Gumis Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Witam Czy duala mozna zrobic tez na zwyklych pamieciach.Np 2 tej samej firmy, ale nie z napisem dual .Bedzie jakas roznica w szybkosci, czy te dual sa specjalnie zrobione. Jakie pamieci sa dobre i wmiare oplacalne ?Wiem ze "Geil " sa ponoc najwydajniejsze ale drogie.Jakie wybrac pamieci ,zarówno do kręcenia jak i stabilnosci. pozdrawiam Gumis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Dual to nie właściwosci pamięci, tylko chipsetu płyty głównej. Teoria jest taka, że w dualu powinny pracować nawet dwie różne kości pamięci (różnych producentów), a praktyka taka, że zdarza się, że określone pamięci nie chcą poprawnie pracować w dualu na określonej płycie, acz bez duala chodzą (nie podam Ci przykładu, ale były na forum). A niezależnie, czy dual, czy nie, prawda jest taka, że najlepiej mieć jak najbardziej podobne do siebie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 No ja mam już jedną kość 512MB DDR 400 TwinMOSa i zastanawiam się czy jak dokupię "taką samą" za kilka miechów to czy będą dziabać w duala, ryzyko jest niestety.... ale myslalem zeby sprzedac te 512 i kupic 1024 (2 x 512) do duala. jak radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...