen. Czekam z niecierpliwością na Mafię 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Ale mi ten gosc z drugiego i ostatniego screena przypomina tego aktora http://alec.baldwin.filmweb.pl/ :) Jak dwie krople wody. Poza tym (mowiac o grafice) wydaje mi sie ze te samochody zostaly mocno przypudrowane przez jakiegos PS'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Pierwszy screen przypomina mi Godfathera :/ I jest na nim koleś, który w trailerze mówi "mam żonę i dziecko". Nawet chyba ta sama scena ale tak jakby pokazana dalej i koleś dostaje lufę do blowjoba. Drugi GTA, trzeci w sumie nic :) , czwarty i piąty to już miód. Szczególnie na czwartym screenie jaram się naziemną kolejką bo wiem, że w Mafii tworzyła super klimat. Do tego te dzwigary jak z dzielnicy robotniczej albo w porcie z LH. Arsenał z piątego screena rodem od Vincenzo :) Koleś z opaską pewnie robić będzie za dostawcę broni. Co do graficznej oceny to wolę się wstrzymać bo już nie takie podjary widziałem a okazywały się totalną lipą. Ale wierząc w Czechów zgniotą tego typu podobne gry pod względem audio&video. Edytowane 9 Marca 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Mnie osobiście nie podobaja się aż takie mocne efekty światła, bo wcale nie są realne. Nie zawsze świeci słońce na maxa. Poza tym nawet jak świeci, to o ile ktoś nie ma twarzy wysmarowanej oliwką, to ona się nie świeci, a już na pewno nie tak, jak w niektórych grach, tym bardziej w pomieszczeniach ( światło sztuczne ). Poza tym przy zmierzchu kolor padający promieni też się zmienia. Lakier samochodów też bym nie chciał, aby wszędzie były mega błyszczący rodem z NFS. Poza tym należy w końcu dojrzeć i zrozumieć, że samochody się brudzą, w zasadzie to bardzo trudno utrzymać samochód w czystości. Poza tym pogoda też mogłaby się zmieniać, warunki jazdy samochodem na deszczu, śniegu pogarszać. Z drugiej strony nie oczekuję, żeby zrobić symulator jazdy, ale żeby troszeczkę było czuć, że jak pada, to gorzej się prowadzi samochód, łatwiej o poslizg itp. Jeśli gra straci klimat, to praktycznie wszyscy się zawiodą, bo klimat był/jest najmocniejszą stroną Mafii. Ogólnie poprzeczka sama przez się jest bardzo wysoko i bardzo trudne zadanie czeka producentów, gdyż zadowolić wszystkich przy takich oczekiwaniach po świetnej Mafii jest bardzo ciężko. Mi w Mafii brakowało w pewnym momencie dynamizmu, choćby poruszania się samochodami. Wiem, to starsze samochody i tak jeździły i nie oczekuje, żeby nagle zaczęły latać ( jak w nfs i inych fantazjach ), ale ich dynamiki by sie troszkę wiecej przydało, tylko żeby nie przesadzić, bo o to znowusz nie trudno. Co prawda z policją dzięki Bogu było po prostu dość realnie ( w porówniau chocby do GTA ), nie wyklówali się z nikąd, ale denerwowało, że samochody tych co Nas ścigali pomimo, iż nawet takie same, jak nasze nabierały nadzwyczajnych mocy. Idzie w inny sposób utrudnić pościgi itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Mi w Mafii brakowało w pewnym momencie dynamizmu, choćby poruszania się samochodami. Wiem, to starsze samochody i tak jeździły i nie oczekuje, żeby nagle zaczęły latać ( jak w nfs i inych fantazjach ), ale ich dynamiki by sie troszkę wiecej przydało, tylko żeby nie przesadzić, bo o to znowusz nie trudno. Co prawda z policją dzięki Bogu było po prostu dość realnie ( w porówniau chocby do GTA ), nie wyklówali się z nikąd, ale denerwowało, że samochody tych co Nas ścigali pomimo, iż nawet takie same, jak nasze nabierały nadzwyczajnych mocy. Idzie w inny sposób utrudnić pościgi itp. No mi też dokładnie tego brakowało ;]. Ale takie czasy niestety. No i na tym minusy MAFII sie kończą dla mnie (no może jeszcze wymagania miała duże). Dalej same plusy (klimat,misje,grafa itp) i właśnie tego od Mafii 2 oczekuje (plus może jednak szybsze wózki ;]). A co do grafy w Mafii 2 to na tych skrinach ostro hdr plus jakiś blur wali po oczach szczególnie na trzecim skrinie od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jak mało dynamizmu w Mafii to grajcie w tryb FREx. Tam prędkości +150km/h w mieście są na porządku dziennym. Robi się z tego typowe GTA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Delikatnie mowiac. Pieprzyć screeny. Jestem ciekaw informacji na temat fabuły. Widać po screenach że to już nie te lata. Chciałbym aby pociągneli dalej temat głównego bohatera i osób pobocznych z jedynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No ale jak tu ciągnąć temat głównego bohatera skoro zginął w poprzedniej części i nie zajmował się już gangsterką? Może wyglądałoby to tak że przez 10 lat kosilibyśmy trawnik? Kto wie może nowe postacie jeszcze bardziej przypadną nam do gustu ale przebicie jedynki pod tym względem będzie nie lada wyzwaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 M2 podzieli nas na dwa obozy. Pierwowzór jest za kultową grą aby tego nie uczynić. Może sam nawet stanę się największym wrogiem Mafii2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Cóż do czasu ewidentnie zbliżającego nas ku premierze będziemy karmieni takimi malutkimi newsikami w postaci screenów. CZEKAM NA CZĘŚĆ FABULARNĄ lub jakieś opisy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 jeżeli tak będzie wyglądała grafika to ja nie mam pytań, jeżeli fabuła będzie na poziomie jedynki to mam jedno pytanie - kiedy to ma się pojawić? Boże tylko nie w sesji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 HDRowy oczopląs :|. Wszystko sie świeci i jest jakby w takiej mgiełce - takie upiększanie reala średnio mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A kto ci każe grać z HDR ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Screeny super, ale bardziej interesuje mnie fabuła, mogli by cos zdradzic, bo poza podaniem lat w których bedzie sie to rozgrywać i nazywy miasta na stronie mafii nie ma nic. Przydałby się moze jeszcze jakiś trailer pokazujący gameplay, ale na to bedzie pewnie trzeba jeszcze czekac ; ) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez bjkuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 HDRowy oczopląs :|. Wszystko sie świeci i jest jakby w takiej mgiełce - takie upiększanie reala średnio mi pasuje. Mi takie "upiększacze" bardzo się podobają. Pozwalają budować klimat. HDR + jakiś ciekawy filtr robi lepsze wrażenie niż "czysta" gra. Mam nadzieję, że gra będzie brutalna i oddawała realia tamtych czasów. Póki nie wypuszczą jakiegoś trailera nie ma za bardzo o co oprzeć dyskusję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Coś takiego jak hdr/bloom nie zawsze da sie wyłączyć ;]. To nie stalker czy coś innego gdzie można z konsoli regulować takie rzeczy jak "siłe" blooma itp (wątpię aby to było w mafii - jak bedzie to gg). Jak narazie wszystko sie świeci jak psu jaja i dalekie to jest od reala. O inne aspekty sie nie martwię bo mam nadzieje ze bedą na poziomie M1 albo jeszcze lepiej ;] Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Najnowsze informacje o Mafii 2 ! http://mafiapage.com/index.php?akcja=pokaz&id=45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 W sumie to szkoda braku połączenia z mafią 1, mam nadzieje, że beda jakiekolwiek nawiązania : ) gdyż Ciekawie wyglada to porownanie które ktoś tu wrzucił na forum wg mnie podobni wiec jakies powiazanie moze bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...