Kittek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 mam problem z kupieniem chłodzenia na radka 9600pro EZ od PowerColora. Tylko nie radzcie mi zakupu zalmana czy thermaltake'a gianta, bo wlasnie w tym tkwi problem - mam ograniczone fundusze. Co w/g was pasowałoby na ta karte (na rdzeń) zamiast fabrycznego małego coolerka? Do Moderatorów: Jeśli napisałem posta nie w tym dziale co trzeba, to sorry, ale sie jeszcze gubie w tym nowym rozkładzie forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Cytat mam problem z kupieniem chłodzenia na radka 9600pro EZ od PowerColora. Tylko nie radzcie mi zakupu zalmana czy thermaltake'a gianta, bo wlasnie w tym tkwi problem - mam ograniczone fundusze. Co w/g was pasowałoby na ta karte (na rdzeń) zamiast fabrycznego małego coolerka? Do Moderatorów: Jeśli napisałem posta nie w tym dziale co trzeba, to sorry, ale sie jeszcze gubie w tym nowym rozkładzie forum. powinien pasowac Titan (taki miedziny okragly) ma 4 rozne zapinki wiec ktoras powinna sie nadawac, kosztuje 35-40pln tylko troszki glosny u mnie na NB ma 5000obr/min ale potraktowalem go zenerka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 :?: Kittek - uscislij co Ciebie interesuje cos z wentylkiem (potencjal @) czy sam duzy radiator (cisza) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 chcesz miec cicho czy @ karte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 najlepiej byłoby i @ i cicho, ale jeśli miałbym wybierać to wole @. Acha i cos małego, zeby mi na sloty pci nie wchodziło. Moze jakiś orb tt? tylko nie wiem, czy to bedzie pasowało na radka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 to wez tego Titana CUV2AB - Herc wrzucal go na R9500/9700 wiec na R9600 troche go spowolnisz a i tak bedzie sie nudzil (na 7V dawal rade na GF3 Ti 200@500) :P cena okolo 35 zl nie jest chyba zbyt wygorowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Cytat to wez tego Titana CUV2AB - Herc wrzucal go na R9500/9700 wiec na R9600 troche go spowolnisz a i tak bedzie sie nudzil (na 7V dawal rade na GF3 Ti 200@500) :P cena okolo 35 zl nie jest chyba zbyt wygorowana thx, ale gdzie go kupić? najlepiej wysyłkowo, albo gdzies w Poznaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Cytat thx, ale gdzie go kupić? sklepy biora go od ACTION - a najlatwiej trafic do jakiegos oddzialu PTR bo ich duzo i cena dobra (osobiscie troche dorzej niz w cenniku netowym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 dzienks za info, ale mam jeszcze jeden problem. W cenniku PTR są 2 (słownie: dwa) podobne coolerki, a mianowicie: - ver. TTC-CUV2AB za 34.z_groszami zł - ver. TTC-CUV2ABL za 44.z_groszami zł Czym one sie różnią i czy one w ogóle sie czymś różnią oprócz ceny? Który lepiej kupić i czy napewno bedzie pasowałna moją kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Cytat ...Czym one sie różnią i czy one w ogóle sie czymś różnią oprócz ceny? Który lepiej kupić i czy napewno bedzie pasowałna moją kartę? ten 2 to pewnie ten http://www.titan-cd.com/english/product.as...=TTC-CUV2AB/LD2 czyli ma przezroczysty wentylek i 2 niebieskie LEDy (jak w Herculesie) a do tego niebieskie radiatorki na kostki pamieci na grafice pasowac musi bo w kompelcie masz 4 rozne zapinki (dla roznych rozstawow dziurek) a tak to moze wygladac na karcie (ale tu niepodswietlany wentylek) a radiatorki zywcem zdjete z tego Herca :) http://benchmark.pl/artykuly/testy/Radeon_...s/zdjecie-3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 niby problem został rozwiązany, a jednak chciałbym dalej drążyć temat :wink: . a chodzi mi konkretnie o >TO<. W specyfikacji jest napisane, ze pasuje do geForce'ow 2 do 4mx a nie wiem, jak to jest w radkach. Moze ktoś kto miał z tym orbem styczność mógłby sie wypowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Cytat ...a chodzi mi konkretnie o >TO<... powiem tak: - drozsze od Titana o ~40% - glosniejsze od Titana "zauwazalnie" - wydajnosc zblizona - w zaleznosci od testow porownawczych +/- 2*C na kozysc czasem Titana a czasem TT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 a ja ODpowiem :wink: tak: - nigdzie w poblizu mojej mieścinki nie ma oddzialu PTR - nigdzie w poblizu mojej miescinki nikt niema titana - PTR nie kce mi wyslac ze sklepu internetowego titana, bo "Pana zamowienie nie moze zostac zrealizowane gdyz jego wartosc jest nizsza niz 100 zł" a ja prócz tego coolerka niczego więcej nie potrzebuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...