dakeyras Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Generalnie jestem z monitorka strasznie zadowolony, ale mam z nim 1 problem. Ni cholery nie chce mi zapamiętac ustawień i co pewien czas muszę znowu obraz poszerzać, porzesuwać itp. Ktoś w komentarzach na benchmarku pisał, że ma ten sam problem. Czy ktoś wie co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 wqurza, co ? ten sam problem dotyczy 791sb - ustawiasz navisetem geometrię ale pompowanie daje się we znaki przy zmianie rozdzielczośći albo częstości odświerzania... obawiam się, że nie ma na to lekarstwa :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 :-( PS. co to jest pompowanie? :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Na niektórych monitorach przy szybkich zmianach jasności obrazu można zauważyć "pompowanie" obrazu. Monitor nie potrafi zachować właściwej geometrii i przy zmianie z obrazu ciemnego na jasny jest on rozszerzany na krótką chwilę w pionie i poziomie. Dzieje się tak, gdy monitor ma źle wyregulowany system kontroli wysokiego napięcia zasilającego kineskop. - is that clear? by the way niedawno przesiadłem się na lcd i :D :wink: pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Clear :-) Ale mi się nie zmienia na krótką chwilę, tylko na dłużej. Z tego co pamiętam to chyba zawsze przesuwa minimalnie w lewo i zwęża w pionie :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Mam FE791SB i żadnego pompowaia nie ma. Owszem jest taki myk, że po włączeniu obraz w pionie jest rozciągnięty i po jakimś czasie wraca do włąściwego ustawienia. Wcześniej tego nie zauważałem i nie wiem, czy tak jest od początku. Czy to wina monitora, czy może karty nie wiem. Jeśli używasz innej karty niż moja w podpisie to napewno wina monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...