Skocz do zawartości
szwistak

Grawerka

Rekomendowane odpowiedzi

premoded - yuk

co do tematu, najlepiej zrobic cos samemu ;) a wiec cyrkiel w dlon :D

Masochista?!

Jak sie chcecie bawic cyrklem pol dnia- nie ma sprawy.

Jak sie nie chcecie bawic cyrklem pol dnia- byle jaka wiertarka na 9-12V do wiercenia w plytkach drukowanych, wiertlo 0,8 - 1 mm, i jazda. Przy odrobinie wprawy mozna sie pobawic w cieniowanie. Efekt jak spod lasera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, cos ty niby w tej budzie zmodzil?

Okno bylo. to widac... :D

Nikt kto pierwszy raz cos wycina dremelem czy innym narzedziem tak prosto by nie wycial :P

A grawerke to polecam curkiel albo ostry skalpel :D

I to co chcesz grawernac przyklej z drugiej strony plexy :D

Mnie sie nawet kiedys udalo ladnego smoka wygrawerowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo buda sux :( co ty bedziesz w niej modyfikowal :?: chyba ze te okno wywalisz, zrobisz z tych 4 czesci jedna dziure :) i potem jazda :D

wlasnie tak myslalem i z x3mfactory zamowie sobie jakąs fajną
o to wtedy to moze nawet Ci jakos fajnie wyjdzie :) pozdro i powodzenia :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takie cos wykonałem w całości cyrklem i nie zajęło mi to pół dnia tylko ok. 2h wiec nie jest to takie czasochłonne na jakie by sie mogło wydawać ale efektj jest extra i satysfakacja jak nic gwarantowana, pozatym cyrkiel jest chyba dokladniejszy niż wiertarka z końcówką ale to tylko moje skromne zdanie. pozdro świstak i powodzenia

Dołączona grafika[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj projekt moj :D a co do crew to bylo kiedys AG ale nie poszlo to daleko (wiesz - oni na Mokotowie - ja Bielany) aktualnie tylko zabawa w domciu bo hajsu nie ma na puszki :( A co do grawerki to każdemu kto ma choć minimalne zdolności rysownicze (ja nie mam - writer ze mnie tylko w literkach) to moze sobie na plexe wrzucic co tylko chce bo jest to naprawde banalne, cyrklem oczywiście bo innymi narzędziami to nie wiem ! polecam

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takie cos wykonałem  w całości cyrklem i nie zajęło mi to pół dnia tylko ok. 2h wiec nie jest to takie czasochłonne na jakie by sie mogło wydawać ale efektj jest extra i satysfakacja jak nic gwarantowana, pozatym cyrkiel jest chyba dokladniejszy niż wiertarka z końcówką ale to tylko moje skromne zdanie. pozdro świstak i powodzenia

Dołączona grafika[/img]

Qrce uwielbiam tego typu charakterek pisma;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grawerowalem dremelem i wiertlem dentystycznym - i efekt przeszedl najsmielsze moje oczekiwania ;)

Jako ze jestem anty talent jesli chodzi o takie sprawy to poszlo szybko, latwo i przyjemnie - najdluzej trwaly przerwy na ostudzenie sprzeatu bo tak sama grawerka (chinski smok 20cm wysoki) zajela jakies 30min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takie cos wykonałem  w całości cyrklem i nie zajęło mi to pół dnia tylko ok. 2h wiec nie jest to takie czasochłonne na jakie by sie mogło wydawać ale efektj jest extra i satysfakacja jak nic gwarantowana, pozatym cyrkiel jest chyba dokladniejszy niż wiertarka z końcówką ale to tylko moje skromne zdanie. pozdro świstak i powodzenia

Dołączona grafika[/img]

Facet to ty masz talent :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz mówiłem, graffiti to moje pierwsze i niezapomniane hobby ! A co do talentu to prosze mnie nie obrażać ;) Są ludzie na świecie którzy mają talent do malowania i którym to przychodzi łatwo - ze mna tak nie było, wszystkiego sie sam naumiałem treningiem i chęciami! Czuje sie wiec troszke urażony :) bo żeby dojść do takiego pozoimu to poświęciłem na to ok. 4lata :!: Zaprezentowałbym wam zdjecia swoich prac ale nie mam skanera :(

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi