Bierut Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Witam. Sprawa wygląda następująco, chcemy z kumplem zrobić sieć, taki mały LANik do dzielenia netu i innych pierdół. W planie jest sewerek pocztowy i inne. Jednak mamy trzy problemy w realizacji tego przedsięwzięcia. Pierwszy to odległość, a wynosi ona 350m w lini prostej. Jakby tego było mało między nami są "piękne" linie wysokiego napięcia. Trzeci problem to cena, zależy nam aby była ona jak najniższa. To chyba wszystko, nie wiemy jaki rodzaj sieci wybrać aby osiągnąć przyzwoite transfery oraz jaki wpływ na jej działanie będą miały wspomniane wcześniej linie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Na bezprzewodowce to postawcie. Tanie zestawy znajdziesz na http://www.cyberbajt.pl jakos tak:) Milego dnia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Nikły odzew niestety z waszej strony, ale podzielę się tym co sami ustaliliśmy. Szukam karty, która przedewszystkim będzie łatwo konfigurowalna pod Linuxem i tania. Może być 11b, ale zależałoby mi na 11g, ale to jest jeszcze do ustalenia. W planach jest serwerek, 486 jak dobrze pójdzie to P 200, to zależy od topoligii... Dowiedziałem się, że w naszym przypadku niemożliwe będzie zastosowanie anteny helkialnej, z uwagii na obecność "wrednych" lini wysokiego napięcia, komplikuje to nieco sprawę. Między nami jest też jeden domek jednorodzinny( sieć będzie obejmowała osiedle jednrodzinne), czeka mnie wyprawa na dach kolegi i wtedy się okaże czy potrzebny jest maszt... Poczytam trochę jeszcze o innych typach anten, a tymczasem czekam na opinie. ----- poprawiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skopek Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Na allegro są tanie rzeczy. Karte WLAN możesz miec za 130zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Wiem, często zaglądam na allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Sprawa jest prosta: Karta na rtl8180l (tylko skompiluj jajco 2.4.18 bo z późniejszymi jest kicha) i dwa panele. Sterowniki są binarne do tego, ale na tym jaju ładnie chodzą. Stabilne jak skała i może pracować w trybie AP. Osobiście robiłem takiego linka i chodzi do dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...