Walker3d Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Sprawa wygląda następująco.Od 3 dni nie moge się połączyć na część hubów(przeważnie szwedzkich) pisze "Timeout" To mnie zastanawia że zasze się łączyłem z tymi hubami bez problemu a teraz takie dziwactwa. Na czeskie huby wchodzi normalnie tylko skandynawskie coś szwankują. Czy wy też macie problemy z połączeniem się z tymi hubami??? Czy moze coś Szwedzi mają uszkodzone na łączach??? Wiecie coś o tym?? Przykładowe huby z którymi nie moge się połączyć : xShare1.UDGNet.com milksweden.no-ip.org moviezon.no-ip.com mountkuben.no-ip.org trashcan1.mine.nu etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zacznij od sprawdzenia traceroutem. Pewnie po drodze coś siadło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 1) czy masz neo+ ? jesli tak to czesc klas ip neo+ ma zwalony routing do czesci zachodniego internetu. i oczywiscie nikt nie wie co, gdzie i jak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 hmm tak mam neo+. Właśnie to mnie zastanawiało bo spisywałem sobie moje IP jakie mi TePsy przydzielały i za każdym razem dostawałem IP z początkiem 80.xx.xx.xxx a teraz po raz pierwszy mam 83.xx.xx.xxx. Zaraz spróbuje zresetować serwer aby TePsy przydzieliły mi IP z pakietu 80.xx.xx.xxx (o ile sie uda) --------------------------------------------------------------------------- Miałeś racje. Właśnie skończyłem rozmowe z panem z infolini i on mi powiedział że numery IP 83.xx.xx.xxx są nowymi numerami i dużo z nich jeszcze poprawnie nie działa . Poradził żeby sie próbować połanczać tyle razy aż w końcu nie trafi się na numer IP 80.xx.xx.xxx. (troche to przypomina modem <lol> ) Jak na razie 30 prób i wszystkie na 83.xx.xx.xxx <grrr> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A może zna ktoś jakiś prosty soft do automatycznego łączenia się z netem w którym można zdefiniować że tylko uzyskane IP zaczynające się od 80.xx.xx.xxx może zostać a wszystkie inne (83.xx.xx.xxx) rozłanczane i następuje ponowne połączenie , bo już siedzenie w szafie i ręczne rozłanczanie mi się znudziło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Na linuksie skrypt sprawdzający byłby bezproblemowo do napisania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 No tak przypuszczam że to by nie było trudne ale ja potrzebuje tego na win 98 / win 98 se :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Jak by się uprzeć to też by dało się napisać... ale ja w każdym razie się tego nie podejmuję ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ze dwa lata temu miałem w szkole programowanie w Pascalu i nawet już się zastanawiałem nad przykładową składnią takiego algorytmu , ale może ktoś już ma coś takiego więc ide jak na razie po najmniejszej lini oporu :lol: Dalej czekam na propozycje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Prędzej wykorzystanie visual basic'a i skryptów vb właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Dzisiaj odebralem modem z tepsy (dokaldnei to sagem) i mam ten sam problem jesli chodzi o te huby...ciagle connection timeout :( dobrze ze mam jeszcze lazce z kablowki bo bym siedzial znowu pare godzin instalujac to XPka to 2003.. heh szkoda ze wczesniej nie odwiedzilem forum :P btw. mi sie udalo uzysac ip 80.xx.xx.xxx :D i chodzi zadzabiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 W tych trudnych czasach musimy się trzymać razem i sobie pomagać a więc dopuki sytuacja z IP 83.30 nie wróci do "normy" proponuje tutaj wrzucać adresy Hubów które działają na IP 83.30 Te na 100% działają ahus.no-ip.com czpro.no-ip.com phoenix.no-ip.cz ownz.tropico.se:2222 tau-enigma.no-ip.com Empie.no-ip.com spud.is-a-geek.net:3124 BatMax.no-ip.com:23 Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś zagraniczne haby które działają niech się nimi podzieli i tu napisze (prosze zeby wlkejane huby miały co najmniej 1000 userów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...