jez_kolczatka Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam, Wzialem sie po raz pierwszy za monataz procka i oczywiscie od razu dalem plame :? , stad moje pytanie: 1. wyjalem radiator z wentylem i polozylem na stole-przy czym okazalo sie ze warstwa pasty termoprzewodzacej nie byla zabezpieczona i jej czesc "zostala" na stole :evil: . Czy to co pozostalo wystarczy do dobrego przewodnictwa, czy tez lepiej dolozyc troszke pasty - mam chyba te sama (szarego CoolerMastera) :?: 2. AMD pisze w instrukcji, ze lepiej juz nie rozdzielac procka i radiatora - a co jak bede chcial zmienic radiator+wentyl (np. na TT SilentBoost) - mam czyscic wszystko i nalozyc nowa paste :?: A w ogole to czym wyczyscic w takim wypadku procka - traktowac go po prostu spirytusem chyba troche niebezpiecznie... Dzieki za pomoc :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Lepiej zdejmij tą gumę do żucia co dalo amd, i nasmaruj jadro procka srebrna pasta. ta guma bardzo słabo przewodzi ciepło wiec jak zmienisz na srebrna paste to roznica moze byc nawet 5-7C... a jezeli bedziesz chcial wyczyscic procka z pasty zrob to kawalkiem papieru toaletowego lub np. patyczkiem do uszu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Ja swojego bartona czyscilem spirytem i nic mu nie jest, juz gozej zapackac proca pasta srebrna dookola, dlatego m.in. uzywam ceramique - nie przewodzi pradu, jak sie nawet dostanie na mostki czy inne scierwo to i tak nic nie zewrze. aha - patyczki do uszu rulezzz :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hehe , a ja swwojego piore regularne w cieplej wodzie :D , typu mydlo woda i szcztoteczka do zembow , pozniej szuszarka i looz , a do tego ma to jeden wilki plus -- wygrzewam proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hehe , a ja swwojego piore regularne w cieplej wodzie :D , typu mydlo woda i szcztoteczka do zembow , pozniej szuszarka i looz , a do tego ma to jeden wilki plus -- wygrzewam proca :)jak go podgrzewasz myjąc to chyba myjesz do we wrzątku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez_kolczatka Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hihihihi - to o poprzednich 2 postach :lol: Ale mam jeszcze jedno pytanko - paste nakladac paluchem czy czyms sobie pomoc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Bezpośrednio ze strzykawki daj na procka troszke pasty i rozsmaruj ja jakąs kartą (z bankompatu ,telefoniczna itp. ) I zeby powstała cienka warstwa na całym jądrze i gotowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hehe , a ja swwojego piore regularne w cieplej wodzie :D , typu mydlo woda i szcztoteczka do zembow , pozniej szuszarka i looz , a do tego ma to jeden wilki plus -- wygrzewam proca :)jak go podgrzewasz myjąc to chyba myjesz do we wrzątku :) Nie tylko jak go susze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Hehe , a ja swwojego piore regularne w cieplej wodzie :D , typu mydlo woda i szcztoteczka do zembow , pozniej szuszarka i looz , a do tego ma to jeden wilki plus -- wygrzewam proca :)jak go podgrzewasz myjąc to chyba myjesz do we wrzątku :) Nie tylko jak go susze hm. farelka ?? :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Mozesz tez rozsmarowywac na jaderku paluchem (tak robie ja :> ), pamietaj, zeby nie przesadzic, bo co za duzo to niezdrowo. Bedzie gorzej przewodzic cieplo. Jesli uzyjesz jakis marnych past w stylu ta od Titana - ja jej uzywam, to nie masz sie co obawiac, ona nie przewodzi pradu. Na potwierdzenie tego dodam, ze kiedys Bruce hardcore'owo pokryl calego swojego durnia ta pasta :> i dalej go posiada. Tak wiec smaruj cieniutko i bedzie gitarka :> ..... i pamietaj, zebys jaderka nie ukruszyl na swoim amdku :) pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 palcem lepiej nie smarowac ;) zawsze jakis tluszcz czy skora czy cus najliepiej jak kolega pisal wyzej czyms co sie nie lepi i jest czyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 dokladnie. a jakas zyletke zawsze znajdziesz pod reka. i nakladaj ja z wyobraznia :D cieniusienka warstewka ma byc. pasta jest w koncu izolatorem termicznym, tylko znacznie lepiej przewodzacym niz powietrze. no i oczywiscie, jak zmieniasz wentyl to najlepiej wszystko ladnie wyczyscic - spirytem lub piorac proca, tylko dokladnie wysusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 kamerek :/ w sumie to masz racje z tym tluszczem... kurcze... nie pomyslalem :/ :/ :/ :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 kamerek :/ w sumie to masz racje z tym tluszczem... kurcze... nie pomyslalem :/ :/ :/ :/bez przesady:) jak ktos ma brudne paluchy no to..... ja jakos palcom swoim najbardziej ufam nizbym mial jakas karta czy czyms innym to smarowac .... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 zawsze cos na nich jest mimo ze myslisz ze wyprales paluchy w perwolu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 zawsze cos na nich jest mimo ze myslisz ze wyprales paluchy w perwolu ;)nie wnikajmy w struktury materialow na poziomie atomowym bo ci udowodnie ze nakladanie czym innym zez grozi ,,zabrudzeniem" powierzchni pasty a nawet inne ciekawe efekty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 no tak... juz mnie o mdlosci przyprawia kolejna jalowa dyskusja na tym forum mozesz sobie nawet lopata nakladac :P producenci zalecaja jak jest wyzej a kazdy sobie moze robic jak chce przez takie gadanki rosnie opinia przegadanego forum z brakiem konkretow wiec szkoda szczerzyc zeby do monitorka :P kolega jez juz na pewno zaloyzl proca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 genghis... w sumie fakt :/ taka karta tez zawsze jest usmarowana... i na pewno czystsza niz moje paluszki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...