trawnik4 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Przepustowość P4 z szyną 533 wynosi 4.3GB/s . Pamięć DDR333 ma przepustowość 3.2GB/s. Jeżeli w trybie single DDR uzupełnię jedno gniazdo DDR to przepustowość pamięci będzie wynosiła 3.2GB/s a co jeśli uzupełnione będą dwa gniazda przepustowość się zsumuje i będzie wynosiła 6.4GB/s czy nadal 3.2GB/s :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 1. Pamieci DDR333 maja przepustowosc 2.7GB/s (oznaczenie 2700). 2. Nie zsumuja sie. Jezeli mial bys plyte z dual channel'em to wtedy by sie zsumowaly ale tak to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Własnie wiedziałem, że powinieniem Ci to napisać w tamtym temacie, ale już nie miałem siły, bo było późno :P Dla tego poleciłem Ci płytę z dual memory channel - podwaja to przepustowość pamięci, która w przypadku intela z QDP jest mniejsza niż FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...