cezar.I Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 chcę połączyć dwa kompy w domu oba mają tę samą płytę gł. ECS K7S5A i co odległość między nimi to 20 metrów (tyle też kupiłem kabla) kabel wzięłem zwykły nie ekranowany ani nie skrętka poprostu najtańszy jaki mi sprzedali w sklepie gdzie też zarobili mi go . Po połączeni kompów (oba były zsieciowane ze sobą wcześniej ale kabla było 2 metry i wszystko grało) poprostu nie dziła sprawdzam czy jest połączenie a tam informacja że kabel sieciowy jest odłączony. Na jednym kompie wgrywałem nowy bios owerlokowski(czy jak to tam się pisze ) myślałem że przez to wgrałem spowrotem orginalny i dalej nic > Drugi komputer podłączyłem ostatnio do NEOSTRADY (złodzie.... TP.SA)czy to może przez to . Sam już nie wiem zgłupiałem kombinowałem na wiele sposobów i nic POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za wszystkie rady dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 a sprawdzales czy kabel nie jest 'trafiony' ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Jak nie skrętka to jaki kabel? BNC? Niby czym ty chcesz te kompy łączyć? Kablem telefonicznym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Jak nie skrętka to jaki kabel? BNC? Niby czym ty chcesz te kompy łączyć? Kablem telefonicznym? Cezar.I pewnie chce powiedzieć że ma zwykły kabel UTP (czytaj skrętka) ale nie skręcony na wzór linki , w sumie po co ci inny kabel skoro to do połączenia 2 kompów a odległość jest niewielka Cezar a wogóle to skrosowany masz ten kabel??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Przecież jak sama nazwa wskazuje UTP - Unshielded twisted pair to kabel skręcony. Więc nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hehe przecież to somo mam na myśli :P zwykły kabel UTP (czytaj skrętka)Czyli kabel który ma 4 pary żył .Żyły w parach są ze sobą skręcone ale nie skręcony na wzór linkiCzyli kabel który ma 4 pary żył .Żyły w parach są ze sobą skręcone + pary są ze sobą nawzajem skęcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar.I Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 panowie pisząc że kupiłem go w sklepie myślałem że będzie jasne że to zwykły kabel UTP bo poradzili mi że nie ma sęsu wydawać kasy na droższy więc zziełem ten tani resztą oni się zajeli a czy dobrze to zrobili sprawdzam (mam nadzieję że dobrze bo tak to niepotrzebnie głowe wam zawracam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...