Skocz do zawartości
mechl!n

- WC-> all inside midi tower -

Rekomendowane odpowiedzi

Wentyle na chlodnicy beda ciagnely cieple powietrze z CD-Romu (a potrafi sie nagrzac dosyc mocno)?  :(  Czy bedzie jakos od niego zaizolowany?

Z tego co widze na rysunku - powietrze bedzie zasysane z przodu przez 5'25". Przypuszczam, ze tunel nie bedzie dotykal do cdromu nawet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentyle na chlodnicy beda ciagnely cieple powietrze z CD-Romu (a potrafi sie nagrzac dosyc mocno)?  :(  Czy bedzie jakos od niego zaizolowany?

Z tego co widze na rysunku - powietrze bedzie zasysane z przodu przez 5'25". Przypuszczam, ze tunel nie bedzie dotykal do cdromu nawet

Tak jak piszesz :D

Koszyk na FDD i HD już przycięty- nie "biegnie" do samego dołu obudowy- wygląda tak, jak w większości obudów i tak jak na schemacie- nie będzie problemu z miejscem na zbiornik z wodą.

Święcie przekonany byłem, że to midi tower- myślałem że ta z pionowym zasilaczem to mini tower...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie bedzie mialo wiekszego znaczenia gdzie jest chlodnica. montuj tak, zeby byly krotsze weze. ja probowalbym (przy zachowaniu tunelu na mosfetach dac tam jednak wydech a nie zasys - powietrze i tam mocniej bedzie sie ruszalo wokol radiatorow (sa radiatory?) a nie bedziesz do srodka wdmuchiwal cieplego z zasilacza)

a moze udaloby ci sie jeszcze tak zamontowac nawiew z przodu budy, zeby dmuchalo na hdd (+/- jak w jakichs chieftecach)?

i stawiam, ze to jednak midi tower :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak- są radiatory na mosfetach.

O wciąganie do obudowy przez dolny wentyl ciepłego powietrza wyrzuconego przez zasilacz bym się nie martwił- ciepłe powietrze "idzie" do góry. Jednak żaden to problem odwrócić wiatrak- zobaczę jak się będzie sprawował.

Z przodu budy nawiew jest- niebieski zresztą :D - dmucha jednak pod HD- można jednak dodać wiatrak 60x60 "pożyczający" sobie z tego nawiewu część świeżego powietrza.

Też mi się zdawa, że to jednak midi tower...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cieple niby idzie do gory, ale wentyl polozony blisko zasilaczowego i tak swoje zassie. dlatego montuje sie czasem nawet specjalne "daszki" majace rozdzielic strumienie powietrza.

a ze wentyl z przodu jest to widze na schemacie - myslalem tylko o jego umieszczeniu tak, zeby na chlodzenie zalapal sie hdd :D

kacza78 - wc daje chlodzenie podstawowych elementow. na reszte mozna sobie delikatnie dmuchac na 5v i moze sie to okazac rozsadniejsze niz rozdrabnianie przeplywow na mnostwo malych bloczkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacza78 - wc daje chlodzenie podstawowych elementow. na reszte mozna sobie delikatnie dmuchac na 5v i moze sie to okazac rozsadniejsze niz rozdrabnianie przeplywow na mnostwo malych bloczkow.

Ze tez kacza musialo byc zajete :D

Moze i tak ale nawet ciche wentyle puszczone na 5V w sumie i tak dadza halas. Ja jakos licze, ze po zamontowanium WC bedzie cisza (moze nie absolutna bo zasilacz troche szumi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi