housed Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Mam powazne problemy z moim MULKIEM, chodzi oczywiscie o LowID we wlasciwosciach polaczenia sieciowego wylaczylem "zapore polaczenia internetowego" :) internet ciagne z servera postawionego na OpenBSD. Po odpaleniu Emule i probie polaczenia z serverem dostaje komunikat - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. Oczywiscie trzeba bylo zrobic przekierowanie portow na serverze: #emule rdr on $Ext proto tcp from any to any port 4662 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4672 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4661 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4665 -> 192.168.0.2 przy kolejnej probie polaczenia : - You have a lowid. Please review your network config and/or your settings. no i na tym stanelem, niewiem co mam dalej zrobic moze znajdzie sie jakis cwaniak ktory mi pomoze bo mi juz powoli zaczyna brakowac nerwow ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_w Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Jak neta masz przez serwer to raczej zapomnij o highID Na zewnątrz sieci jest widoczne tylko IP serwera, dopiero później jest ci przydzielany "wewnętrzy"IP chyba, że masz zewnętrzny IP, ale wątpie. Więc raczej nic na to nieporadzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Mam powazne problemy z moim MULKIEM, chodzi oczywiscie o LowID we wlasciwosciach polaczenia sieciowego wylaczylem "zapore polaczenia internetowego" :) internet ciagne z servera postawionego na OpenBSD. Po odpaleniu Emule i probie polaczenia z serverem dostaje komunikat - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. Oczywiscie trzeba bylo zrobic przekierowanie portow na serverze: #emule rdr on $Ext proto tcp from any to any port 4662 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4672 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4661 -> 192.168.0.2 rdr on $Ext proto udp from any to any port 4665 -> 192.168.0.2 przy kolejnej probie polaczenia : - You have a lowid. Please review your network config and/or your settings. no i na tym stanelem, niewiem co mam dalej zrobic moze znajdzie sie jakis cwaniak ktory mi pomoze bo mi juz powoli zaczyna brakowac nerwow ?????? przekierowałeś sobie duzo portów ale i tak w jednym momencie w osle mozesz jednego uzywać a jaki wpisałeś w ustawieniach jego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Jak neta masz przez serwer to raczej zapomnij o highID Na zewnątrz sieci jest widoczne tylko IP serwera, dopiero później jest ci przydzielany "wewnętrzy"IP chyba, że masz zewnętrzny IP, ale wątpie. Więc raczej nic na to nieporadzisz acha, a to powiedz mi czego mi to działa tj mam serwer i mam HighID moze jestem czarownik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Może ja ci odpowiem. Masz po prostu zrobionego na serverze farwodra na port TCP/UDP który masz wpisany w ustawieniach eMula :D:D:D Dostane piątke ??? <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_w Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 no to się pomyliłem, proszę o wybaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Nie ma zmiłuj... <evil> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 hehehe "5" dla Walker3d!, w osiołku wystarczy tylko TCP , UDP nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 <jupi> :D:D:D hehe dawno piątki nie dostałem :D:D:D Trzeba iść to dziś oblać... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 uzywasz ipf czy pf? Od dosyc dawna w OBSD jest pf a w nim AFAIK winno byc: pass in quick on $Ext proto tcp from any to $twojIP port = jakis flags S/SA keep state rdr to raczej z ipnat'em Generalnie sprawdz najpierw czy te przekierowanie Ci dziala - przekieruj odpal jakas usluge na twoim komputerze i sproboj sie do niej z zewnatrz dobrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Uzywam pf. w opcjach emule mam ustawione: TCP 4662 UDP 4672 przed zrobuieniem przekierowania mialem komunikat - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. wiec teraz musi dzialac ale chyba nie do konca :( dalej niewiem co z tym jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Uzywam pf. w opcjach emule mam ustawione: TCP 4662 UDP 4672 przed zrobuieniem przekierowania mialem komunikat - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. wiec teraz musi dzialac ale chyba nie do konca :( dalej niewiem co z tym jest nie tak wytlumacz mi sens twojego wywodu cyt." musi działać ale chyba nie do końca" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Chodzi o to ze juz nie mam 4662 port is not reachable ale nadal mam LowID :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Chodzi o to ze juz nie mam 4662 port is not reachable ale nadal mam LowID :( skad wiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 wczesniej mialem taki komunikat w emule a teraz mam tylko LowId Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 na wszystkich serwerach? moze po prostu masz malutką liste, i niektóre tylko ci dają LowID? jakich serwerów używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 mam duza liste, na czesc serverow przez lowid mnie wogule nie wpuszcza anate na ktore uda mi sie juz wbic mam LOWID 2003-12-22 18:35:21: Warning Razorback (195.245.244.243:4661) - You have a lowid. Please review your network config and/or your settings. 2003-12-22 18:35:21: New clientid is 50667 2003-12-22 18:35:21: Reconnect on LowID 2003-12-22 18:35:21: Lost connection to Razorback (195.245.244.243:4661) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 a na pewno masz forwardowanego?, spróbój np uzyć tego portu w GG i zrob p2p z kims co ma firewalla u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...