piotr.y Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 wiem ze może pytam o sprawy osobiste ale zastanawia mnie ilość wyprodukowanych bloków (może tylko rząd ilości) i kraj przeznaczenia po za tym miło by było jakby był sprzedawany w polsce za taka cenę jak podajesz na allegro :) pozdrawiam piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Najprawdopodobniej bedzie jakies porównanie z urielem rev.2, ale jesli to dopiero w przyszlym roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 wiem ze może pytam o sprawy osobiste ale zastanawia mnie ilość wyprodukowanych bloków (może tylko rząd ilości) i kraj przeznaczenia co do ilości to zmówienie było 200 szt - Włochy i inne logo na bloczku do czego Panu te informacje ? (mam nadzieje ze to nie urząd skarbowy) po za tym miło by było jakby był sprzedawany w polsce za taka cenę jak podajesz na allegro :) raczej nie bedzie sprzedawane - chyba ze znajdzie sie ktoś do dystrbucji Allegro odzwierciedla potrzeby rynku niestety są niewielki – szkoda inwestować – ( i ta bezwzględność konkurencji :( ale takie są prawa rynku ) fota części partii pozdrowienia LIMBAPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja jeszcze odejde od tematu i sie spytam gdzie taka fajna chlodnice dorwales ? Samoroba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja jeszcze odejde od tematu i sie spytam gdzie taka fajna chlodnice dorwales ? Samoroba ? chłodnica, trójnik i bloczek - robota własna cieszę się ze ci się podoba – i nie jest taka najgorsza wydajnościowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Pompka- ona jest firmowo niezatapialna czy przerabiales? Jesli przerabiales to jak? Dzieki za odp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Bloczek ładny, ale zapinka super! Pewnie nie będzie najwydajniejszy, ale za tą cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Pompka- ona jest firmowo niezatapialna czy przerabiales? Jesli przerabiales to jak? Dzieki za odp :) To jest zwykła akwariowa zatapialna pompka za 30zł posmarowałem dekielek silikonem i zakręciłem (ale już jest nie rozbieralna ) trzeba dorobić jeszcze redukcje na wąż 10 mm( to szare u góry pompki) i hula całkiem ładnie i cicho za niewielkie pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mi ta chłodnica się nie podoba. Jest ładna, ale raczej mało wydajna. Może jak byś sprzedawał na allegro bloczek z zapinką to był by większy popyt?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 ja jestem chetny na jeden srebrny blok ale jakby byla zapinka to by bylo genialnie po prostu, bo moja stara nie pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Allegro zablokowało moją aukcje – napisali coś w tym stylu : W aukcji wieloprzedmiotowej nie może być różniących się od siebie przedmiotów W sumie na zdjęciu jeden bloczek bardziej się błyszczał od drugiego Musiałem wystawić inną aukcje z inną fotografią Sorki srebrnych bloczków już nie ma (będą po nowym roku) Jest jeszcze zła wiadomość na początku nowego roku cena bloczku wzrośnie Znalazła się osoba która zajmie się dystrybucją ( ale dojdą jej koszty vat itp.) (osoba wszystkim doskonale znana ale to na razie tajemnica) co do zapinki to pasują idealnie zapinki od firmy (MCS) moje zapinki już sprzedałem, zrobię kilka szt. po nowym roku jeśli ktoś jest zainteresowany. Pozdrawiam LIMBAPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mi ta chłodnica się nie podoba. Jest ładna, ale raczej mało wydajna. http://www.aqu.q-serwer.net/blokz/zestawwc.php to jest tylko przykład ale to prawda wydajność tego komputera i zestawu wodnego jako całości nie jest nastawione na extreme bardziej na cisze i mobilność – już nie jestem zwolennikiem wiadra wody i jeszcze większego huku wentylatorów na nagrzewnicach. Chłodniczka jest tak zrobiona żeby nie trzeba było wentylatora do niej ( nagrzewnice wymagają wymuszonego obiegu powietrza za- zbyt ciasno są umieszczone blaszki jedna przy drugiej i nie ma naturalnego konwekcyjnego obiegu powietrza) Proszę zauważyć ze w układzie jest niecałe pół litra wody ( a temperatury są zadawalające ) Może jak byś sprzedawał na allegro bloczek z zapinką to był by większy popyt?! 49,99 Czy wy już trochę nie przeginacie czy ja wyglądam na instytucje charytatywną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 limba przyzwyczaj sie do opinii mlodszych userow - za drogo, oszust, zlodziej... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacza78 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Może jak byś sprzedawał na allegro bloczek z zapinką to był by większy popyt?!49,99 Czy wy już trochę nie przeginacie czy ja wyglądam na instytucje charytatywną? Ale czemu darmo :?: dolicz jakies 20 zl za zapinke (tyle kosztuja w mcs, bloki itp). No chyba, ze koszty produkcji sa sporo wyzsze (mysle, ze sa bo u konkurencji to powycinany i powyginany kawalek blaszki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Cóż napisze, bloczek nie jest najwyższych lotów i prawdę mówiąc nie podoba mi się i bym go na pewno nie kupił. Choć CPC ma wiekszy potentak to twój bloczek wygląda przy nim lepiej solidniej i wydajniej. Pierwszym zdanie się nie przejmuj za bardzo bo to moje zdanie :), Bloczek wygląda dośc dobrze, ładnie i jest schludnie zrobiony, te kanaliki w podstawie to bardzo dobry pomysł w porównaniu z pierwszą wersją. Jeśli byś oferował gotowe zestawy to byłbyś bardzo konkurencyjny dla CPC, choć za pewne ciężko było by się wbić teraz na rynek. Domyślam się że blok jest łączony z dwóch kawałków blachy - czym je łączysz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 limba przyzwyczaj się do opinii mlodszych userow - za drogo, oszust, zlodziej... Co to ma być?! Jak chcesz coś napisać gaz, to najpierw zastanów się troche. Jako klient nie będę opowiadał się za podnoszeniem ceny. Zapinka podniesie cene bloku, ale jest bardzo fajna i niepowtarzalna. Jak bym nie miał bloku to kupił bym twój ze względu na zapinkę. :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Spider moze to co napisalem zabrzmialo niezbyt ironicznie ale jak ktos sie dokladnie zainteresuje to to tak naprawde koszty wykonania tego bloczku sa raczej groszowe. Dwie plytki miedzi grubosci 2-3mm, jedna wytloczona i przyspawana do drugiej wycietej i do tego dospawane sa 3rurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Spider moze to co napisalem zabrzmialo niezbyt ironicznie ale jak ktos sie dokladnie zainteresuje to to tak naprawde koszty wykonania tego bloczku sa raczej groszowe. Dwie plytki miedzi grubosci 2-3mm, jedna wytloczona i przyspawana do drugiej wycietej i do tego dospawane sa 3rurki. Gaz i inni podobnie myslacy- zrobcie to !!!!! a potem pogadamy o kosztach OK ? I chetnie kupie od Ciebie taki bloczek za te przyslowiowe grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zwracam honor. Sorki gaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Xantos - ostatnio bardzo duzo czasu spedzilem w zakladzie maszyn instytutu lotnictwa, napisalem ze wiem jak mozna wykonac bloczek tego typu i zapewniam cie ze znam stawki produkcyjne maszyn. Jak juz napisalem nie ma w nim zadnej trudnej czy precyzyjnej obrobki. Przy zamowieniu stu sztuk bloczek taki mozna wykonac naprawde bardzo tanio ale oczywisci sprzedawca narzuca odpowiednia marze i cena bloczku jest jaka jest. Nie kwestionuje jej i mysle ze jest ona raczej odpowiednia co do przewidywanej wydajnosci bloczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt_2 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Gaz nie wydaje mnie się żebyś miał jakie kolwiek pojęcie aby wykonać taki blok a tym bardziej o kosztach jego produkcji akurat tak się składa że pracuje w firmie która zajmuje się obróbką metali i po wyglądzie tego bloku mogę stwierdzić że nie jest to takie proste jak wygląda. Ten blok wymagał pracy sporo ludzi(ludzi z głową) i maszyn i jego cena nie jest w cale wysoka. Zgodzę się z tym że przy dużych ilościach można by było zejść z kosztów ale nie przy 100 szt. Przynajmniej pare tysięcy ale do tego potrzebne by były automaty za ładne pieniążki……. :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Może jak byś sprzedawał na allegro bloczek z zapinką to był by większy popyt?! 49,99 Czy wy już trochę nie przeginacie czy ja wyglądam na instytucje charytatywną? zle mnie zrozumiales. Cena jest dobra ale popyt by byl wiekszy jak by byla zapinka, czyli np. + 20zł czy +30zł Jak bys dal w aukcji to zdjecie bloku + zapinke zainstalowane na MB to by szlo jak woda w bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 A tak naprawde to czy to bedzie kosztowac 40zł czy 70zł to jest o dupe rozbic skoro wkladasz to do kompa za 3000zł i w dodatku chcesz zeby ładnie wygladalo i przy okazji nie puscilo "farby". Zamiast dyskutowac niech ktos zrobi szybko testy i wtedy albo sie wszyscy rzuca i facet zrobi 50 nowych zapinek, albo wyjdzie co to jest za badziewie i wszyscy sie rzuca z powodow estetycznych (no i ta zapinka) hehehe Poza tym jestli mam pomarudzic, to przydalby sie tego typu blok na NB. W koncu zeby pasowal jeden do drugiego. No i moim zdaniem te "zeberka" w bloku im wieksze i im wyżesz tym lepiej by bylo. Wysokie na 1mm to chyba nie za dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Gaz nie wydaje mnie się żebyś miał jakie kolwiek pojęcie aby wykonać taki blok a tym bardziej o kosztach jego produkcji :)Ty wiesz swoje ja wiem swoje jedna firma zrobi tak druga tak. a tak naprawde to zaden z nas nie wykona tego bloczku, nie bedzie go sprzedawac wiec nie ma o czym dyskutowac. W tym momencie jedyna istotna rzecza w tym topiku jest podanie wynikow jakichkolwiek testow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zeby nie zasmiecac topicu, do gaz- tak sie sklada ze studiowalem nauki o produkcji, teraz pracuje w takiej firmie i wiem cos co niedlugo i Ty odkryjes- polowe rzeczy z ksiazek mozna miedzy bajki wlozyc bo w rzeczywistosci zrobienie czegokolwiek to jet po prostu problem za problemem z ktorymi trzeba sie uzerac. Matt_2 wie o czym mowie. Wracajac do bloczku- wazne ze sa te finy, to nie jest high end w postaci CFD. Ciekawe jednak ze sama rurka miedziana potrafi tak schlodzic proca, dajacego ponad 50W ciepla. Chyba ze rzeczywiscie te czujki tak szaleja z pomiarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Nie będę się rozpisywał ani o technologii ani o kosztach Niech ktoś spróbuje zrobić bloczek produkt nie jest zastrzeżony Ręce opadają, najwięcej mówią ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o technologii wykonania ale się przyzwyczajałem do tego typu opinii na tym forum Ciekawe jednak ze sama rurka miedziana potrafi tak schlodzic proca, dajacego ponad 50W ciepla. Chyba ze rzeczywiscie te czujki tak szaleja z pomiarem. Odnośnie tej „chłodniczki „ Nie jestem nowicjuszem to na foto to jest moje czwarte WC i nie wiem który blok i jak większość byłem zagorzałem zwolennikiem nagrzewnicy bo przemawia za nią duża powierzchnia oddawania ciepła – proszę spróbować podłączyć rurkę koszt minimalny a efekt porównywalny z nagrzewnicą + wentylator ( wbrew logice ) w tej chwili jest obciążony procesor do 20 % mam temperatury Odczyt programem CPUCOOL9 M/B - 26 , CPU – 29 Temperatura otoczenia 23 Bios , M/B – 26 , CPU - 39 Ale jak już pisałem myślę ze program przekłamuje Dla porównania podam ze na zwykłym wentylatorku P4 temperatury się wahały 55 - 65 Chłodnica zimna i blok też zimny ale nie mogę pisać takich rzeczy na forum bo zaraz człowieka rozszarpią to forum jest zdominowane przez pewnych ludzi i pewne stereotypy jeśli ktoś jest z jeleniej lub okolic i ma ochotę to sprawdzić mogę mu pokazać jeszcze jedno proszę mi nie przysyłać propozycji testowania bloczka dostałem 32 maile – nie jestem instytucją charytatywną nie ma obiektywnych testów – to jest Polska panowie jedyne testy a dokładnie porównanie kilku bloków uznam jeżeli będę w nich uczestniczył oczywiście jako obserwator podam przykład serwis http://www.mod4.us/modules.php?op=modload&...owcontent&id=48 uzyskali temperatury poniżej temperatury otoczenia w zwykłym chłodzeniu wodnym i ja mam i wysłać bloczek do testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Coz cuda sie zdazaja, czlowieku małej wiary hie hie hie. A tak poza tym mam pytanie. Czy bedzie roznica w temperaturach jezeli zamiast wody uzyje alkoholu (oczywiscie metylowego hehe). Poza moze mniejszym oporem cieczy, czy nie rozpusci sie cos ? Rurki, pompka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 @LIMBAPL czy sa jakies szanse ze w Polsce bedziesz sprzedawal swoj bloczek razem z zapinka? jesli tak to bym reflektowal , chociazby po to by go przetestowac , ale nie teraz i warunkiem jest zapinka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Moglbys zrobic test polegajacy na dluzszym wygrzewaniu proca- tak z 4-6h ? Ew. czy daloby sie proca podkrecic na tej plycie i wtedy potestowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Czy bedzie roznica w temperaturach jezeli zamiast wody uzyje alkoholu (oczywiscie metylowego hehe). Poza moze mniejszym oporem cieczy, czy nie rozpusci sie cos ? Rurki, pompka ? Nie polecam jakichkolwiek środków które nie posiadają PH zbliżonego do neutralnego przewody myślę ze bez problemu wytrzymają ale miedź oprócz jej bardzo dobrych właściwości przewodności cieplnej posiada wady a mianowicie bardzo szybko reaguje ze wszystkim co posiada inne właściwości chemiczne włącznie z powietrzem otaczającym ten metal – tak wiec cóż z tego ze na początku może uzyskasz minimalnie lepszy wynik ale po jakimś czasie w bloczku i chłodnicy itp. zaczną się osadzać np. jakieś tlenki itp. po pierwsze zmniejszy się przepustowość a co gorsze bloczek straci znacznie na wydajności (zły kontakt cieczy z miedzią) czy sa jakies szanse ze w Polsce bedziesz sprzedawal swoj bloczek razem z zapinka? blok będzie sprzedawany w Polsce a co do zapinki to proszę się ze mną kontaktować na maila i tez da się załatwić Moglbys zrobic test polegajacy na dluzszym wygrzewaniu proca- tak z 4-6h ? Ew. czy daloby sie proca podkrecic na tej plycie i wtedy potestowac? jeżeli chodzi o obciążenie procesora to jest na pseudo stronce jest robiony 35 min i to w zupełności wystarcza po około 15 minucie już temperatura się nie podnosiła ( to WC posiada tylko 450 ml cieczy nie potrzebuje 2 lub więcej godzin żeby zagrzać ciecz do punktu maksymalnego tak jak to ma miejsce przy kilku litrach wody ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...