Skocz do zawartości
MeMpH!S

AVer TVPhone Bt848

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to moj pierwszy temat i nie wiedzialem zabardzo gdzie go napisac, ale tu chyba bedzie dobrze :)

Niedawno wymienilem w moim komputerze pare rzeczy: plyte glowna na K7S5A PRO, procesor na athlona XP 2000+ i grafike na geforca 2 MX400 64Mb. I jak ogladam TV poprzez tuner to strasznie wolno chodzi mi komputer, minimalizacja jakiegos okna trwa kilka sekund, jak puszczam muzyka z winampa to jest ona kilkakrotnie zwolniona (nawet fajny efekt :) ), ale na dluzsza mete jest to strasznie denerwujace bo nic nie moge robic wtedy na kompie. Co moze byc tego przyczyna?? Da sie to jakos wyeliminowac?? Dodam jeszce ze mam karte AVer TVPhone Bt848.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz wydaje mi sie, ze jest taki jak byl, moze trzeba troche w opcjach pogrzebac, ale nie zabardzo sie da bo mi komputer wolno chodzi i na glupie przesuniecie ekranu czekam kilka sekund :( Wydaje mi sie ze to nie wina sterownikow ale jakis ustawien w komputerze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam mam karte telewizyjna AVACS (www.avacs.pl)

z radiem. jest na chipsecie PHILIPSA.

Zainstalowalem sterowniki, oprogramowanie do tunera, chcem odpalic i wyskakuje blad:

---------------------------

PC-TV

Nieudane zainicjowanie H/W.

OK

nie wiem oco chodzi....

przed tym mam wybor Country - zaznaczam Poland d/k i mam jeszcze wybor TV System zaznaczam pal/secam (probowalem wszystkich) i za kazdy,m razem ten sam blad.... nie czaje oco chodzi :(

wie ktos co to moze byc?

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem a mianowicie nie umiem zainstalować karty "Pixel Play TV pro" pod systemem Windows XP problem polega na tym że żadne sterowniki nie pasują ,podczas instalacji pisze że sterowniki nie są zgodne z systemem XP nawet sterowniki stworzone pod ten właśnie system.Może wiecie jak rozwiązac ten problem, albo znacie strone z jakimiś nieoficjalnymi sterownikami jeśli tak to proszę o pomoc.Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są zgodne?

A czy nie jest tam napisane ze "oprogramowanie nie przeszło testów zgodnosci z systemem windows xp....."

Jezeli tak to kontynuuj instalacje bo nie ma to zadnego wpływu na działanie oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na tych sterownikach aż takich problemów nie było, ale też nie były idealne. Np. NetMeeting nie chciał w ogóle wykryć mi tunera.

W ogóle testowałem też inne sterowniki, ale niestety teraz nie jestem już w stanie powiedzieć skąd je miałem. Wiem tylko tyle że wkońcu z kolejnymi z rzędu trafiłem i jakoś to zadziałało.

Update:

Spróbuj z tymi. O ile pamiętam to z tymi mi się udało

http://prdownloads.sourceforge.net/btwinca....8.zip?download

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uwieżycie ale żadne z tych sterowników nie działają :) Po instalacji ciągle jest to samo (nie moge uruchomić programu do oglądania TV bo pisze że sterowniki nie są zainstalowane).Mniejsza z tym chyba sobie daruje sprzedam tą karte i kupie nowszą :) Jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po instalacji sterowników w menedzerze urządzeń musisz jeszcze przy niezainstalowanych urządzeniach kliknąc zeby wyszukał sobie stery bo instalator sterów tylko kopiuje je do systemu ale ich nie instaluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jeszcze jedna mozliwosc. Te karty mają lekko skopaną płytkę i często źle siedzą w PCI i wtedy system widzi kartę ale steró zainstalować się nie da. Sprawdz czy karta dobrze siedzi w PCI, ewntualnie troszke nią poruszaj to moze załapie, bo tez miałem juz kilka razy tek ze przestawialem komputer, karta lekko się przesuneła i odinstalowało mi sterowniki. Zainstalowac ponownie mogłem dopiero gdy poruszałem trochę kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz płytę główną :?: Bo ja u kuzynki na Epox 8KRAI mam problem z tą kartą. Za pierwszym razie po formacie się zainstaluje. Ale jak się już włączy TV albo radio to się wiesza. A jak się odinstaluje stery i od nowa instaluje, to przy jednym nie może zainstalować - pisze odmowa dostępu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi