MeMpH!S Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam to moj pierwszy temat i nie wiedzialem zabardzo gdzie go napisac, ale tu chyba bedzie dobrze :) Niedawno wymienilem w moim komputerze pare rzeczy: plyte glowna na K7S5A PRO, procesor na athlona XP 2000+ i grafike na geforca 2 MX400 64Mb. I jak ogladam TV poprzez tuner to strasznie wolno chodzi mi komputer, minimalizacja jakiegos okna trwa kilka sekund, jak puszczam muzyka z winampa to jest ona kilkakrotnie zwolniona (nawet fajny efekt :) ), ale na dluzsza mete jest to strasznie denerwujace bo nic nie moge robic wtedy na kompie. Co moze byc tego przyczyna?? Da sie to jakos wyeliminowac?? Dodam jeszce ze mam karte AVer TVPhone Bt848. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 a sterowniki do tunera instalowales z plyty czy najnowsze z www sciagnoles :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 hmm no z plyty instalowalem jak zwykle:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 no to poszukaj na www producenta nowych sterow - powinny pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 nio niestety sciagnalem cos z www.avermedia.com zainstalowalem i nic nie pomoglo:-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 jak masz karte na bt848 to zainstaluj sobie sterowniki z tej strony http://www.dscaler.org/ :) i daj odp czy dobrze dziala i jak sie obraz podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Obraz wydaje mi sie, ze jest taki jak byl, moze trzeba troche w opcjach pogrzebac, ale nie zabardzo sie da bo mi komputer wolno chodzi i na glupie przesuniecie ekranu czekam kilka sekund :( Wydaje mi sie ze to nie wina sterownikow ale jakis ustawien w komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A czy po zmianie sprzętu zrobiłeś format c:?? Tak czy inaczej na 99% to nie problem sprzętu, a oprogramowania (czyli OSa albo driverów) - czyli nie to forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeMpH!S Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 No pewnie ze robilem formata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 WItam mam karte telewizyjna AVACS (www.avacs.pl) z radiem. jest na chipsecie PHILIPSA. Zainstalowalem sterowniki, oprogramowanie do tunera, chcem odpalic i wyskakuje blad: --------------------------- PC-TV --------------------------- Nieudane zainicjowanie H/W. --------------------------- OK --------------------------- nie wiem oco chodzi.... przed tym mam wybor Country - zaznaczam Poland d/k i mam jeszcze wybor TV System zaznaczam pal/secam (probowalem wszystkich) i za kazdy,m razem ten sam blad.... nie czaje oco chodzi :( wie ktos co to moze byc? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 heh mialem tak na paru karta Kworlda na Philipsie jak skladalem kompy, reinstal systemu pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 no nie bede przeciez reinstalowal systemu ;) jakies inne propozycje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 pozmieniaj przerwania, czasami pomaga jak nie pomoze to czeka ciebie reinstal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon8 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mam problem a mianowicie nie umiem zainstalować karty "Pixel Play TV pro" pod systemem Windows XP problem polega na tym że żadne sterowniki nie pasują ,podczas instalacji pisze że sterowniki nie są zgodne z systemem XP nawet sterowniki stworzone pod ten właśnie system.Może wiecie jak rozwiązac ten problem, albo znacie strone z jakimiś nieoficjalnymi sterownikami jeśli tak to proszę o pomoc.Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Nie są zgodne? A czy nie jest tam napisane ze "oprogramowanie nie przeszło testów zgodnosci z systemem windows xp....." Jezeli tak to kontynuuj instalacje bo nie ma to zadnego wpływu na działanie oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Też miałem problem z kartą PixelView pod XP. Może spróbujesz tych sterowników http://www.iulab.com/download/848wdm_iu.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 TomekB, po tych sterach musiałem system reinstalowac zeby tuner działał. http://www.iulab.com/drv/compatibility.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadet1212 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mam tę kartę od 2 albo i 3 lat i po wyjściu xp instalowałem stery dla 2000 i śmigało. (orginalne z płytki dołączonej do karty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 U mnie na tych sterownikach aż takich problemów nie było, ale też nie były idealne. Np. NetMeeting nie chciał w ogóle wykryć mi tunera. W ogóle testowałem też inne sterowniki, ale niestety teraz nie jestem już w stanie powiedzieć skąd je miałem. Wiem tylko tyle że wkońcu z kolejnymi z rzędu trafiłem i jakoś to zadziałało. Update: Spróbuj z tymi. O ile pamiętam to z tymi mi się udało http://prdownloads.sourceforge.net/btwinca....8.zip?download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon8 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Nie uwieżycie ale żadne z tych sterowników nie działają :) Po instalacji ciągle jest to samo (nie moge uruchomić programu do oglądania TV bo pisze że sterowniki nie są zainstalowane).Mniejsza z tym chyba sobie daruje sprzedam tą karte i kupie nowszą :) Jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Po instalacji sterowników w menedzerze urządzeń musisz jeszcze przy niezainstalowanych urządzeniach kliknąc zeby wyszukał sobie stery bo instalator sterów tylko kopiuje je do systemu ale ich nie instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon8 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Nie zapomniałem o tym :) ale po instalacji sterów koło tych urządzeń są wykrzykniki nie zależnie od tego jakie sterowniki zainstaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 To jest jeszcze jedna mozliwosc. Te karty mają lekko skopaną płytkę i często źle siedzą w PCI i wtedy system widzi kartę ale steró zainstalować się nie da. Sprawdz czy karta dobrze siedzi w PCI, ewntualnie troszke nią poruszaj to moze załapie, bo tez miałem juz kilka razy tek ze przestawialem komputer, karta lekko się przesuneła i odinstalowało mi sterowniki. Zainstalowac ponownie mogłem dopiero gdy poruszałem trochę kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Jest jeszcze np taka mozliwosc ze uzywasz sterownikow do grafy , ktore blednie obsluguja overlay. Podobna jazda byla kilka lat temu z tnt bodajze, zatem sprawdze sterowniki od grafy... powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A jaką masz płytę główną :?: Bo ja u kuzynki na Epox 8KRAI mam problem z tą kartą. Za pierwszym razie po formacie się zainstaluje. Ale jak się już włączy TV albo radio to się wiesza. A jak się odinstaluje stery i od nowa instaluje, to przy jednym nie może zainstalować - pisze odmowa dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek_sz Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 tez miałem problem ze sterownikami do pixleview najpierw musiałem zainstalować oprogramowanie do obsługi karty a dopiero dało się zailnstlowac i odpalic karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon8 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Dobra udało się jednak sterowniki z karty graficznej były złe :) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...