blaaa Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Chce sie nauczyc programowac wybralem c a dlatego ze to najpopularniejszy jezyk jaki jest i pisany jest na tym linux (chyba) ktorego chce zainstalowac juz niedlugo i tu kieruje moja prosbe do was: czy moglibyscie podac linka albo wkleic faq najlepiej z jakimis komendami bo ja nie wiem o co chodzi jakies znaki i tego tamtego mam kompilator calkiem prosty pod winde (chyba 200kb) i dodam ze szukalem zeby nie bylo ze chce sie kims wyreczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Mamy nowiutki dział, w którym można od podstaw utrzymywać porządek. Nadaj swojemu topikowi konkretny tytuł. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 http://www.thestructor.prv.pl/kursC.txt - najbardziej easy jaki znalazlem (juz kiedys w sieci) a jako takie "srdowisko" polecam: http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html imo zajefajna rzecz powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Chce sie nauczyc programowac wybralem c a dlatego ze to najpopularniejszy jezyk jaki jest i pisany jest na tym linux (chyba) ktorego chce zainstalowac juz niedlugo i tu kieruje moja prosbe do was: czy moglibyscie podac linka albo wkleic faq najlepiej z jakimis komendami bo ja nie wiem o co chodzi jakies znaki i tego tamtego mam kompilator calkiem prosty pod winde (chyba 200kb) i dodam ze szukalem zeby nie bylo ze chce sie kims wyreczyc Jak chcesz sie nauczyc C to łap sie za ksiazke "ANSI C". Jak do tej pory nie spotkałem sie z sensownym FAQ w którym byłyby przedstawione wszystkie polecenia i mechanizmy języka (przynajmniej nie PL). Mozesz pozniej przesiasc sie na C++ - w zasadzie jedyna ksiazka ktora sie nadaje do pozawniejszych prac z tym jezykiem to "Język C++" (B. Stroustrup) - niestety książka cieżkostrawna. Dla poczatkujących powinna wystarczyć seria "Symfonia C++" i "Pasja C++" (Jerzy Grebosz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@cako Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Nie umiem programowac , ale mój kumpel umie (chociaż ma 14 lat zna Assembler , C , C++ , Basic , Delphi) . On uczył sie od małego i to z pasją . Czy Ty nie chcesz tego się nauxczyć dla szpanu tak naprawdę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 http://newcarl.mine.nu/account/cprogramming/kandr.html To trzeba znac, umiec i recytowac na pamiec :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 jedyna słuszna ksiazka - "symfonia c++" - mozesz kupic np. tutaj. a jak to przelkniesz to druga czesc "pasja c++". cala reszte mozma o kant d**y roztrzaskac. oczywiscie jesli chcesz sie uczyc bo tylko masz kaprys, to nie kupuj tego bo drogie i wez pierwszy lepszy tzw. "tutorial". :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Tak sie sklada ze pytanie jest na temat jezyka C a nie C++ :twisted: A to juz jest pewna :twisted: roznica. (ksiazka rownie dobra jak Symfonia to "Thinking in C++"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Tak sie sklada ze pytanie jest na temat jezyka C a nie C++ :twisted: A to juz jest pewna :twisted: roznica. (ksiazka rownie dobra jak Symfonia to "Thinking in C++"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Tak sie sklada ze pytanie jest na temat jezyka C a nie C++ :twisted: A to juz jest pewna :twisted: roznica. (ksiazka rownie dobra jak Symfonia to "Thinking in C++"). nie obrazajac autora, ale wydaje mi sie ze mial na mysli c++. mozliwe ze nawet nie wie jaka pomiedzy nimi jest roznica. poza tym, jaki jest sens uczenia sie golego C ?? naprawde trzeba byc hobbysta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 No tak linuxa tez napisali hobbysci i hobbysci go rozwijaja i hobbysci sie go ucza :twisted: nawet golego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 No tak linuxa tez napisali hobbysci i hobbysci go rozwijaja i hobbysci sie go ucza :twisted: nawet golego :] tak moj drogi. linuxa napisali hobbysci. konkretnie jeden to zaczal, a reszta za nim poszla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Heh moj blad mialo byc Unix a nie linux. Co nie zmienia jednak faktu ze to co piszesz na temat bezsensownosci uczenia sie C to wierutne bzdury i tyle. Zreszta co znaczy "golego C", jest tez "ubrany" ?! :twisted: Istnieje tez "gole C++" ?? NIE, nie ma czegos takiego. C to nie sa wszystkie biblioteki, headery itp itd, to kilka regul pisania funkcji, instrukcji warunkowych, kilka zmiennych i rzeczy o ktorych trza pamietac !! C to nie jest znajomosc wszystkich funkcji na pamiec, bo sa to tylko biblioteki zrzszerzajace mozliwosci i wykorzystujace jezyk (jest kilka zawartych w standardzie ANSI C ale kto powiedzial ze zeby znac C trza znac wszystkie funkcje?!)!! Tak samo sprawa przedstawia sie z C++, ktory jest po prostu zbiorem zasad operowania na obiektach, ich tworzenia, zasad uzalezniania klas itp itd. (reszta opisana w standardzie). EOT - ja koncze bo to do niczego nie prowadzi C - trzeba znac i tyle, podobnie zreszta jak asemblera(nawet tego nie komentuj :evil: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Heh moj blad mialo byc Unix a nie linux. Co nie zmienia jednak faktu ze to co piszesz na temat bezsensownosci uczenia sie C to wierutne bzdury i tyle.unixa napisali w laboratorium AT&T, i to nie napalency, tylko zawodowi programisci, robiacy to za kase. Zreszta co znaczy "golego C", jest tez "ubrany" ?! :twisted: Istnieje tez "gole C++" ?? NIE, nie ma czegos takiego. zgadza sie. przez gole C rozumiem nieobiektowe, zwykle C. C to nie sa wszystkie biblioteki, headery itp itd, to kilka regul pisania funkcji, instrukcji warunkowych, kilka zmiennych i rzeczy o ktorych trza pamietac !! C to nie jest znajomosc wszystkich funkcji na pamiec, bo sa to tylko biblioteki zrzszerzajace mozliwosci i wykorzystujace jezyk (jest kilka zawartych w standardzie ANSI C ale kto powiedzial ze zeby znac C trza znac wszystkie funkcje?!)!! Tak samo sprawa przedstawia sie z C++, ktory jest po prostu zbiorem zasad operowania na obiektach, ich tworzenia, zasad uzalezniania klas itp itd. (reszta opisana w standardzie). nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz. i wciaz nie wytlumaczyles dlaczego lepiej znac C a nie C++. jak juz ktos ma sie uczyc to niech sie uczy obiektowki, a nie prehistorycznego programowania proceduralnego. cos tutaj chyba probujesz udowodnic, ale nie mam pojecia co, bo ci nie wychodzi. EOT - ja koncze bo to do niczego nie prowadzi C - trzeba znac i tyle, podobnie zreszta jak asemblera(nawet tego nie komentuj :evil: ).buhahaha. nie skomentuje. ale dobrze ze eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...