Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was dwa pytanka:

Czy da sie jakos zwiekszyśc mnożnik czy cuś aby podkrecić PII 350 do 500??, magistrale moge tylko z 100 na 112, 133 jush sie komp nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> :(.. moge max wycgnac tylko 392 MHz. Tylko jakby co to sie ze mnie nie smiac :P [ lamer :) ]

2) pytanie

czy to normalne ze moj GF 2 MX kreci sie [ nie podkrecalem go, serio ]

286/185 , cus mi sie wydaje ze to za doozo.... min. moge ustawic 235/135, jest to WinFast GeForce2 MX 100/200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1 - sporo PII 350 chodzilo na 124MHz - ale skoro Twoja plyta tego nie ma to nic nie zrobisz, mnoznika nie odblokujesz :(

ad 2 - nie za bardzo rozumiem - podkreciles grafike bez podkrecania :?:

ale skoro sie podkreca, nie ma artefaktow i zwiekszyla sie wydajnosc to chyba OK :?:

BTW nie badz taki niecierpliwy - czasem trzeba troche poczekac, a dodatkowo sa wakacje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co znalazłem o jego płycie to nie ma możliwości zmian napięcia. Pozostaje zmienić mnożnik i magistralę:

NO jasne że masz rację.Pozostaje tylko 112x3,5,Chyba że masz możliwośc zmiany na 124 lub coś takiego...

Zmianę mnożnika miały tylko niektóre wcześniejsze pentuimy i czasem niektóre wersje które ogólnie tylko do testów były, a czasem w niewielkich ilościach na rynek trafiały...

Ale dałem plamę! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jush sie zamieszałem eh.. slyszlem ze sie nie da zmienic mnoznika...., ale moze normalnie przez te zworki sie nie da.... , to jak jest w koncu???

musisz poszukać na sieci bo trzeba jedną znóżek zamalować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz poszukać na sieci bo trzeba jedną znóżek zamalować

ludzie co Wy z ta "nozka" ???

jezeli chodzi o pin B21 to on jest do wymuszania 100MHz przy Celeronach (66MHz) i plytach glownych z automatycznym rozpoznawaniem magistrali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnoznika za chu.....a pana nie odblokujesz!!!! poszukaj szczegulowych opisow jest tam jak pomostkowac te piny zeby miec odpowiednie napiecie ja tak robilem dalem 2.4 i chodzilo spox dle badz ostrozny z tym napieciem!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...