Skocz do zawartości
kandi

Catalyst 3.10 - 17.12.03

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem ale zauwazylem (w wiekszosci sterow jakie uzywalem do tej pory 3.4-3.10 oraz Omegi) ze nie zawsze dziala AA i Anizo tak jak powinien - zeby dzialaly na niektorych grach to musze zresetowac kompa. Przyklady: NFS:U, Worms 3d, Max Payne 2 - obojetnie co ustawie w AA i Anizo to nie widac roznicy w jakosci obrazu (schodki sa nadal) oraz w wydajnosci (jest taka sama na wszystkich ustawieniach)....dziala na GTA VC, PES3 (widac golym okiem ze dziala AA oraz wydajnosc odpowiednio sie zmienia).

Czy ktos ma/mial podobne problemy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi co takiego daja te omegi i w czym sa tak dobre w poruwnaiu do referencyjnych ati ?? --bo wsumie jesli chodzi o to jestem troche zielony wczesniej zawsze mialem nvidie ostatnio to ti 4200 i zawsze w omegach byl spadek wydajnosci ale na koszt obrazu a w ati nie wiem jak to jest wlasnie zainstalowalem nowe stery ati i wszystko chodzi ok zadnych bledow nie mam z zadnym max payne itp wszystko ook wynik w marku 03 taki sam mam w tej chwili 5333 jakos zainstalowlame wsumie bo nowsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale zauwazylem (w wiekszosci sterow jakie uzywalem do tej pory 3.4-3.10 oraz Omegi) ze nie zawsze dziala AA i Anizo tak jak powinien - zeby dzialaly na niektorych grach to musze zresetowac kompa. Przyklady: NFS:U, Worms 3d, Max Payne 2 - obojetnie co ustawie w AA i Anizo to nie widac roznicy w jakosci obrazu (schodki sa nadal) oraz w wydajnosci (jest taka sama na wszystkich ustawieniach)....dziala na GTA VC, PES3 (widac golym okiem ze dziala AA oraz wydajnosc odpowiednio sie zmienia).

Czy ktos ma/mial podobne problemy :?:

Ja mam taki sam problem tylko, że u mnie AA też się nie włączał, ale zabierał klatki. Też musiałem robić restart. Zobaczymy jak wyjdą omegi bo tych nie mam zamiaru wgrywać ciekawe czy naprawili błąd z polanami z znikającymi postaciami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przetestowalem te nowe stery i... szybciutko wrocilem do omeg (na catach3.7)

Dlaczego?

Karta @ 290/280 po 4min 3DMraka2k1 ->artifacts

.............280/280 to samo

.............275/275 wszystko ladnie poszlo ale wynik w porownaniu do poprzednich sterow (przy taktowaniu 275/275) spadl ~200pkt:/

na omesiach smiga spox 290/280 wiec czekam na omegi :?

a Wy jak oceniacie te stery ???

UPDATE: ciekawe rozwiazanie c_panelu:)

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob tak:

1. Odinstaluj Control panel (nie resetuj)

2. Odinstaluj ATI Driver (reset)

3. Uruchom w trybie awaryjnym i wyczysc przy pomocy Driver Cleaner 2.6 pozostalosci po sterach

4. Uruchom ponownie i zaisntaluj nowe Drivery + Control Panel

Zawsze tak robie i nie mam problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie działają ok, ja w tej chwili lecę na beatach 3.10. Ale coś mi sie wydaje ( przeczytałem bug fix release), że nie usunięto błędu z Max Payne 2 :?

jakiego bledu ? ja nie mialem problemu z ta gra wogole. cala przeszlem i nigdzie nie widzialem problemow z grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze podjęty został przy okazji temat nfsu więc zapytam:

mam taki problem nie moge uruchomić giery w rozdz. wyższej niż 640x480! nawet jak w opcjach ustawie 1024x768 to wyścig jest w 640x480 i nie wiem o so chozi? Może jest jakiś patch, albo cuś innego poradźcie, please

sprzęt z podpisu, nforce3.13 , cat.3.9

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi