bLaSterD Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Gdzies sie nadzialem na text ze ktos przerobil pompke zatapialna na niezatapialna... ? Jak ktos wie to niech powie jaki... i jaka jest sugerowana przez was odpowiednia wydajnosc dla pompki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Pompki zatapialne sa cichsze, bo woda w zbirniczku tlumi czesc odglosow. Mozna przerobic na niezatpialna podlaczajac weza do wlotu pompki :) Niektorzy twierdzili, ze to zmniejsza ilosc ciepla dostajacego sie do ukladu z pompki, widomo jednak skadinad, ze to bez znaczenia i nieprawda. Natomiast uklad z niezatapialna pomka zajmuje mniej miejsca, za to jest problem z odpowietrzaniem. Co do wydajnosci pomki to zwykle ok. 1000l/h to optimum przy odpowiednio duzym radiatorze. Przy slabszym procku lepiej zalozyc slabsza pomke - mniej ciepla w ukladzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ja mam jakąś aqa szut czy cos takiego daje 600 l / h i całkiem mi starcza zresztą duza wydajniść pompki nic nie daje bo ja najpierw miałem taką du*ną z fontanny ogrodowej i ona dawała 2000 litrów pózniej zmieniłem na tą małą i nie widać zadnej róznicy . Pewnie pompka 300 litrów tez by spoko działała. A co do niezatapialności to wystarczy podpiąć wężyk do wlitu na jakiejś przejściówce albo przykleić na silikonie i będzie niezatapialna :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...