bernard Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 czy ktoś mógłby mi powiedzieć co w tym programie w zakładce S.M.A.R.T. oznacza "fitness", jak to rozumieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Jak masz dysk Seagate i fitness na 43 % to sie nie martw ;) ( bo kazdy ma tak samo ) a ogolnie ta zakladka pokazuje chyba w jakim stanie jest dysk ( pod wzgledem odczytu pewnych parametrow ze Smarta ) , a konkretnie chodzi o te parametry ktore wskazuja na awarie dysku . Ale jak juz mowilem w dyskach Seagate zawsze jest 43 % , chyba ze masz mniej to cos nie tak :) > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Mam od piątku WD 800JB, mi wskazuje 69% i nie wiem co to oznacza, dlatego pytam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Aha, na 3 letnim IBM DTLA 307015 mam 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Mam na obu Seagate'ach 7200 120GB 43%, ale zastanowil mnie jeszcze jeden odczyt: CZY KTOS WIE O CO CHODZI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hmm , ten parametr w pierwszym to ewidentny blad dysku , i widac ze jest uszkodzony , jak widzisz performence spada strasznie . Ultra ata crc error rate , to ogolnie parametr ktory pokazuje ilosc bledow w przesylaniu danych , jezeli to nowy dysk to sprawdz czy tasma nie jest uszkodzona , bo napewno cos jest nie tak . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Tak myslalem o tasmie... zaraz postaram sie sprawdzic. Poza tym nie mialem i w sumie nie mam zadnych problemow z tym dyskiem. Pracuje tak, jakby byl w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 mam identyczny problem jak 2002JSQ , ale dysk pracuje w 100% dobrze jak naraze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zmienilem przed chwila tasme (na nowa), lecz dalej jest to samo. Dysk jest na gwarancji i zastanawiam sie, czy takie wskazanie moze byc podstawa do zareklamowania go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zmienilem przed chwila tasme (na nowa), lecz dalej jest to samo. Dysk jest na gwarancji i zastanawiam sie, czy takie wskazanie moze byc podstawa do zareklamowania go? tez sie zastanawialem nad tym ale jak pomyslałem ze strace wszyskie dane :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Sprawdz dysk za pomoca SeaTools Online. http://www.seagate.com/support/seatools/ Dostaniesz odpowiedz czy dysk nadaje sie do naprawy gwarancyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A jest też taki program dla IBM-a, który by pozwalał sprawdzić dysk online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A jest też taki program dla IBM-a, który by pozwalał sprawdzić dysk online?online :? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Puscilem ten test na dysku i niby wszysko jest OK, lecz nie chcialo mi sie czekac i anulowalem sprawdzanie badow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Puscilem ten test na dysku i niby wszysko jest OK, lecz nie chcialo mi sie czekac i anulowalem sprawdzanie badow... A czy ten dysk jest na tej samej tasmie co ten drugi ?? . I czy podkreconego masz kompa ? A i sciagnij sobie jakis inny programik to odczytu danych ze Smarta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Tak, sa na jednej tasmie. Sprzet nie jest podkrecony. Ten pierwszy dysk mam juz troche, a drugi kupilem kilka dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...