Skocz do zawartości
Aprox

Problem z kopiowaniem plików z CD na dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czemu nie mogę skopiować żadnego pliku z płyty na dysk, to mnie dobija zawsze podczas kopiowania wyskakuje komunikat "Nie mozna skopiować (nazwa pliku): System windows nie może znaleźć pliku. Element mógł zostać usuniety lub przeniesiony. Naciśnij klawisz F5, aby odświeżyć widok folderu" I co to znaczy jak może plik być usunięty jak jest na płytce tylko się nie chce skopiować. Nawet przy plikach 3mb jest ten problem.

POMÓŻCIE PLISSSSSSSS!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem jeszcze raz przyblizyć mój problem:

Pewnego dnia pożyczyłem od kupmla pare filmów, nie miałem czasu ich obejrzeć więc chciałem zrgac sobie na dysk no ale sie nie dało. Wcześniej normalnie się wszystko kopiowało. No więc chciałem spróbować skopiwać coś z innej płyty. Okazało się że nie moge kopiować nawet plików 3Mb al gdy plik ma do 1Mb kopiuje się bez problemu. W końcu pogodziłem się że nie zgram sobie tych filmów, więc postanowiłem sobie przegrać na Cd-rw. Po przegraniu okazało się ze filmu z tej płyty się nie da odczytać. Wtedy pomyślałem że nagrywarka mi sie sypie, ale dane i inne rzeczy przegrywa bez problemu i wszystko póxniej działa. No i czego to może być przyczyna Proszę wszystkich o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... DMA???co to??....

DMA (Direct Memory Access) realizująca zapis / odczyt bezpośrednio do / z pamięci na drodze sprzętowej bez udziału procesora. Transfer przy użyciu DMA jest alternatywą dla metod opartych na PIO i ma znaczenie szczególnie w środowiskach wielozadaniowych.

Miałem podobny problem też nie mogłem skopiować plików większych niż 1MB na dysk, ale to bylo bardzo dawno temu - mniej więcej kiedy pierwszy raz zainstalowałem WinXP z tym, że u mnie

wloncz dma we wlasciwosciach komputera > menadzer urzadzen > kontrolery ide

pomogło i problem został rozwiązany, więc to naprawde dziwne że u Ciebie to nic nie daje.....Niestety nie mam innych pomysłów jak Ci pomóc.

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi