Skocz do zawartości
Puffy

Savage 2000 dobry czy zły?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam znowu do kupienia kartę dla znajomych i będzie słuzyć do pogrania w ciiut starsze gierki.Znudzily mi się juz rivy itp wiec postanowilem zaglebic troche temat konkurencji.Co sądzicie o savage2000 ja zaczynam sadzic ze jest lepszy niz Riva tnt2 itp.Ma kompresje s3tc i w ogole ciekawą specyfikację.Co sądzicie wiem wiem ze ma pseudo t&l ale wazne jest co ma dobre inne.Prosze o pomoc!!!A moze Savage 4pro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem w rekach savage 4 gt i powiem ze wydajnosciowo jest okolicach rivy tnt 1 ale jezeli chodzi o aspekt jakosciowy to w okolicach starych graf na pci :)

Karta jest strasznie problematyzna czasem wiesza gry nie chodzi na wszystkich sterach - trzeba sie napocic zeby jakos dzialala :/ i nie wszystkie gry chca na niej dzialac poprawnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Savage2000 byl konstrukcja ktora miala skopac tylek pierwszemu GF256,tak jednak sie nie stalo na skutek skopanej jednostki T&L,co nie zmienia faktu ze i tak jest szybsza od TNT2,G400,R128Pro itd.Ten savage2k mial jeszcze jedna bardzo istotna zalete,mial zajebista jakosc obrazu (Viper2 Diamond'a)

ja bym kupowal ze wzgledu na sentyment,ewentualnie poszukaj jakiegos voodoo45005500 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Savage2000 bierz jak znajdziesz

starsze gry np.Q3 bedzie chodzil szybciej niz na GF256 ,UT bedzie chodzil szybciej niz V4 ,a wygladac bedzie lepiej niz na czymkolwiek

mialem Savage4 ,fak ze troche problemow z nim bylo ,ale jak sie sterki dobre wrzucilo to mozna bylo grac we wszystkie znane tytuly

HL ,CS ,Q3 i podobne ,UT wygladal jak na zadnej innej ,nawet V3 sie chowalo z wygladem (predkosc ta sama,czyli wieksza niz TNT2 ultra)

V3 tez mam to porownanie mialem

nie wiem jak maniacy UT moga grac bez Savage4 lub 2000 albo conajmniej V3 (UT w Dx i gl to kaszana wyglad -tylko te tryby na nv..,ati..,kyro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UT ma ustawienia dla voodoo (glide), s3 savage, openGL i DX. dla savage'a jest specjalny tryb, więc gra chodzi super płynnie i wygla spox. reszta patałajstwa zasuwa na dx - jedno ustawienie dla całej bandy :D

ewentualnie kup właśnie voodoo 3 2000, sątanie, mają ładny obraz i krecą się na 3000 (nie 3000+ ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UT ma ustawienia dla voodoo (glide), s3 savage, openGL i DX. dla savage'a jest specjalny tryb, więc gra chodzi super płynnie i wygla spox. reszta patałajstwa zasuwa na dx - jedno ustawienie dla całej bandy :D

ewentualnie kup właśnie voodoo 3 2000, sątanie, mają ładny obraz i krecą się na 3000 (nie 3000+ ;) ).

Co do tego specjalnego trybu od savage to nazywa się on S3metal podobno jest lebszy od glide 3dfx'a ale ja mam mieszane uczucia co do tego bo grałem u kuzyna w unreal'a na savage4 w trybie S3metal i wcale to tak łądnie nie wyglądało :?, najlepiej wygląda gierka pod openGL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam znowu do kupienia kartę dla znajomych i będzie słuzyć do pogrania w ciiut starsze gierki.Znudzily mi się juz rivy itp wiec postanowilem zaglebic troche temat konkurencji.Co sądzicie o savage2000 ja zaczynam sadzic ze jest lepszy niz Riva tnt2 itp.Ma kompresje s3tc i w ogole ciekawą specyfikację.Co sądzicie wiem wiem ze ma pseudo t&l ale wazne jest co ma dobre inne.Prosze o pomoc!!!A moze Savage 4pro ?

Ja skoleji odradzam ci savage2000 lezy ta karta umnie na polce .Sa zajebiste problemy ze sterami do tej karty.

Lepiej wez jakas ati jakos wyswietlania lepsza i niema problemu ze sterami..

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi