10sek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam. Nie moge zainstalowac karty sieciowej realtek 8139 pod windowsem XP. Po wlozeniu karty windows prawidlowo ja wykrywa instaluje sterowniki a na koniec pisze ze wystapil blad: " nieprawidłowe dane" no i karta nie jest zainstalowana. Prubowalem najróżniejszych sterowników, zmienialem gniazdo pci, na nic.. Pod windowsem 98 ktorego mam na drugiej partycji instaluje sie problemu. Jakies pomysły co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Dziwne, ze na jednym systemie dziala a na innym nie :? Tez mam RTL8139 i pod XP nie mialem problemow, bez znaczenia czy to sterownik Microsoft czy tez oryginalny Realteka. Probowales zainstalowac od nowa XP razem z wlozona karta? Podczas instalacji system powinien ja wykryc i automatycznie zainstalowac. Jaki masz system? Czysty XP czy z SP1? Bycmoze jest jakis problem w ustawieniach sieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10sek Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Wlaśnie o to chodzi, że nie chce instalować Xp od nowa, chyba ze to jedyne wyjście. Xp mam czystego bez zadnych dodatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Skoro masz czystego Windowsa, to nie widze problemu - przeinstaluj. Co innego, gdybys mial duzo poinstalowane i nie chcial stracic ustawien. Jesli jednak czysty Win, to w godzine bedziesz mial taki sam dzialajacy prawodpodobnie... Ja takze mam taka karte i takze dziala mi dobrze pod obydwoma systemami. Jak ja zakladalem to, nie przeinstalowalem systemu - zostala wykryta i chodzial ok - mialem wtedy tez podlaczona wersje 8039 (chyba ten numer) czyli ta starsza z wejsciem RJ45 i BNC. Sadzac po tym, iz nigdy nie slyszalem o podobnych problemach, zakladam, iz Twoj system mimo, iz jest "czysty" ma jednak cos uwalone i jego reinstalka jest bardzo zalecana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10sek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Piszac ze mam czystego windowsa mialem na mysli to ze nie instalowalem do niego zadnych poprawekm i dodatków. A sam system mam od poł roku i zeczywiscie szkoda mi tych wszystkich ustawień. Niemniej jednak musialem mieć siec, wiec dzis przeinstalowalem system i wszystko dziala ok. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...