piaskoon Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam! Posiadam dysk jak w temacie. Byłbym z niego bardzo zadowolony, gdyby nie fakt, że moja płyta główna (zresztą sprawdzałem też na innych) i system widzą go jako dysk ATA100! Co zrobić żeby poszedł na ATA133?? Zastrzegam że EPOX8RDA+ obsługuje ata133. Kupiłem też specjalnie kabel okrągły ata133 i zainstalowałem najnowsze stery do nforca z IDE SW. Zainstalowałem też remixowane stery i nie pomogło (zmalało jedynie CPU Utilization w HDTach'u z 25% do 13%). co z tym zrobić? Dysk do reklamacji?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 S.P.O.K.O.J.N.I.E!!!! Nie wszyscy na raz!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Nie sadze, zebys zobaczyl jakakolwiek poprawe wydajnosci, wiec nie panikowalbym. Magia cyferek robi swoje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Przypuszczalnie ten tryb został wyłączony przez producenta. Pobierz sobie 'hutil' i sprawdź. http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ities/hutil.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Najprawdopodobniej ata133 jest wyłączone w firmware dysku. Na Twoim miejscu sprawdziłbym w firmware i jak się okaże że tak jest, to zostawiłbym ata100. Skoro producent tak ustawia to jakaś przyczyna musi być. A co do wydajności to i tak nie ma różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Było już tu coś podobnego http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60548&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Dzięki za odpowiedź! Jak tylko wróce do domu sprawdze ten programik i dam znać jaki rezultat! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Działa ATA133! Tak jak pisał Dijkstra, sprawdziłem Hutil'em i pomogło! Starczyło przestawić z ata100 na 133. WYNIKI ATA 100: I WYNIKI ATA 133 :) Dodam że w Sandrze wzrósł wynik z 28800 do 31MB/s. W PCmarku2002 bez zmian, tzn 1300pkt. Teraz będe zastanawiał się czy zmienić go na Caviara JB 80GB. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Wiesz, jeśli można Cię prosić - podeslij te screeny 2002JSQ, bo w FAQ jest jego temat, w którym wystawia wyniki HD tach, żeby była baza do porównań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 też właśnie dałem ata 133 mimo, że mobo max ma ata 100 ten programik jest genialny. zastanawiałem się nad automatic acoustic management (disabled/fast/middle/quiet) więc można podnieść wydajność dysku lub go wyciszyć - SAMSUNG ROXXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...