Zielin Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Takie pytanko czy na moim epoxie bedzie działać riva vanta 8 mb?? lub inaczej jakiego zasilania wymaga (1.5V?) potrzebuje karte na czas serwisu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Wloz sprawdz:), a tak powaznie to czemu mialaby nie chodzic to przeciez karta z rodziny tnt2 wiec nie az tak strasznie wiekowa. Powinna chodzic na agpx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 ja na rda malem przez miesiac czasu tnt2m64 i bylo NP.poza tym w instrukcji na 100% jest napisane support agp*4/8 bo do *2 glowy nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielin Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ta karta nie jest z serii tnt2 (ma 8mb) i jak sie potem dowiedziałem może mi zjarać pyte [ciach!]ą !! sorry za tego topica ale szukałem pomocy wszedzie dzieki :) pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Ta karta nie jest z serii tnt2 (ma 8mb) i jak sie potem dowiedziałem może mi zjarać pyte <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ą !! sorry za tego topica ale szukałem pomocy wszedzie dzieki :) pozdro all jak to nie jest z serii tnt2?? jest to mocno krojona tnt2 m64. U mnie taka (tnt2 m64) chodzila przez miesiac na 8rda i nei bylo problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Dolacze sie do tematu. Tez potrzebuje karty zastepczej na pewien czas. Mam Rive Vante 16mb zdjecie niby ma wyciecia i powinna chodzic na agpx4, ale czy ma ktos dokladna specyfikacje tej karty, jakis manual. Podaje model napisany na karcie FCC ID:FQI-VANTASD A4-M64/VANTASD-B1-L , na naklejce z tylu AVNTB1-16M. Potrzebuje ja wlozyc na plyte GA-7N400L a boje sie ze moze pojsc dymek;] Moze ma ktos jakiegos linka z opisem tej karty, bo ja szukalem i nie bylo akurat tego modelu:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Dolacze sie do tematu. Tez potrzebuje karty zastepczej na pewien czas. Mam Rive Vante 16mb zdjecie niby ma wyciecia i powinna chodzic na agpx4, ale czy ma ktos dokladna specyfikacje tej karty, jakis manual. Podaje model napisany na karcie FCC ID:FQI-VANTASD A4-M64/VANTASD-B1-L , na naklejce z tylu AVNTB1-16M. Potrzebuje ja wlozyc na plyte GA-7N400L a boje sie ze moze pojsc dymek;] Moze ma ktos jakiegos linka z opisem tej karty, bo ja szukalem i nie bylo akurat tego modelu:( Karta jest uniwersalna. Pasuje do AGP 3,3 jak i 1,5V. Powinno wszystko byc OK. Wazne jesz napiecia zasilania karty/slotu na mobo, a nie ile ma x. Tu masz link: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=82207 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 wiem, ze chodzi o v, tak tylko mi sie skrotowo napisalo wyzej. Slowo powinno mi nie wystarczy, bo nie chce potem tutaj pisac, ze jednak nie dalo rady;> Potrzebuje tego na pismie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Ta karta nie jest z serii tnt2 (ma 8mb) i jak sie potem dowiedziałem może mi zjarać pyte <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ą !! sorry za tego topica ale szukałem pomocy wszedzie dzieki :) pozdro all jak to nie jest z serii tnt2?? jest to mocno krojona tnt2 m64. U mnie taka (tnt2 m64) chodzila przez miesiac na 8rda i nei bylo problemu A mi sie wydaje ze vanty sa TNT nie TNT2, Vanta mocno krojaona M64? Nie chyba nie, M64 to mocno krojona TNT2, normalne TNT2 mialy 128bit a m64 64bit i stad jej przydomek m64. Wracajac do vanty to byly nastepczynie lub skrojone TNT (zabardzo niepamietam owej epoki). A tak na marginesie Zielin zdjecie ktore masz na avatarku to jestes ty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Vanta jest na bank kartą z rodziny TNT2. Mam jeszcze takową, pożyczyłem ją kumplowi na jakiś okres, też ma ją odpalić na 8RDA+. Pełna nazwa tej karty brzmiała następująco: Riva TNT2 Vanta 8MB. Sądzę że nie powinno być z nią żadnych problemów, na mojej starej płycie głównej (Abit KT7-Raid) z AGPx4 chodziła bezproblemowo, więc myślę że na nowszych płytach również pochodzi. Nie można oczywiście przesadzać z ustawieniami w biosie, fast write'ami itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Pimol co Ty tak tam zawziecie ciagniesz?????? Ale jestes niegrzeczny :lol: Duza ta twoja faja? Na ile spostow? A mi dalej sie wydaje ze Vanta jest z rodzint TNT, mialem niegdys 16mb. i cos mi mowi ze zwala sie Riva tnt vanta 16mb. zaraz jakiegos linka zapodam. EDIT: Zwracam honor Vanta byla z TNT2 :oops: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ra_Vanta-8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimol Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 nic się nie stało, każdy może się pomylić, byle żeby nie upierał się na hama przy swoim zdaniu... :wink: btw. hehe, niegrzeczny? jestem uosobieniem spokoju :) fajka... całkiem konkretna była: wysokość około 80cm na dwa spusty, zrobiona z pięknie przyozdobianego metalu. Z kumplami zrobiliśmy taką akcję, że podłączyliśmy ustnik do maski gazowej którą później nakładaliśmy na nasze głowy a z drugiej strony rozpalaliśmy tytoń odkurzaczem :D oj działo się działo... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Z ta maska to musze przyznac ze calkiem niezly pomysl, tylko ze zamiast tyteksu nabic juz cos innego, z masek gazowych te filtry powyciagac i zaaaaaaaaaaaaaciagac ustami oczami i nosem mniam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Vanty były na AGPx2, więc zapomnij o tym szajsie. To, że chodziły na 1.5 V nie oznacza, że będą chodziły na twojej płycie gł. M64 były na AGPx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 vanta tak jak m64, tnt2 byly juz na agp4. sam mialem vante z biosem od m64 lub odwrotnie na rda i chodzilo to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...