Skocz do zawartości
Gość igrok

Fallout 3... zaczyna mnie to wpie...ac

Rekomendowane odpowiedzi

no i pytanie jaka bedzie ta trujka. tak jak w petycji musi byc walka turowa, special i izometria ale czy tak bedze? niewiem z 2 strony zaczynam zmieniac swe poglady ktore pewnie beda uzane za bluznierstwo, a mianowicie:

-system turowy musi byc ale ak doloza czas zeczywisty tak jak w tacticsie to niebede nazekal.

-special to wg mnie jeden z najlepszych systemow rpg w grach crpg ale np. system z arcanum tez mi sie podobal choc akurat to byl taki special przerobiony na inne warunki, wkazdym razie jezeli boyarski z cainem (niepamietam pisowni) uznali ze potrzebny jest inny system to pogodzilbym sie z ich decyzja no byle by to niebyl adnd3 :D

- no i ta izometria, no niewiem, mysle ze gra by niestracila gdyby engin byl na wzor nwn czy nawet kotora (to ten sam silnik ale troszke zmieniony). mysle ze gra miala by wieksze szanse na sprzedaz a klimat by nieucierpial, moglo by byc naprawde fantastycznie.

- jednak prawdziwa sila faloutow byl klimat postnuklearny, fabula, ogromny swiat, mnogosc rozwiazan i chumor - bez tych zzeczy gra bedzi do bani na 100%

ja sie ciesze ze przynajmniej bioware sie za to niebierze bo by zrobili z tego baldura tak jak z kotora, przy calym szacunku dla baldura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc też sądze, że dobrze zrobiony tryb 3D mógłby rozwinąć rozgrywkę. Przechadzka po New Reno w trybie TPP mogła by dostarczyć nowych wrażeń. Kurcze, system walki w KOTOR nawet się sprawdzał... błyszczący jak zbroja z kotora power armor też fajnie by wygladał (jednak obowiązkowo musiałby być trochę przerdzewiały, wiadomo, trudne czasy) :D

Tylko błagam! Nie byłem w stanie grać w morrowinda przez to durne wymachiwanie bronią jak packą na muchy i tragiczną animację postaci. Niech nie robią kolejnego morrowinda, pliz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomimo ze jestem fanem morrowinda to mowie kategoryczne NIE na ten styl rozgrywki w F3. chetnie bym nawet pogral w gre w stylu gothica tylko w klimacie postnuklearnym ale tez niechce aby tak wygladal F3. Co do kotora to system walki byl swietny ale system rozwoju postaci mnie juz niepasil gdyz ta 3 edycja adnd przypominala mi nwn czy iwd2, no i te metalowe miecze lepsze od latarek- fuj, choc zdaje sobie sprawe ze trudno byloo by to zastapic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...petycja wysłana... pewnie mnie za to zjedziecie, ale ja wcale bym się nie obraził tak strasznie, gdyby był zrobiony na wzór Morrowinda, chociaż ofkorz lepiej byłoby, gdyby był taki jak tactics wyglądem... Najważniejsze żeby pozostał klimat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce Fallouta3  :cry:

no i wszystko wskazuje na to że go dostaniesz :D ja też już nie mogę się doczekać.

Oby nie podzielił losu duke forever :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się o Fallout'a 3 jeżeli pracy nad tym tytułem nie nadzoruje Brian Fargo.

Z drugiej strony ludzie z Bethesda Softworks to profesjonaliści, chyba wiedzą z czym mają do czynienia, z jak wielkimi oczekiwaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martwcie sie , Fallout 3 bedzie na 1000 % wg gry.wp.pl Zreszta zobaczcie sami :D  

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...13858&src=start

Pozdro!

wiki-yu był pierwszy, na poprzedniej stronie i cała dyskusja jest efektem tamtego posta. Problem teraz nie polega na tym, czy będzie, ale jaki bedize F3. Ja po cichu wierzę, że któryś z z członków teamów tworzących poprzednie części jednak nie oprze się i dołączy do bendeshty.

Jednak narazie nie ma co prognozować bo Fallout 3 nie został nawet zapowiedziany. Info dotyczy tylko nabycia praw do tytułu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Isle upadło :cry: a to znaczy ........................ ZE NIEBEDZIE BALDUR'S GATE 3 :cry: :cry: :evil: ZABIJE ICH !!!!! Płakac sie chce jak sie przypomni 3 miechy grania bez przerwy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A postawcie się w sytuacji BI.. Zrobili takie wielkie rzeczy a teraz ktos inny robi następny ich tytuł wg. mnie najbardziej wyczekiwany. Może ktoś się przyłączy lub przekaże jakieś pomysły lub już gotowe projekty. Czas pokaże.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, nie wiem co napisać... jeśli nie zatrudnią ludzi, którzy robili poprzednie części to niestety będzie QPA. Fallaout 1 i 2 są tak poważane i traktowane jak świętośc dzięki KLIMATOWI. Boje się, że bez tych nazwisk będzie źle... jeszcze to "napomknęcie" o chęci zrobienia F3 na wszystkie platformy troche mnie martwi, nie da się zrobić Fallouta na konsole. Kłuciłby się z potrzebami graczy "szkatułek". I jeśli zniszczą S.P.E.C.I.A.L. albo zastąpią go czymś innym to będą następną firmą zlinczowaną przez fanów Fallouta.

Jak zwykle niezawodny NMA namawia do podpisywania się pod petycją:

http://www.petitiononline.com/qd4dl358/petition.html

Ja już się wpisałem i do tego samego namawiam fanów serii, nie pozwólmy nowym developerom na zbyt lekkie potraktowanie dziedzictwa jakim są poprzednie części.

Zgadzam się w 100% z sir Afeen. Jak ktoś inny się zabierze za Fallouta 3 niż Interplay to wyjdzie kompletny GNIOT!!!! Wystarczy popatrzec co się stało z serią X-com. Ostatnia część robiona chyba przez niemiecką firmę

(Ufo Aftermatch) to jedna wielka tragedia. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja rowniez jestem pelen obaw o Fallout'a 3. Z przeczytanych przez mnie wywiadow w Internecie odnosze wrazenie, ze obecni wlasciciele licencji na Fallout'a 3 albo nie maja za bardzo wykrystalizowanego pogladu na to jak bedzie ow tytul w efekcie wygladal, albo nie chca od razu przyjmowac "na klate" nieprzychylnych opinii fanow poprzedniej czesci tego tytulu.

Moim zdaniem, gdy jakas firma decyduje sie wydac spora sume pieniedzy na licencje jakiegos projektu, to nie tylko ma dosc szczegolo opracowane detale jak ma gra w efekcie wygladac, kto bedzie ja tworzyl i kiedy, ale takze do kogo gra bedzie skierowana. Zasada: "najpierw kupimy, a pozniej zobaczymy co z tego wyniknie" bylaby tutaj chyba zbyt daleko idaca nierozwaga (chociaz po tym, jak i zrezygnowano z Fallout'a 3, gdy byl juz w duzej mierze zaawansowanym projektem nie dziwi nic).

Swiatelko w tunelu jednak sie pojawilo (i to stosunkowo szybko), bo Fallout 3 w efekcie ukaze sie i wzbudza to we mnie cieple uczucia. Byc moze serii Fallout niezbedny jest jakis powiew swiezosci, a ten moze nam zapewnic zespol zupelnie nowych ludzi pracujacy nad ta czesci tej znakomitej gry. Oby jednak Fallout 3 nie podzieli losu kontynuacji innej gry, w ktorej jestem rozmilowany, a mianowicie Deus Ex'a. Sequel tej gry mocno mnie rozczarowal (a trzeba zauwazyc, ze Deus Ex Invisible War rowniez zapragnal byc multiplatformowy) i mam nadzieje, ze nie bede musial tego przezywac po raz wtory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co nie mogą się doczekać Fallouta 3 :)

Tu są screeny gierki nieco nawiązującej do Fallouta. :D

http://www.nma-fallout.com/images/games/tr...a/post_05_b.jpg

http://www.nma-fallout.com/images/games/tr...a/post_06_b.jpg

A to jest link do stronki gdzie były screeeny

http://nma-fallout.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co nie mogą się doczekać Fallouta 3 :)  

Tu są screeny gierki nieco nawiązującej do Fallouta. :D  

http://www.nma-fallout.com/images/games/tr...a/post_05_b.jpg

http://www.nma-fallout.com/images/games/tr...a/post_06_b.jpg

A to jest link do stronki gdzie były screeenyhttp://nma-fallout.com/

Z tych obrazków aż razi radioaktywnoscia :twisted: :P . Obrazki sa super (ten klimat i wyglad lokacji), zresztą nic dziwnego bo giere robi Trojka , a założycielami firmy są panowie od Fallouta. :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może już było ale i tak napiszę ... ludzista od Fallout'a założyli jakąś firmę i robią "nową" grę która dziwnym trafem ;) do złudzenia przypomina klimaty fallouta (widziałem gdzieś zapowiedź)  :twisted:

to co jest 4 posty wyżej?;]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może już było ale i tak napiszę ... ludzista od Fallout'a założyli jakąś firmę i robią "nową" grę która dziwnym trafem ;) do złudzenia przypomina klimaty fallouta (widziałem gdzieś zapowiedź)  :twisted:

to co jest 4 posty wyżej?;]]]]]
W morde ... to ja przepraszam .. ide zmienić okulary ... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi