Koz@k Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Mam dzielona neostrade na lan i chcialem zrobic forward portu ale przy zmniennym ip jakos mi to nie wychodzi :oops: Jak ktos wie co i jak trza wpisac zeby chodzilo prosze o info. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 www.no-ip.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 moze mi ktos powiedziec co ma IP do forwardu bo nie wiele rozumiem :? to sa dwie nie zalezne rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 moze mi ktos powiedziec co ma IP do forwardu bo nie wiele rozumiem :? to sa dwie nie zalezne rzeczy chodzilo mi o to ze dotychczas forwardowalem porty w ten sposob: przykład: /sbin/iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -d zewn.ip --dport 8888 -j DNAT --to wewn.ip:9662 /sbin/iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -d zewn.ip --dport 8888 -j DNAT --to wewn.ip:9662 i po zmianie zewnetrznego ip w neostradzie nie dzialo wiec chcialbym zeby ktos mi podal alternatywny sposob. Tym kims moglbys byc na przyklad ty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 zamiast '-d zew.ip' spróbuj dać '-o <interface>'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 a nie moze dac -d 0/0 :?: (taka moja propozycja, bo na linuxie sie nie znam za bardzo, ale gdizes czytalem :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...