Skocz do zawartości
Nicon

Pytanie dotyczące karty FX 5600 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam małe pytanie. Kupiłem karte graficzną MSI GeForce FX 5600 Video-in/TV-Out/DVI-i/256mb DDR która ma 256Mb pamieci, lecz w programam testujących karty graficzne (3dMark, AquaMark)pisze że karta ma tylko 128mb :( . Czym to jest spowodowane, jest to normalne czy coś jest z kartą ?? Nawet na pudełku od karty pisze że jest 256 megowa. Prosze pomóżcie bo nie wiem czy się z tą kartą zgłościć do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem jeszcze dodać że w zaawansowanych ustawieniach ekranu, jest dodatkowa zakładka dostępna po zainstalowaniu nsterowników do katry w której pisze że karta ma 256Mb, ale to nie zmienia rzeczy bo dalej jest w wszelkich progrmach napisane 128. HELP ME !!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne ale jesli w ust. karty pisze ze ma 256 i w poscie pisze ze ma 256 to musi miec 256 :P

odnosnie tego mnozenia *2 to to stosuje sie tylko do czestotliwosci pracy a nie ilosci ramu, bo wg tego ja mam 256mb ramu, a stary gf2pro mial 128mb ram [niepytajcie mnie jak to mozliwe] :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak die jest to ultra. A co do cenykarta ta została kupiona 3 czy 4 miesiące temu. A ja ją dostałem w prezencie bo znajomu kupił se nową. Oczywiście cene podałem tą za którą ona kupił karte czyli 900zł. Jak uważacie czy w tedy jak kupował przepłacił , bo mi sie wydaje ze nie że te karty w tedy to szłu koło 1000zł. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak die jest to ultra. A co do cenykarta ta została kupiona 3 czy 4 miesiące temu. A ja ją dostałem w prezencie bo znajomu kupił se nową. Oczywiście cene podałem tą za którą ona kupił karte czyli 900zł. Jak uważacie czy w tedy jak kupował przepłacił , bo mi sie wydaje ze nie że te karty w tedy to szłu koło 1000zł. :?:

trzeba bylo odrazu mowic ze to ultra :P

ech nicon.... :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem sie jeszcze raz zapytać czy 900 zł za tą karte 4 miechy temu to jest dużo ?? Ta karta była kupiona 2 dni po tym jak sie w sklepach pojawiła ?? Jaką mogli byście mi polecić karte która jest lepsza od tej co mam cena do 1000zł, widze ze to złom więck se ją zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Ja bym do 1000 polecal radka 9800se, modowalnego na pro, albo 5900xt, 9700 juz raczej nie kupisz.

2. A jak myślisz, że pisze 128bit to może być inaczej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi