itl Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 HEJ! Pytanie bardzo ważne! Czy da sie zmapować dysk w dosie (albo podobnym oprogramowaniu)? "Serwer" jest na Win98 i po prosu udostępnia foldery. Chodzi o to, że trzeba dostać się do tych folderów przez litery dysków. Czyli zwykłe mapowanie. Tylko, czy da się to zrobić, jeśli klienci pracują w DOSie???? PMÓŻCIE!!! Czy da się w podobny sposób przechwycić port drukarki windowsowego serwera (też w dosie)? Chodzi mi o rozwiązanie darmowe. Ewentualnie - mam licencję Nowella - jeśli to pomoże (ale tylko u klientów - serwer ma być w windzie) - to dokładnie napiszcie jak to zrobić! Z góry dzięki - uratuje mi to życie. Wesołych Świąt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 net use z: \\serwerzasob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itl Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 tak, ale w czystym dosie nie ma jako tako sieci. trzeba to zainstalowac (jakies stery do sieciowki). czysty dos nie ma chyba polecenia net. jak na zywca probowalem wpisac net use to wywalal, ze nie ma NETWARE, a pozniej jakis error. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 nie odpalisz na czystym dosie. musisz miec jakiegos klienta sieci (np netware), aby odpalic sieciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itl Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 no dobrze... jakiego klienta na przyklad? chodzi o darmowe rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 nie mam pojecia :P w szkole mialem na dos'ie novella.... ale nie wiem jacy sa inni klienci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...