marco Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Hej, Jako, ze aktualnie na warsztacie mam troche sprzetu w tym pamieci flash na USB mam male pytanie Otoz podczas testow wyszlo ze w przypadku uzywania Total Commandera (dawniej Windows Commandera) do operacji plikowych na USB storage predkosc takowych jest dramatycznie niska (tj 5-6x dluzej trwa przekopiowanie pliku niz magiczna komenda copy) W zwiazku z tym: 1) czy ktos sie spotkal z tym problemem (prosze o podanie systemu i urzadzenia USB oraz chipsetu plyty) 2) ktos slyszal o rozwiazaniu ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 jakiej firmy jest ten pen-drive :?: a i jeszcze jaki system plikow masz i jaka winde ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Ad 1. Nie dalej jak 2h temu sie z tym spotkalem... :) WinXP, Nokia 5510, nForce2 Z racji tego, ze potrzebne bylo mi to narazie jednorazowo, nawet nie szukalem rozwiazania, ale chetnie je poznam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 pen-drive X-micro System plikow jak to na USB storage bywa czyli FAT System WIndows XP i chyba tylko na nim wystepuje blad. WYslalem maila do ghislera ciekawe czy cos odpowiedza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Pendrive firma? hm ten co EpoX dawal do plyt WinXP, 8RDA+ ster 2.45 Kopiuje około 50% dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Cytat System plikow jak to na USB storage bywa czyli FAT a to dlaczego ... BYWA ??? inne przeciez tez mozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Dla zainteresowanych (recenzja jutro). Problem z Total Commanderem istnieje od ponad roku i ghisler ma to w [gluteus maximus] - do tej pory nie dostalem odpowiedzi [czuje sie poszkodowany biorac pod uwage ze zaszalelismy i mamy licencje na kilka stanowisk jaknajbardziej zakupiona u producenta] Po skorzystaniu z tak zaawansowanym mechanizmow testow jak hdparm -t, time cp, oraz pod windows hdtach i copy calosc sie znacznie poprawila. Predkosc odczytu okolo 4,5 MB, zapisu okolo 2 razy wolniej. Pod windows duze zuzycie CPU (do 30 %). Pod Linuxem znacznie mniejsze [usb 2.0 ehci-hcd experymentalne z 2.4.22 z patchami ck i paroma innymi, bede jeszcze probowal z portami 1.1] Sprzet bez problemu wykrywany rowniez pod linuxem jako USB Mass Storage i wystarczy podmontowac /dev/sda1 (oczywiscie w moim przypadku ;) jako normalny filesystem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarkos Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mogę jedynie potwierdzić. Mam pendrive pqi Pro, niby taki szybki miał być (zapis do 17MB/s), a pod Total Commanderem nie udało mi się osiągnąć nawet 1MB/s. Swoją drogą, jeśli jest tu jakiś posiadacz pqi Pro, to czy mógłby podać jak szybki zapis uzyskał? U mnie w zwykłym kopiowaniu z okienka do okienka pod WinXP jest to ~6MB/s dla dużych plików i ~2.5MB/s dla drobnicy. Odczyt jest na poziomie 20MB/s. Osiągnął ktoś te magiczne 25 odczyt i 17 zapis podawane przez producenta? Czy ktoś może podać, jak testowali te pendrive'y w czerwcowym Enterze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...