Skocz do zawartości
Mateusz86

Kabelek zasilania wentylatora+rozgalezienie do kontroli rpm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazlem w sieci przy okazji recenzji Aerogate I taki fajny kabelek - jako ze przy kozystaniu z kontrolerów obrotów bez wyswietlacza LCD nie mamy jak sprawdzic z jaka predkoscia sie one kreca to Cooler Master dodaje JEDEN kabelek króry nam to umozliwia - jest to zwykły kabelek 3 zyłowy jeden koniec łaczymy z aerogate a drugi z wentylatorem - 3 "odnoge" podlaczamy do gniazda na mobo i mamy juz wglad w to jak szybko nasz wentylator sie kreci.

Szukałem po sieci w poszukiwaniu takiego kabelka - niestety nie udało mi sie - czy ktos moze wie gdzie taki wynalazek mozna nabyc ??

Dzieki za odp i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale takim pytaniem mnie juz rozlozyles na kolana.

Siedzisz tutaj jakis czas i nie wiesz nawet jak sa mierzone obroty???

Do zoltego kableka podpinasz jakis inny kabelek a potem do pina w mobo tam gdzie powinien byc ten zolty i juz masz mierzenie obrotow. Prawda ze proste??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem wiem jak sa mierzone obroty - i zrobienie sobie takiego kabelka to nie problem - sek w tym ze kupienie wtyczek moze byc w moim przypadku drozsze niz sam kabelek .... nie kazdy ma sklep z takimi rzeczami pod nosem...... :)

Ale widze ze musze jednak zrobic sobie sam.........

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem wiem jak sa mierzone obroty - i zrobienie sobie takiego kabelka to nie problem - sek w tym ze kupienie wtyczek moze byc w moim przypadku drozsze niz sam kabelek .... nie kazdy ma sklep z takimi rzeczami pod nosem...... :)

Ale widze ze musze jednak zrobic sobie sam.........

Pozdro

Wystarczy przeciez byle jaka wtyczka 1 lyb 2 pinowa.

Looknij do jakiej strej odbudowy, najlepiej AT i tam znajdziesz mnustffo potrzebnych kabelkow z wtyczkami ktore wykorzystasz w tym celu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi