cripple Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Mam Arcting Silent Cooper 2 TC i mam pytanie czy to normalne ze maja odpalony tylko bios temp od poczatkowych 30 st (komp dopiero co zlozony) rosnie do 45 i nie wiem czy by dalej nie rosla po 2 plyta nie widzi obrotow coolera na stale tylko co jakis czas cos mrygnie a cooler siedzi przeciez bo sie kreci i czy radiator moze dotykac obok tych rezystorkow (czy jak to tam sie zwie) na Abicie NF-7 -S. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze i bez glupich odpowiedzi typu qp Zalmana i jeszcze dziurki wierc bo tego to mam ale po dziurki w nosie. Na tym kompie co teraz siedze mam durona 600@750 i 33 st. Cos tam chyba jest nie tak tylko bylbym wdzieczny jak ktos by mi powiedzial co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 1. to normalne temp. ze rosnie - na samym pocztku jest temp otoczenia a w czsie wykonywanej pracy wydziela sie jakas energia zamieniania w cieplo 2. jak wentyl sie obraca to dobrze - problem w tym ze niektore plyty maja problem z odczytem ponizej jakiejs predkosci - o ile pamietam Abit NF7 ponizej 1700 na gniazdku CPU_FAN nie czyta i pokazuje 0 3. penie chodzi Tobie o kondensatory - te male metalowe walce wzdluz Socketa - lepiej niech nic nie dotyka (podegnij je troche zeby sie "pochylily" ale z wyczuciem zeby nie ulamac nozek) 4. o sposobie na slae obroty odpowiedzialem Tobie w innym watku w ktorym o to pytales o tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=650519#650519 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...