phn Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Witam, Otoz chce sobie zakupic jakies wydajne chlodzenie AC na mojego procka. Wybor padl na zalmana cnps 7000a... lecz szybko sie rozczalowalem, czytajac na stronie zalmana zgodne plyty z tym radiatorem... Power Supply must not interfere with the heatsink: A7M266 o Compatibility requires that no physical interference by the power supply occurs within the 55mm radius of the CPU socket's center. Czy ktos montowal tego zalmana na plycie asus a7m266?? Czy jest to wogole mozliwe??? Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 :?: o ta plyte chodzi http://usa.asus.com/mb/socketa/a7m266/overview.htm jezeli tak to powinien wejsc - mimo ze Socket jest daleko od krawedzi plyty to radiator moze troche wystawac poza plyte i zawadzac o zasilacz, a skoro nic nie pisza o kondesatorach blisko Socketa to znaczy ze one nie przeszkadzaja wiec sprawdz ile masz przestrzeni miedzy gorna krawedzia plyty a dolna scianka zasilacza :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phn Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Dokladnie, to ta plyta. O obudowe to nie ma co sie obawiac - CaseTec O-CT1 (juz do mnie jedzie) :D :lol: Wlasnie obawialem sie o te kondensatorki... sa bardzo blisko socketu :? Wiec moge spac spokojnie ze nic nie bede musial obcinac/modyfikowac przy tym zalmanie??? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 IMO na 99% nie bedzie zgryzu z kondensatorami :) ale tej plyt nie widzialem - mowie tylko na podstawie doswiadczen z innymi plytami co maja blisko socketa kondensatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phn Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 A i jeszcze jedno... przed chwila przejzalem http://www.smallsolutions.de/zalman.html i widac dokladnie ze gosc musial naciac finy aby dokladnie posadzic tego bydlaka na socketcie... Mam nadzieje ze ja nie bede musial pilowac zabawki za 220zl :o ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phn Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Podobno Zalman ma wypuśić model 8000 wykonany ze srebra z domieszką miedzi ? Czy ktoś czai ile ma kosztować ? :o Hmmm... Czy srebro to wydajniejszy surowiec niz miedz? Chodzi mi oczywiscie o oddawanie ciepla z proca w atmosfere... Czy to tylko jakis luksusowy dodatek dla wymagajacych? Lepiej poczekac na serie 8000 czy kupic tego 7000A Cu ??? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A i jeszcze jedno... przed chwila przejzalem http://www.smallsolutions.de/zalman.html i widac dokladnie ze gosc musial naciac finy aby dokladnie posadzic tego bydlaka na socketcie... Mam nadzieje ze ja nie bede musial pilowac zabawki za 220zl :o ;) :P ale chyba nie doczytales art. do konca ;) tam to jest opisane jak zalozyc CNPS7000-xxxx (czyli ten ktory byl tylko do Socket478 - PIV) na plyte SocketA :) a ty bedziesz kupowal CNPS7000A-xxxx a ten juz standardowo wchodzi na SocketA bo ma fabrycznie zeszlifowane z obu stron wciecie na ten "stopien" od Socketa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 mam ta plytke,zalman wchodzi bez problemu,nawet zasilki nie musialem ruszac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 :o Hmmm... Czy srebro to wydajniejszy surowiec niz miedz? Chodzi mi oczywiscie o oddawanie ciepla z proca w atmosfere... Czy to tylko jakis luksusowy dodatek dla wymagajacych? Lepiej poczekac na serie 8000 czy kupic tego 7000A Cu ??? Srebro troszke lepiej przewodzi cieplo od miedzi. Nie warto czekac - kilka procent nizsza temperatura objawi sie 2x wyzsza cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...